Czy jest ktoś na tyle dobry z angielskiego, aby mógł mi przetłumaczyć zwiastun "Tajemnicy Brokeback Mountain"? Proszę...
"To była przyjaźń
która stała się tajemnicą
Są miejsca, do których nie możemy powrócić
Są kłamstwa, które musimy powiedzieć
Są prawdy, których nie możemy się wyprzeć
Zwycięzca nagrody Amerykańskiej Akademii Filmowej Ang Lee
i zwycięzcy nagrody Pulitzera Annie Prolux i Larry McMurtry
prezentują...
Heath Ledger
Jake Gyllenhaal
Anne Hathaway
Michelle Williams
BROKEBACK MOUNTAIN"
To wszystko, co było napisane... to co mówią też chcesz?
Tak :). Jeśli mam być szczera, to wszystko z napisów rozumiem. Ale nie wszystko, co oni mówią... Proszę!
Aguirre: "Jeśli szukacie pracy, radziłbym wam ruszyć tyłki sprzed tych drzwi."
Jack: "Jeśli mamy razem pracować, powinniśmy zacząć razem pić."
Jack: "To wyłącznie nasza sprawa, nikogo innego"
Facet w kościele: "Możesz pocałować pannę młodą"
Alma: "Znasz jakiegoś Jacka?"
Ennis: "Byliśmy kumplami od wędkowania"
Jack: "Wiesz, mogło by tak być. Po prostu tak. Zawsze"
Ennis: "Jeśli znowu najdzie nas ochota, w niewłaściwym miejscu... jesteśmy martwi"
Aguirre: "No, chłopcy, znaleźliście sobie niezły sposób na spędzenie czasu w górach, co nie?"
Alma: "Nie jeździliście tam na ryby"
Ennis: "Nic o tym nie wiesz"
Jack: "Nie masz pojęcia, jak czasami jest trudno."
Ennis: "Jeśli nie możesz tego naprawić, musisz to znieść"
Jack: "Chciałbym wiedzieć, jak z Ciebie zrezygnować"
Heh, swoją drogą do zwiastunu wybrali najlepsze teksty z całego filmu:D
A trailer, tak jak sam film, jest nieziemski:)
Jest wspaniały... W tę sobotę wreszcie obejrzę film! I dziękuję Ci bardzo, za przetłumaczenie! Strasznie Ci dziękuję!
To ja też podziękuje bo nie rozumiałam wszystkiego co mówili w tym zwiastunie chociaż wcześniej oglądałam film... ale już pewne rzeczy się pozapominało ;)
Cholera,
mamy obsesję.
Widzieliśmy film, chyba już po parę razy /ja 5/ i jeszcze oglądamy zwiastuny?
Nie wiem co się ze mną dzieje (lol2).
A ja będę oryginalna i powiem, że film widziałam tylko raz :P Ale za to znam zwiastun na pamięc :) Chociaż tyle dobrego...
A co do obsesji to racja. Jeszcze nigdy nie udzielałam się tak na żadnym innym forum ;)
No ja też oglądam zwiastuny(a widziałam film 6 razy)
Chyba masz racje z ta obsesją
jak dobrze jest wiedzieć, że więcej osób ma obsesję i że z główką jest wszystko ok :-). Byłem na BM już 4 razy i w tem weekend znów bym poszedł...Znajomi już tego nie kumaja i twierdzą że ze mną jest coś nie tak! :-) hmmm.
Po prostu żałuję że film za chwilę zniknie z kin - mam płytkę w domu - ale na razie nawet jej nie odpaliłem bo to zupełnie nie to samo! Jedynie trailer,,, Taki film tak totalnie przeżywa się w kinie z innymi! Ostanio siedziałem obok dziewczyny - która przez ostatnie 20 min filmu; nie łkała; po prostu zanosiła się płaczem ;; potem długo rozmawialiśmy! To jest dopiero niesamowita magia kina!! pozdr