Trzeba koniecznie przeczytać!
http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=kl&dat=20060228&id=kl11.txt#pocz [www.naszdziennik.pl/ind ...]
Nie no jak uważasz tą recenzję za rewelacyjną, to trochę dziwnie zrozumiałeś film.
Zastanawiam się czemu dałeś mu 10 pkt?
"Ta sytuacja doprowadza do rozpadu małżeństwa Ennisa oraz zniszczenia życia jego dwóm córkom, które wychowują się praktycznie bez ojca. " - ja sie wychowałam bez ojca i nie mam zniszczonego życia... o co tu chodzi?
"Mowa tu o wynaturzeniu, jakim jest homoseksualizm!"
Kolejni wielbiciele natury.
"na wspólnych wyjazdach w góry dawać upust obrzydliwemu zboczeniu."
Ten kto to pisał, chyba nie za dobrze pisze... "obrzydliwe zboczenie..."
"doprowadzają do całkowitego wyjałowienia własnego wnętrza."
Chyba upojenia wnętrza...
"Mieszka w przyczepie na odludziu, oddając się grzesznym wspomnieniom."
A może ten ksiądz, który to pisał "pomoże" Ennisowi i odprawi dla niego egorcyznmy?
"To straszne, że tak wielu ludzi nie widzi w "Tajemnicy Brokeback Mountain" żadnego zagrożenia"
Bójmy się, apokalipsa nadchodzi.
"Trzeba jednak zdać sobie sprawę, że za tą "historią miłosną" stoi szatan..."
No i na sam koniec utwierdziłam się, że ten co to pisał to Świętoszek.
Hmmmm... Ciężka dość ta recenzja była. Uśmiałam się przynajmniej. Jak widać LPR ma swoich ludzi nawet w takich szmatławcach. A może Piotr Czartoryski-Sziler to pseudo Romana Giertycha? Dziwny człowiek... podważa zdanie wielu, wielu krytyków, bo przecież sam jest mądrzejszy... Ale póki co cieszmy się tym, bo mile patrzeć jak homofob robi z siebie takie błazna.
Pozdrawiam tego księdza z LPR-u
"(...)mile patrzeć jak homofob robi z siebie takie błazna."tak klaudio ale nie wiem czy śmiać się z ich głupoty czy płakać?jak sądzisz?
chyba klaudusiu masz zniszczoe zycie bo nie widac w tobie szczypty wiary. A Ty nie jestes zwolenniczka NATURY ? Skoro robia romantyczne filmy o Homoseksulaistach to niech zrobia tez o pedofilach . Pan zakochał się w małej dziewczynce i umiera z pragnienia i milosci do niej. hmm ? Albo piesek kocha swego pana aa pan pieska sa ze soba tak blisko ich milsc jest tak wielka codziennie pan uprawia sex z swym pieskiwm...przeciez to wszystko jest dewiacja. Zabawny jest swiat ludzi ktorzy np potepiaja dzieciobujczynie ktora trzymala zwolki 5 noworodkow w beczce i topila je w wannie a opowiadaja sie za aborcja ktora przeciez jest praktycznie tym samym - morderstwem dziecka w lonie matki. Zabijajmy nieuleczalnie chorych poprzez eutanazje. Dawajmy sobie prawao do decydowaniq o zyciu i smierci. Mówmy ze posiadnaie dwoch tatusiuw jest czyms normalnym. gdyby tak bylo to chyba moznanaby sie rozmnazac w ramach jednej plci. A prawda jest taka ze musza uprawiac anala hehe. Biblia, Tora czy ine swiwte ksiegi czemu zadna z nich nie mowi o zwiazkach miedzy ludzmi tej samwej plci i nie namawia do nich ? Dlatego na swiecie istnieja kobiety i mezczyzni bymogli sie rozmnazac i uzupelniac wzajemnie. Homoseksualizm jest czyms chorobliwym. Nie uwazam gejow za gorszych ludzi ale uwazam ze nie powinno sie propagowac takich wizerunków w spoleczenstwie.
No jasne taka recenzja to może być tylko w gazecie takiej jak "Nasz Dziennik" Większych głupot jeszcze nie czytałam...ręce opadają...
Za kilkadziesiat lat ludzie beda sie z takich rzeczy smiac, tak jak teraz sie smieja np. z kronik PRL.
Jeśli ktoś ma jeszcze wątpliwości to oczywiście był sarkazm a filmowi dałem maxa czyli 10. Co do recenzji jeśli spojrzeć na nią z odpowiedniej perspektywy to jest bardzo zabawna!
