Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197568
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Oglądałem ten film z kolegą i po scenie z seksem bardzo sie dziwnie poczułem i on chyba też. Mam dziewczyne ale zamiast o niej myślałem o nim. Gdy film sie skończył zaczeliśmy sie odtykać i takie tam. Teraz nie wiem czy jestem gejem? Czy to źle i czy da sie to leczyć. Bo jestem katolikiem i wiem że to jest grzech. Nie żartuje sobie i prosze byście mnie nie wyzywali. Po prostu mam problem i nie wiem jak go rozwiazać. Wstydze sie nawet z tego wyspowiadać i nie powiedziałem tego dziewczynie.

kosiasz_umyslu

Przecież nic takiego nie zrobiłeś, bo jakiś tam film obejrzałeś. Jeśli kochasz swoją dziewczynę to ten "incydent" Powinnieneś przyjąć z żartem hehehehehhe nie ma co się martwić nie jesteś pedałem ;D

mativandamme

a gdyby siedzial wtedy ze znajoma i ja by "dotykal i takie tam", to tez bys mu napisala, ze to incydent i ma go przyjac z zartem? :D

rodzyna132

Napisał jak już coś ;D jestem facetem.

mativandamme

Ok, wiec "napisal".
W sumie to duzo wyjasnia... :))

rodzyna132

A co ma wyjaśniać ?

rodzyna132

Jestem 100% hetero :)

użytkownik usunięty
kosiasz_umyslu

Z takimi problemami to do psychologa, a nie na Filmweb'a.

Filmweb dobry na wszystko :)

ocenił(a) film na 10
kosiasz_umyslu

Może jesteś biseksualny? Jeśli nawet - nie ma w tym nic złego, także propozycja związane z psychologiem nie jest na miejscu :) Poza tym, nie wierz we wszystko co mówią Ci w kościele, bo jakby na to nie spojrzeć, niemal każda sfera naszego życia przesiąknięta jest "grzechem".

ocenił(a) film na 9
justinnes

Przestancie, przeciez on se zarty robi...

kubusss69

Nie robie sobie żadnych żartów.

ocenił(a) film na 9
kosiasz_umyslu

A więc skoro to nie żart więc się odniosę do Twojej całej wypowiedzi.
Przede wszystkim zdarzając się takie sytuację, że zarówno chłopak jak i dziewczyna lubią czasem poeksperymentować, spróbować nowych rzeczy, doświadczyć nowych doznań. Nie oznacza to, że od razu stajesz się homo. A jeśli nawet Ci się bardzo podobało to co w tym złego? Śmieszą mnie, a jednocześnie irytują argumentacje w stylu "jestem katolikiem, więc wiem, że to grzech!" To pokazuje jak jesteś ograniczony, zaślepiony doktryną jaką jest wiara. Żebym ja dosłownie czytał Biblię i nie interpretował jej na różne sposoby to do tej pory rzucałbym kamieniami w cudzołożników, akceptował niewolnictwo, mordował mężczyzn i gwałcił kobiety w "obronie wiary", baaa nawet uważałbym, za obrzydlistwo i nieczystość spożywanie owoców morza, bo tak przecież jest napisane w Świętej księdze. Jednak ja na szczęście nie ograniczam się tylko i wyłącznie do praw i przykazań jakie są zawarte w Biblii. Czasem warto zastanowić się, posłuchać innych osób bardziej doświadczonych, filozofów, naukowców- gdyż mamy własny rozum i własną wolę.
BTW wracając do głównego wątku, uważam, że za mało informacji jest powiedziane żeby cokolwiek i ktokolwiek mógł coś stwierdzić. Nie podałeś ile masz lat, czy Ci się podobało, czy chciałbyś znowu to powtórzyć, czy myślałeś wcześniej już o facetach itp, itd. Jednak dla mnie szokujące jest najbardziej to, że nie posiadasz żadnej osoby w najbliższym otoczeniu z którą mógłbyś o tym pogadać, której mógłbyś się wyżalić, która Cię dobrze zna i wiedziałaby jak prowadzić z Tobą rozmowę. A pomoc, czy chociażby rozmowa z taką osobą dużo dałaby Tobie.
Na chwilę obecną jedyne co mogę doradzić to to, żebyś poszukał jakichś forum o podobnej tematyce, byś poczytał i poznał historię ludzi, którzy mieli podobne "problemy" i jak sobie z tym poradzili. Gdyż i tak mimo wszystko nie może Ci nikt pomóc dopóki sam się nie zastanowisz i nie odpowiesz se na pewne pytania.
Mimo wszystko życzę wytrwałości ducha i zrozumienia, że czasem nie wszystko jest takie czarne jak na początku mogłoby się wydawać :)

