Nie widziałam tego filmu, przyznaję. Ale bardzo mnie zafascynował i mam wrażenie, ze jest świetny, po prostu wspaniały. Moim ukochanym filmem jest "Duma i Uprzedzenie", ale kiedy wczoraj wnocy nie dostała żadnego Oscara, nie ubolewałam nad tym bardzo, gdyż wiem, że Oscary dosatją zazwyczaj filmy o zgoła innej tematyce. Więc pogodziłam się z tym. Ale nie mogę się pogodzić z tym, ze "Tajemnica Brokeback Mountain" dostała tak mało Oscarów! Przecież aktorzy - zarówno Heath Ledger jak i Jake Gyllenhaal - są podobno świetni! No dobrze, nie widziałam filmu, ale słyszałam mnóstwo opinii i oglądam każdy zwiastun, każdy fragment filmu, który wpadnie mi w ręce. Bardzo żałuję, że Ci aktorzy oraz Michelle Wiliams nie otrzymali nagród. Jestem bardzo zawiedziona. I jeszcze kategoria "FILM" - także wielki szok! "Miasto Gniewu"? A co to w ogóle jest? Nie no, wiem, pewnie świetny film, ale sądzę, że "Tajemnica Brokeback Mountain" w pełni zasługiwała na Oscara i w tej kategorii. Cieszę się, że film wygrał w kategorii "MUZYKA", chociaż była w niej nominowana "Duma i Uprzedzenie". Ale jeśli nie "Duma i Uprzedzenie", to chociaż "Brokeback Mountain".