Jest zabawna dla nas, a żałość pozostawia na autorze.
Aha, Howler, napisałeś, że gdyby to był sarkazm to był dał filmowi 1? Wiesz co to jest sarkazm?
Fantastyczna recenzja! Zostaje fanem P. Czartoryskiego-Szilera (dziwie sie, ze o. dyrektor nie kazal mu zmienic nazwiska: najpierw czart, a potem... czy to nie zydowskie nazwisko? :))
"Jedynym bożkiem, któremu oddają własne dusze i ciała, jest niemoralne pragnienie bycia ze sobą." Hmm, jest takie slowo na "pragnienie bycia ze soba" ludzi. W sumie ja tez je odczuwam i wielu internautow pewnie tez (ale czy ono jest niemoralne, czy nie zostawiam ocenie P. Czartoryskiego-Sz.) No coz, jak mowia slowa pewnego hitu, "niech mowia, ze to nie jest milosc"... ;))
Już sam początek recenzji jest bzdurą totalną - "poznają się w kolejce..." - jaka tam była kolejka? Widać recenzent bardzo dokładnie oglądał film:)
Właśnie.Widać,że dokładnie ogladał film..."Nie potrafią oddzielić dobra od zła, nie liczą się już dla nich bliscy ani żadne inne wyższe wartości."Ciekawe co wg.autora jest dobrem,a co złem...?Nie liczą się bliscy??(W filmie jest scena w której Jack na wiadomoś o rozwodzie Ennisa zjawia się u niego,ale Ennis mówi,że sa u niego córki i Jack musi wracać.) Moim zdaniem to właśnie miłośc jest wartością wyższą.
"Obejrzenie tego filmu pozostawia wielki niesmak"No ja jakoś zniesmaczona nie jestem
"Oburza fakt, że film, który niesie ze sobą wiele zła dostał osiem nominacji do Oscarów, trzy nagrody BAFTA, cztery Złote Globy i szereg prestiżowych wyróżnień przyznawanych przez różnego rodzaju stowarzyszenia krytyków oraz organizacje branżowe"Niesie ze sobą wiele zła?Jakiego zła?Czy miłość jest złem?
"To straszne, że tak wielu ludzi nie widzi w "Tajemnicy Brokeback Mountain" żadnego zagrożenia. Wprost przeciwnie, zależy im na rozpropagowaniu w świecie homoseksualizmu i zgody na niemoralne życie."Ciekawe co jeszcze napiszą...już mamy zagrożenie,zło..
"Wystarczy przytoczyć recenzję filmu napisaną przez "Entertainment Weekly", by z niedowierzaniem złapać się za głowę: "Porywająca, hollywoodzka historia miłosna, która okaże się najbardziej rewolucyjnym wydarzeniem filmowym tego roku". Trzeba jednak zdać sobie sprawę, że za tą "historią miłosną" stoi szatan..."To raczej po przeczytaniu recenzji "Naszego Dziennika"trzeba "złapać sie za głowe"
Ludzie nie oglądajcie tego filmu!!! Ten, kto napisał ta recenzje miał rację!!! Po obejrzeniu Brokeback Mountain stałam sie zagrożeniem dla otoczenia, przestałam wierzyć w boga i zeszłam na drogę szatana! Dla tych co oglądali ten film, nie ma już odwrotu, ale ten kto jeszcze go nie widział, ma jakieś szanse. Nie zmarnujcie sobie życia!
Gdybym tylko przeczytała tą recenzje przed pójściem do kina... o ja biedna :( Już nigdy nie będę normalna... :(
Ja też nie rozumiem szumu wkoło tego filmu. Jestem tolerancyjny, nie mam nic do ludzi różnych kolorów skóry, wyznań itp itd. Uważam jednak, że homoseksualizm jest maxymalnym skrzywieniem. Jest to zdecydowanie nienaturalna sprawa. Pomimo to homoseksualiści są mi kompletnie obojętni, nie miałoby dla mnie różnicy czy moi znajomi byliby homo czy nie. Nie rozumiem jednak zamieszania wokoło tego filmu?! Produkcji na ten temat jest mnóstwo, tylko tyle że dotyczą heteroseksualnych par. Zgodzę się, że "Tajemnica..." jest niezłym filmem ale nie sądzę, że aż na tyle dobrym, aby robić z niego wielkie halo.
