Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197555
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

ale jakos nie moge zniesc widoku dwoch calujacych sie facetow:/ (jakby to byly 2 panie to bym nie mial nic przeciwko;P) a tak serio to ja jestem tolerancyjny.. wiec ni bede besztal filmu z kuli tego ze byl o gejach.. natomiast jesli chodzi o sama fabule to odnioslem wrazenie ze jest jakis niedokonczony.. i wogole ze cala akcja opiera sie na tym ze oni spotykaja sie w gorach a inne watki to na sile wcisniete "przedluzacze" filmu.. (tak na przyszlosc: wiem ze jest to oparte na ksiazce..:] ) no ale to tylko moja subiektywna opinia. pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
zielak_4

'jakby to byly 2 panie to bym nie mial nic przeciwko;P' Widać, że pisal to facet :P Ale nie czepiam się, bo mam w zwyczaju szanowac zdanie innych ludzi, nawet jeśli czasem zdarza mi się nagiąć tą moją zasadę...

ocenił(a) film na 8
Reeze

no facet pisal.. facet... i co z tego? nie wiem czy zauwazylas to bylo napisane z jezyczkiem:) a poza tym jakos tak jest ze lepiej sa ogolnie odbierane lesbijki niz geje.. i dziekuje za nie besztanie:P

ocenił(a) film na 8
zielak_4

Proszę bardzo :) Z resztą dużo razy spotkałam się juz ze zdaniem, że lesbijki lepiej się oglada niż gejów więc Twoja wypowiedź nie zszokowała mnie tak bardzo :P Dziwne to jest bo dziewczynom jak nie przeszkadzają geje to i lesbijki też nie, a facetom jak przeszkadzają geje, to lesbijki nie. Trochę to zagmatwane, ale nie wiedziałam jak to inaczej ująć :P

ocenił(a) film na 10
Reeze

A ja może odpisze, że dzisiaj usłyszałam od mamy: toleruje gejów, ale lesbijki nie - one są takie dziwne. Moja mama oglądała BM.

ocenił(a) film na 10
zielak_4

ale jakos nie moge zniesc widoku dwoch calujacych sie facetow:/

to ze jestes homofobikiem nie znaczy ze film jest slaby.. wrecz przeciwnie

ocenił(a) film na 10
Rusty_5

Ja lubie widok całujących sie facetów. Niestety rzadko nadarza się okazja, by zobaczyć takich na polskich ulicach.

Homofobiam to nie słabość? Wątpię. Przypominają mi się tutaj nawoływania rasistów: White power!. Może homofoby zaczną wołać: Siła czystości! Moherowa siła! albo: Homofobiczna siła!

ocenił(a) film na 8
Klaudia_22

Wiecie co? Nie wiedziałam, że kiedyś to powiem, ale jesteście przewrażliwieni na punkcie homo :P

ocenił(a) film na 6
Klaudia_22

Homofobia nie ma u podstawy nienawiści ale lęk (jak każda fobia)...

Ale nie wiem o czym tu dyskutować. Autor postu nie wydał mi się zbyt homofobiczny:P To raczej chodzi o wrażenia estetyczne... mi nie przeszkadza widok całujących się facetów, ale nie cierpię widoku przekłutego pępka bo mi sie wydaje że zaraz komuś się rozerwie skórka (to raczej wrażenie estetyczne a nie fobia) niektórzy nie lubią jak inni obgryzają paznokcie. A dziadek mojej koleżanki wogóle nie lubił całujących się na ulicy par (mówił że to obrzydliwe)... oczywiście w domu to inna sprawa:) Ludzie są dziwni... różni i to jest piękne. To że ktoś "nie lubi gejów" to nie jest jeszcze koniec świata. Dopóki nie narusza ich godności oczywiście...

ocenił(a) film na 8
Drumla

dzieki aneczkac:) Ty chyba jedyna tutaj poza reeze zrozumialas co chcialem powiedziec;] ..a te glosy o homofobii..??:|.. hmmm... ja do ludzi o innej orientacji nic nie mam.. jak dwojka ludzi sie kochca to nie mam nic przeciwko.. (oczywiscie dopoki taka para nie chce adoptowac dzieci).. a pisalem po prostu ze nie lubie tylko na to patrzec.. pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Rusty_5

nie wiem czy zauwazyles ale nie napisalem ze film byl slaby z tego wlasnie powodu..

ocenił(a) film na 8
zielak_4

Zdaje się, że na forum o tym filmie już tak jest. Nawet jeśli komuś film nie podobał się, to jest od razu posądzany o homofobię, mimo że to nie homoseksualność przeszkadzała mu w Brokeback Mountain, tylko np. scenariusz albo gra aktorska. W Twoim przypadku jest poniekąd podobnie :)