Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197555
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

cos wiecej sie spodziewalem tyle nagrod i nominacji do oskarow myslalem ze to jakies arcydzielo i sie zawiodlem...sa ladne widoki i dobra muzyka...ale nic po za tym...te nagrody to chyba tylko za to ze ten film jest o gejach...bo nic tam porywajacego nie ma..a historia tez nie jest jakas wielce orginalna

ocenił(a) film na 4
Donnie_Darko_2

He..he..he.. Uwaga!!, zaraz ktoś powie, że jesteś Trollem, albo innym tego typu wynaturzeniem. Posty w tym stulu nie są popularne na tym forum. :-)) Kto pierwszy rzuci kamieniem??!!

Donnie_Darko_2

A ja się zgodzę, więc jakby co, będą dwa cele do rzucania;)

Donnie_Darko_2

A ja się zgodzę, więc jakby co, będą dwa cele do rzucania;)

ocenił(a) film na 10
Brazowooka

A ja w niego rzucę kamieniem (nie za mocno), bo denerwują mnie takie posty, których jest tu multum, czyli w stylu: "spodziewałem sie czegoś wiecej, przeliczyłem się, film przereklamowany". Kązdy moze wypowiadać swe negatywne czy pozytywne zdanie o filimie.

Niektórzy widocznie mają potrzebę napisania to samo co reszta, tylko że podpisania się swoim nickiem.

Wnioski: mogłeś znaleźć taki temat i tam post wkleić, a nie zakładać nowy temat .

Pozdrawiam i przesyłam ten kamieć

Klaudia_22

ja chcialem miec wlasny temat....wole Jake Gyllenhaal w Donnie Darko
:)

ocenił(a) film na 10
Klaudia_22

Ej, sorki, ale rzucanie kamieniami jest tak samo komiczne, jak nazywanie każdego przeciwnika filmu homofobem.
Mi się film bardzo podobał, nie może wyjść mi z głowy i szczerze mówiąc spokojnie moge wcisnąć go do mojej "top 5".
Ale przecież nie każdemu film musi się podobać:| Jak sama powiedziałaś: każdy ma prawo wypowiadać swe pozytywne lub negatywne zdanie. A słowa "spodziewałem się czegoś więcej" jest właśnie wypowiedzeniem swojego zdania. Każdy ma prawo napisać, że wg niego film jest przereklamowany, nie narzucając swojego zdania innym (czego tutaj nie zauważyłem). Można postarać się nakłonić go do zmiany zdania, pokazać plusy filmu, ale jeśli go nie zmieni to tylko i wyłącznie jego sprawa...

ocenił(a) film na 10
Damnit

Jednak zawsze bez obrazy mozna komus powiedziec, ze jest za plytki by zrozumiec glebsze wartosci ujete w tym filmie.

ocenił(a) film na 10
Yossarian_2

Oczywiście;) Powiem więcej- nawet nie tyle można, co trzeba. Ten film jest warty wgłębienia się w niego. Ale nazywać każdego przeciwnika "B.M." Trolem to, o cóż, nieco komiczny zabieg;)

ocenił(a) film na 10
Yossarian_2

Karor... czytaj dokładnie... błafam... Chodziło mi o to, że zaśmiecacie forum takimi opiniami - piscie posty, a nie zakładajcie temat. Nie wiem, może jakąś satysfakcie oni mają z tego, że po raz setny piszą podobny temat do reszty.

ocenił(a) film na 10
Klaudia_22

W tym pierwszym zdaniu miało być "błagam", a nie "błafam" - gwoli wyjaśnienia.

ocenił(a) film na 10
Klaudia_22

Spoko;) Ale swoją drogą spójrz na to z tej strony- nikt nie piętnuje userów zakładających tematy w stylu "świetny, arcydzieło, genialny". Troszke wyglądałoby to stronniczo, gdyby na forum walały się same tematy z pozytywnymi opiniami, a gdzieś w tyle był tylko jeden, ku zadowoleniu wszystkich niezadowolonych;)

ocenił(a) film na 4
Klaudia_22

A moim zdaniem się czepiasz.. Jak ktoś chce zakładać nowy temat, to niech zakłada, przecież nie musisz na wszystkie posty odpowiadać, jak również nie musisz być uczestnikiem dyskusji we wszystkich tematach.

Zakładanie nowych tematów o mniej więcej tej samej treści też ma moim zdaniem sens.

ocenił(a) film na 4
Brazowooka

A ja już dostałem i to nie jednym.. :-))))))))

Donnie_Darko_2

Co do Jake'a Gyllenhaala - macie wrażenie że w Donnie Darko gra bardzo podobnie?

Donnie_Darko_2

oj widze ze tu sami specjaliscie od kina...jaka w tu glebie filmu widzicie ja nikomu nie bronie zeby mu sie podobal tylko wrazam swoja opinje...jezeli ten film to top 5 ..to ja wysiadam....ale jestem ciekaw niech kto powie mi na czym polega ta glebia ktora robi z tego filmu arcydzielo

ocenił(a) film na 10
Donnie_Darko_2

Wkurzają mnie te tematy typu: rozczarowałem się. Jak zasiadacie do oglądania jakiegoś filmu to nie nastawiajcie się, że będzie on rewelacyjny, powali was na kolana i inacze to w ogóle nie może być... Albo inni lubią doszukiwać się błędów i są zbyt nasyconymi krytykami. Ja oglądam każdy film bez przeświadczenia i daje każdemu "takie same szanse".