"Trzeba jednak zdać sobie sprawę, że za tą "historią miłosną" stoi szatan..."
miłość bym uznał za zjawisko 'dość' dobre, a zawsze mi się wydawało, że za takowymi stoi Bóg, a szatan się miesza w sprawy negatywne, no ale widać musiałem coś źle zapamiętać..
No patrz, z ja myślałem, że za tym stoi Ang Lee... Muszę zacząć czytać "Nasz dziennik", bo widzę, że durny jestem.
LoL. Skoro kościół potępia homoseksualizm, robi to z jakiegoś powodu. Skoro papież Jan Paweł II potrafił porozumieć się nawet z takimi bluźniercami jak Fidel Castro, czy Ali Agca a z jakiegoś powodu nie popierał homoseksualizmu, coś to znaczy nie?! Stwierdzenie, że za homoseksualizmem stoi szatan jest przesadzone, ale jest to na tyle NIENATURALNE schorzenie, że potępia je kościół.
'Stwierdzenie, że za homoseksualizmem stoi szatan jest przesadzone, ale jest to na tyle NIENATURALNE schorzenie, że potępia je kościół' A my nie
Skoro wy nie to dajcie spokój tej recenzji. Bo ktoś kto ją napisał widocznie potępia homoseksualizm i tyle.
Dlaczego mamy dać jej spokój? Szczerze mówiąc miałem dziką satysfakcję widząć jak jakiś homofob robi z siebie błazna. Na co dzień muszę znosić dowcipy o pedałach to choś raz mogę pośmiać się z "oprawcy". A ta recenzaja jest kwintesencją homofobii i to w najczystszej postaci (z akcentem na fobii). Zieje z niej nienawiść i jakieś wyimaginowane, apokaliptycze zagrożenie przed homoseksualizmem. Może niektórzy czytający ją dostrzegli w niej własne oblicze?
Ej, może ty dostrzegłeś w tym filmie swoje oblicze? podobają ci się chłopcy?! Wiesz jakie jest zagrożenie homoseksualizmem? takie, że tacy ludzie chcą mieć normalne rodziny, dzieci. Ciekawe jak takie dziecko ma się zwracać do rodzicow którzy są obaj facetami.
Dowcipy o pedałach musisz znosić? Czemu niektóre są fajne, tak samo jak o Jaśkach, blondynkach, studentach itp itd. Jestem studentem, mam czuc sie obrazony ze są dowcipy na moj temat? moja siostra jest blondynką bo są dowcipy na jej temat?
sorry mialo byc, w ostatnim zdaniu czy ma sie czuc obrazona bo sa dowcipy na temat blondynek
Co ty wiesz o zagrożeniu... gdyby nawet twój własny ojciec życzył ci śmierci i groził że cię zniszczy? Homoseksualizm zagrożeniem, jakim? A ta recenzja to po prostu dla wielu homofobów krzywe zwierciadło!
Co ty wiesz o zagrozeniu ?! i o czym ty w ogole mowisz?!?
Idz zostan homoseksualistą, wyjdz za kolege ze szkolnej lawki i adoptujcie tuzin dzieci. powodzenia. potem postaw sie na miejscu dzieci i dopiero pomysl co to jest homoseksualizm.To jest tragedia i zagrozenie dla tych dzieci. Cholerne wynaturzenie, popieprzenie praw natury, calkowitego logicznego sensu.
Po piersze homoseksulistą się jest i ja nim jestem. Wcale nim nie zostałem, zawsze nim byłem odkąd sięgam pamięcią. A o zagrożeniu mówiłem własnym.
Co do dzieci NIE ZNAM ŻADNEGO GEJA, KTÓRY MIAŁBY NIEZDROWY STOSUNEK DO DZIECI. Takie sytuacje statystycznie zdarzają się tak często jak wśród heteroseksualistów. A mówi się o nich głośniej bo są bardziej "medialne". Adopcja dzieci - no cóż lesbijki nie muszą nikogo prosić o to. A jeśli chodzi o gejów to mogę mówić tylko we własnym imieniu, że obecnie nie wyobrażam sobie wychowawania dziecka, szczególnie adoptowanego.
Czytasz dobrze co piszę? Czy ja mowie o niezdrowym stosunku do dzieci?!
Mowię o tym, że bycie parą homoseksualną i posiadanie dzieci jest niezdrowe ze względu na to, że takie dziecko od małego jest chowane w sprzeczności z naturą. Nie twierdzę, że geje(lesbijki) nie mogą wychować dziecka dobrze, bo z całą pewnością mogą. Po prostu jest to nienaturalne.
Jesteś gejem ? OK! Bądź. Nic mi do tego, twoja sprawa.