kubusss69

Ja mimo wszystko uważam że to żart, za dużo trolli w internetach teraz ;)

kosiasz_umyslu

Jeżeli masz dziewczynę i nie masz z nią żadnych problemów jeżeli chodzi o sprawy łóżkowe, to nie musisz się o nic obawiać. Myślę by po prostu tego unikać i wziąć to jako doświadczenie, nic więcej. Gejem byłbyś wtedy, jak nie miał byś pociągu seksualnego do kobiet - Wtedy może być niske prawdopodobieństwo, że jesteś gejem... ale nie patrz na to przez pryzmat Kosciola, bo to nie ma sensu - grzech jak każdy inny.

ocenił(a) film na 6
kosiasz_umyslu

Kiepska prowokacja kto się daje nabrać masakra

kosiasz_umyslu

albo podświadomie gdzieś jesteś bisexualny lubisz kobiety jak i facetów może tak też być

użytkownik usunięty
janosik_filmaniak

" Gdy film sie skończył zaczeliśmy sie dotykać i takie tam" - No tak. A potem pewnie sie obudziles... Niezly schizol z ciebie :)

Piszę prawdę.

kosiasz_umyslu

trolling poziom master :D

kosiasz_umyslu

po prostu , jesteś pedałem

ROBERTHUNT

nie jestem, przecież mam dziewczyne.

użytkownik usunięty
kosiasz_umyslu

No to moze jestes bi? To tez sie zdarza. :)

Czyli, ze jaki?

użytkownik usunięty
kosiasz_umyslu

Zacytuję; Raz dziewczynka, raz chłopaczek (nie mylić z pedofilem) :)

użytkownik usunięty
kosiasz_umyslu

Po prostu marzysz o silnych męskich dłoniach, które objęłyby cię z tyłu.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
mars700

Bez sensu, gejem musi być ktoś kogo stać na ciuchy od versacze i dom na ibizie ?! Może jednak jestem biseksualny, nie wiem. inni faceci mnie nie podniecali, tylko on. A katolikiem jestem i w mojej religii to grzech dlatego o tym pisze.

ocenił(a) film na 9
kosiasz_umyslu

Myślę, że nie powinnieneś sugerować się niektórymi odpowiedziami w tym temacie :) Po pierwsze, ja jestem wychowywany w katolickiej rodzinie i doszedłem do wniosku że jest to zakłamany styl życia i nie należy w ogóle się przejmować takimi głupotami jak domniemany grzech. Zaufaj mi, ze nawet jeśli doznasz jakiegoś stosunku homoseksualnego to nie musisz obawiać się wiecznego potępienia bo fizyka (Zasda antropiczna), biologia (teoria ewolucji) i wiele innych już wykluczyły tego rodzaju możliwosci. Ciekawi mnie również Twój wiek. Polska powoli staje się lepszym miejscem do życia oraz odmienna orientacja nie będzie niedługo czymś "złym" jak to te chore prawicowe instytucje próbują nam do głow wbić. Jesli masz dziewczynę nie sądze abyś był gejem, najbardziej pasuje mi tu schemat biseksualny. Wiele zalezy również od Twojego wieku, ponieważ jesli dorastasz Twoje hormony buzują i nic nie jest jednoznaczne. Powodzenia i napisz do jakich wniosków doszedłeś. :)

kosiasz_umyslu

Takie pytania to chyba nie na tym portalu...

agatejszynn

Nie mam nikogo komu mógłbym sie z tego zwierzyć, wiec pozostał ten portal.

