Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197555
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Jesteście heterofobami!!!!!!!!!!! Ciekawe co by było, gdyby wasz synuś przyszedł do domu z "kolegą", lizał sie znim i oboje na zmiane by sobie poszerzali różne otwory w ciele... co byscie powiedzieli wy tolerancyjni, nowoczesni ludzie? Jestem dumny z tego, że jestem z Ciemnogrodu. Wy jesteście znacznie gorsi.

ocenił(a) film na 9
Mortuus

Powiedz dlaczego uważasz mnie za gorszego od siebie. Wytłumacz mi to jak 5-ciolatkowi, bardzo proszę. Pzdr

Mortuus

;)
Nie jestem heterofobem.
Starałbym się wychować syna tak, żeby wiedział co jest najważniejsze. Jeśli świadomie i odpowiedzialnie podjąłby decyzję o życiu z facetem, zaakceptowałbym to, nawet gdyby było mi trudno. To, co robi w łóżku niespecjalnie by mnie interesowało.

ocenił(a) film na 9
Mortuus

Pomysl zanim napiszesz cos kretynskiego. Nikt tu nie neguje zwiazkow heteroseksualnych. Z reszta mam wrazenie ze i tak wiekszosc wypowiadajacych sie tutaj to heteroseksualisci. Okreslenie "heterofob" jest zupelnie nietrafione. Jesli juz chcesz np. mnie okreslac w kategoriach fobii (rozumianej tu jako niechec) to mozez mnie nazwac kretynofobem. Moja kretynofobia sprawia, ze nie lubie wypowiedzi takich jak twoja.

Gdyby moje przyszle dzieci okazaly sie homoseksualistami tolerowalbym to. Wspolczuje natomiast twoim przyszlym dzieciom i generalnie wspolczuje tobie zasciankowosci i zamknietego umysly.

ocenił(a) film na 10
____16

To teraz ja zapytam czegoś autora: Co byś zrobił, jakby Twoja córeczka przyszła pewnego dnia z chłopakiem, zaczęła się przy Tobie na kanapie całować, a potem rozebrała i wypróbowała szereg pozycji.... - dalej już się domyśl.

Nie byłoby to taktowne ze strony homo i hetero. Ty wyobrażasz sobie homo jako napalonego gościa, który myśli tylko o sexsie.

Dlaczego mamy być heterofobami? Ja mam się bać samej siebie i większości moich znajomych? Dziwne... Nie będę się rozpisywała, bo i tak za niedługo temat zostanie usunięty.

ocenił(a) film na 10
____16

To teraz ja zapytam czegoś autora: Co byś zrobił, jakby Twoja córeczka przyszła pewnego dnia z chłopakiem, zaczęła się przy Tobie na kanapie całować, a potem rozebrała i wypróbowała szereg pozycji.... - dalej już się domyśl.

Nie byłoby to taktowne ze strony homo i hetero. Ty wyobrażasz sobie homo jako napalonego gościa, który myśli tylko o sexsie.

Dlaczego mamy być heterofobami? Ja mam się bać samej siebie i większości moich znajomych? Dziwne... Nie będę się rozpisywała, bo i tak za niedługo temat zostanie usunięty.

ocenił(a) film na 1
____16

To ty "jak że wielki inteligencie" masz "zamknięty umysły"! Zamknięty przez media! Jesteś jedna z tych osób którym jak by powiedziano w "telewizorze" że sex z dziewczynką w wieku 11 jest ok. to bez niczego byś na to przystał i nie bulwersuj się tu wielce! Bo i tak nie rozumiesz o co mi chodzi, w końcu nie bez powodu zakłada się koniowi klapy na oczy…

ocenił(a) film na 10
Nomis

Jesteś prymitwyniejszy niż myślałam. Uważasz, że media pokazują właściwy obraz homo? Wielce współczuję.

ocenił(a) film na 9
Nomis

Drogi koniu z klapkami... prawdopodobnie rozni nas to ze ja mam gleboko gdzies co sie mowi w mediach, co mowia moralisci, autorytety koscielne i tym podobne wynalazki bo mam wlasny rozum, wlasne zdanie i wlasny system wartosci zgodnie z ktorym ZLE NIE JEST COS CO NIE WYRZADZA DRUGIEMU CZLOWIEKOWI KRZYWDY. Dlatego zlem jest np. pedofilia (wspomniany przez ciebie seks z dzieckiem), albo zoofilia, natomiast homoseksualizm zly nie jest.

Ty natomiast jestes ofiara demagogii i populizmu skierowanego do ciemnoty, poprzez instytucje takie jak Radio Maryja, katolicka prasa, czy tez nasz wspanialy prezydent. Twoj umysl jest szczelnie zamkniety, czego ci serdecznie wspolczuje, choc prawdopodobnie to ty wlasnie nie rozumiesz o co mi chodzi, bo w koncu nie bez powodu zaklada sie koniowi klapy na oczy.

Powiem ci jednak na pocieszenie ze w pewien sposob tworzysz obyczajowa historie swojego kraju bo za 20-30 lat z takich jak ty ludzie beda sie smiali tak jak dzis smiejemy sie z kronik prl-u.

ocenił(a) film na 9
____16

errata: chodzi oczywiscie nie tylko o zlo wyrzadzane czlowiekowi, ale kazdemu innemu zywemu stworzeniu (nawet homofobom ;)