Z wielkiej chmury maly deszcz. Znajac gusta glosujacych, na bank dostanie oskara za najlepszy film roku, moim zdaniem nie powinien. Zobaczymy moze w tym roku zdarzy sie cud. Moja ocena to 6/10
Tak, bo pewnie oglądałeś z tymi napisami badziewnymi, co się ostatnio pojawiły w sieci. Nie dziwie się, bo ten film z tymi amatorkimi napisami to zupełnie inny obraz niż w rzeczywistości.
Za pierwszym razem film nie wywarł na mnie super wrażenia.Spodziewałem się,że to będzie coś lepszego,bo ludzie wielkie HALO z niego zrobili.Teraz oglądam po raz drugi i patrzę już pod zupełnie pod innym kątem.Wszystko jest normalne,nie szokuje tak jak poprzednio.I stwierdzam,że z tymi badziewnymi napisami czy też bez nich film jest zaje...fajny!
yyy, a jaki inny film powinien dotsać Oskara Twoim zdaniem? Możesz powiedzieć dlaczego dajesz tylko 6 pkt, tzn. co Ci się w nim nie podobało?
Witam.
Moim zdaniem ten film najwieksze wrazenie robi na kobietach oraz osobach homo, nie kazdy go odbiera w ten sam sposob. Poza tym film opisuje pewien typ homoseksualistow, nie pokazuje np. tych co chca adoptowac dzieci (co uwazam za szczyt egoizmu). Dwojka bohaterow nie afiszuje sie ze swoja odmiennoscia, maja normalne rodziny, i do tego nie sa tacy ciotowaci jak to w pewnej czesci srodowiska homo bywa. Nie probuja na sile zmieniac obyczajow spolecznych jak to robia pary w zachodniej europie. Dlatego obaj bohaterowie zyskuja pewna przychylnosc widzow, nawet tych najbardziej nietolerancyjnych.
Wg. mnie film zbiera nagrody, nie za to jakim jest obrazem, ale za to o czym opowiada.
Co do glownych bohaterow, to wielcy egoisci myslacy tylko o sobie, nie dbajacy o rodzine. Wniosek nasuwa sie sam : Tacy ludzie nie powinni zakladac rodziny.
Nie mialem okazji obejrzec wszystkich filmow, lecz co do filmu ktory bardziej zasluguje na oskara to wg. Constant Gardener.
Bye
i tu kółko się zamyka: zakładają rodziny bo nie mogą żyć ze swoim chłopakiem, a nie chcą skazywać się na samotność...
Zapewniam cie, że dwóch gejów może stworzyć związek silny i stabilny. Nie widzę ani sensu, dla którego gej miałby się żenić. Taki schemat lansują media bo to im publikę przyciąga, tymczasem życie przeciętnego geja jest zupełnie inne. Owszem, niektórzy wybierają samotność ale większość pozostaje w związkach.