kosiasz_umyslu

Czesc, dosc przypadkowo zauwazylem zalozony przez cb temat i wcale nie uwazam cie za klamce czy cos w tym rodzaju. Nie przejmuj sie postami w stylu tego ktory napiasl mars700 bo wg mnie jest zupelnie niezgodny z prawda i bardzo obrazliwy. Sam jestem gejem i nie od razu sie z tym pogodzilem wiec rozumiem twoj szok w sytuacji ktora ci sie przydarzyla. Nie mniej uwazam ze niekoniecznie musisz byc gejem czy bi bo ze wzgledu na ludzka nature mogles poczuc poped do kolegi tylko z powodu hormonow, jednak jezeli zauwazysz (lub jesli juz zauwazasz) ze czujesz to ze podobaja ci sie tez inne chlopaki (koledzy, zauwazeni w filmie itp) to mozna wnioskowac ze nie jestes hetero. Tylko ze nie przejmuj sie tym! Orientacja inna niz hetero to nie powod do zalamania, bo to zupelnie normalne. Jesli chcesz o tym jeszcze pogadac, sluze pomoca, ewentulna wiadomosc napisz do mnie na tym portalu.
PS nie dziw sie ze zalozylem konto na tej stronie dopiero dzis, ale to dlatego ze nie jestem wielkim fanem filmow, ale czyjegos problemu w ktorym moge pomoc nie moglem tak zostawic. Pozdrawiam

damian_5555

Damian nie psuj chłopakowi w głowie, niech sam się określi.

przemwoz

Nie chce nikomu narzucić orientacji, jednak chodzi o to że własnie najczęsciej problemem jest "określenie się". Mówiąc prościej niekiedy trzeba czasu aby dobrze zrozumieć swoje upodobania i tego typu sytuacje są normalne i wcale nie oznaczają tego że ktoś jest gejem albo bi. Jeżeli nie odczujesz popędu do innego chlopaka w niedługim odstępie czasu od poprzedniego odczucia to śmiało można powiedzieć ze jestes hetero, a takie sytuacje to poprostu działania hormonów.

ocenił(a) film na 3
damian_5555

Chcesz się ruchać?

ocenił(a) film na 8
nikike

Kocham Internety!

ocenił(a) film na 3
ocenił(a) film na 8
ocenił(a) film na 3
nikike

Odpuść sobie. To nie jest śmieszne.

ocenił(a) film na 3
damian_5555

Ale co?

kosiasz_umyslu

Przeginasz człowieku

kosiasz_umyslu

Spokojnie, zrobiłeś coś co dla Ciebie nowe. To był eksperyment i nie musisz się źle z tym czuć. Tak czasem bywa

ocenił(a) film na 10
kosiasz_umyslu

'i takie tam'?!, o nie kolego! Proszę o szczegóły!

użytkownik usunięty
kosiasz_umyslu

Nie martw się :)
Może jesteś biseksualny?
To znaczy że podobają Ci się i kobiety i faceci.
Ale to jest na prawdę normalne.
Tylko teraz musisz wybrać pomiędzy kolegą, a dziewczyną.

Pozdrawiam! :)

użytkownik usunięty

Popieram. Nie wiem dlaczego takich ludzi się marginalizuje (najłatwiej to chyba zrobić). Mają takie same prawa jak każdy inny. To tak jakby mieć do kogoś pretensje o to, że ma taką płeć a nie inną. Jedni rodzą się hetero, drudzy homo, trzeci bi... Przecież nie ma się na to wpływu. Oczywiście świat może ukształtować w pewnym sensie człowieka, ale wiadomo, różne są przypadki.

użytkownik usunięty
kosiasz_umyslu

Powinniście wziąć przykład z chłopaków z filmu i pójść na całość. Dziewczyna nic nie musi wiedzieć, a jeśli by ci się z chłopakiem bardziej spodobało, to zawsze możesz ją rzucić, chyba że wolisz działać na dwa fronty.

ocenił(a) film na 8
kosiasz_umyslu

jezeli to prawda to proponuje cyjanek albo pociag

DonVitoCorleone

A co to jest cyjanek?

ocenił(a) film na 8
kosiasz_umyslu

https://pl.wikipedia.org/wiki/Cyjanek_potasu

DonVitoCorleone

Za duzo dziwnych rzeczy, nie ogarniam tego. głupie to jakieś.