Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 198 tys. ocen
7,4 10 1 197555
7,7 56 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

jak się film kończy?niestety nie mogłam go obejrzeć do końca i wyszłam z kina na momenice, w którym Ennis i Jack są w górach, "na rybach" i kłócą się,bo Ennis ma nową dziewczynę-nie wiem czy tak moge to ująć
może któś opisać-w miarę szczegółowo co się dziej dalej? z góry thx

ocenił(a) film na 10
ellisa

Potem ta dziewczyna znajduje sobie kogo innego i Ennis jest sam. Wysyła list do Jacka, ale poczta mu go odesłała z napisem "nie żyje". Ennis dzwoni do żony Jacka, a ta mu opowiada jak zginął Jack - czyli, że napadło go trzech typków i pobiło śmiertelnie. Potem Ennis jedzie do domu Jacka i rozmawia z jego rodzicami - potem idzie na górę do pokoju Jacka i znajduje swoją koszulę (owiniętą w koszulę Jacka), która zgubił na Brokeback kilka lat temu. - Sam koniec to scena z koszulami, jak Ennis w swojej przyczepie otwiera szafę i tam jest koszula Jacka owinięta w koszule Ennisa, a obok zdjęcie Brokeback.

Strasznie to jałowo napisała, ale nie mam czasu. A tak z ciekawości... Czemu wyszłaś wtedy z kina?

Klaudia_22

bo byłam umówiona i nie mogłam tego przełożyć-ale jak sie na mnie ludzie patrzeli;)
najbardziej oburzone były (moim wyjściem) takie starsze panie w moherowych beretach, które nie tylko stanowiły większą część widowni, ale swoim przyjściem pokazały, że jednak świat nie jest taki jak się nam wydaje-i strasznie głupie jest to jak ludzie piszą "załóż beret i włącz radio ojca dyktatora"

Klaudia_22

*****SPOJLER*****
Klaudia
z tego co widzę obejrzałaś film ze złym tłumaczeniem
też ściągnąłem je jako pierwsze, ale zauważyłem parę gaf i zmieniłem na inne
Żona Jacka opowiada mu, że Jack zginął zmieniając oponę w samochodzie. Coś wystrzeliło, złamało mu nos i szczękę - udusił się własną krwią.
Wersja żony to oczywiście bzdura i widać to z urywków, które pojawiają się w trakcie rozmowy telefonicznej. Te urywki to być może wyobrażenie Ennisa, ale na pewno o wiele bardziej prawdziwe niż wersja z oponą /nie tylko film, ale i książka daje wyraźnie do zrozumienia, że Jacka zamordowano, a nawet że jego ojciec miał z tym coś wspólnego/.

ocenił(a) film na 10
Howler

Skąd wiesz, że miała złe napisy? Może pisała na podstawie tego co zobaczyła? Fakt, że pierwsze napisy sokriego jakie się pojawiły były pełne błędów, ale myślę, że ona o tym wie ;] i ściągła nową wersję(przypuszczenie).
Poza tym proponuję poczytać kilka tematów niżej, jest tam wszystko napisane o zakończeniu.