Jeśli jesteś takim zwolennikiem natury to powinieneś wiedzieć, że w świecie zwierząt homoseksualizm też występuje i np. wśród wilków homoseksualne samce w watasze opiekują się razem z samicami młodymi. Poza tym wychowywanie dziecka bez wzorca ojca czy matki nie musi prowadzić do jakiś patologii w przeciwnym razie powinno zabronić się wychowania dzieci przez samotnych rodziców.
michu, jesli jestes prawdziwym gejem to rozumiem twoje argumenty - tonący brzytwy się chwyta. ale jeśli robisz sobie jaja, to ciebie nie rozumiem. Chcesz mi powiedziec, ze tlumaczenie dziecku, ktore ma tylko matkę ( ojca ), ze np ojciec ( matka ) umarl to to samo co tlumaczenie dziecku, ze tata jest mezczyzna a mama tez jest mezczyzna? Wychowywanie dziecka przez gejow, lesbijki, NIE MUSI ale MOZE prowadzic do patologii w pojmowaniu swiata przez to dziecko. OD mlodosci wychowuje sie w rodzinie ktora jest sprzeczna z naturą. Z JAKIEGOŚ POWODU ludzie dziela sie na kobiety i mezczyzn, z jakiegos powodu zajsc w ciaze moga tylko kobiety, z jakiegos powodu tylko mezczyzni moga pomoc kobiecie zajsc w ciaze.
Lol, a slyszales dowcipy o przyglupich wlascicelach BMW bo ja nie? slyszalem tylko o dresach w BMW. zajebiste byly.
"zajebiste byly" - Twój poziom IQ mieści się w jakichś granicach? Nie wiem, czemu taki konserwatysta Qrczak - Kurczak i zwolennik natury wynaturza swój własny język.
Ale na niego naskoczyliście. Dajcie trochę chłopakowi odetchnąć. W sumie to ta dyskusja jest trochę dziwna, bo ani Qrczak nie zmieni swoich poglądów ani wy. Moglibyście dobic do tysiąca postów, a i tak rozmowa byłaby na tym samym etapie...
A co do tej 'naturalności'... (po prostu musze to napisać bo mnie coś bierze :P) dzisiejszy świat bardzo odbiega od tej naturalności, o jakiej piszesz. Skoro ciągle o niej wspominasz to co robisz właśnie przy komputerze? Czemu w ogole korzystasz z elektryczności? Po co korzystasz z tym wszystkich ludzkich udogodnień? Jeśli rękami i nogami jesteś za naturalnością to zacznij żyć w lesie, z dala od jakiejkolwiek cywilizacji. Tam nie będzie nic niezgodnego z naturą. Zobaczysz, poczujesz się jak w raju.
"Skoro papież Jan Paweł II(...)z jakiegoś powodu nie popierał homoseksualizmu, coś to znaczy nie?! Stwierdzenie, że za homoseksualizmem stoi szatan jest przesadzone, ale jest to na tyle NIENATURALNE schorzenie, że potępia je kościół"
No tak, ale skąd wiedza o nieomylności Jana Pawła II i Kościoła???? Patrząc wstecz, kościół to idealny przykład omylności....heh.
Natomiast sama recenzja jest na poziomie "Naszego Dziennika", o jakim poziomie piszę, chyba nie musze tłumaczyć......
Popieram. Teraz uważamy krucjaty(wyprawy krzyżowe) za coś niegodziwego i osoby duchowne przyznają się, że to był straszny błąd. Skąd wiecie, że za pół wieku to samo nie spotka homofobii. Zresztą, obecny papież sam jest przeciwnikiem szykanowania i krzywdzenia mniejszości.
przeciez nikt nie mowi o nieomylnosci kosciola. kosciol popelnil wiele glupstw w swojej historii. Kosciol nadal popelnia bledy. Ale JP II jest raczej przykladem czlowieka, ktora wiedzial co robil.
Masz rację ta dyskusja się nigdy nie skonczy.
nie rozumiem twojej sugestii, jak mozesz porownywac homoseksualizm do wynalazkow ludzkosci??? Jedno ma sie nijak do drugiego. Z jakiegos powodu, ludzie sa podzieleni na kobiety i mezczyzn. naturalne jest to ze ludzie dobieraja sie w pary, facet z babką. nienaturalne jest to, ze 2 gosci sie dobiera w pary.
ahahahahah, jestes po 40 czy jestes jakims dzieckiem chowanym pod spodniczka mamusi? na dobre dowcipy mowisz jak? ale ładny dowcip?