PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=431370}

Tajemnica Rajskiego Wzgórza

The Secret of Moonacre
2008
6,4 7,4 tys. ocen
6,4 10 1 7374
Tajemnica Rajskiego Wzgórza
powrót do forum filmu Tajemnica Rajskiego Wzgórza

Nie spodziewałem się, że to taki fajny film. Jest w nim sporo magii i baśniowego klimatu. Nie zabraknie też uniwersalnych mądrości.
Polecam fanom gatunku, ale nie tylko.

Constantine_34

Trzeba pamiętać, że to jest film dla dzieci, a one charakteryzują się tym, że są bajkami, które nie muszą zawierać w sobie jakiejś ogromnej mądrości ani wielkiego prawdopodobieństwa. I jak na film dla dzieci ten film nie był zły, dało się go oglądać, a w porównaniu z wieloma innymi był całkiem dobry. Filmy powinno się oceniać, zwracając uwagę na to, do jakiego należą gatunku, bo wiadomo, że po filmie dla dzieci rzadko można się spodziewać arcydzieła, co nie znaczy, że skoro nie sprostał wymogom osoby dorosłej, należy go oceniać jako zły. Jestem pewna, że dzieciom by się spodobał. Mnie się podobał, uważam, że jest całkiem dobry, baśniowy, magiczny itd. Mimo że część scen była dość dziecinna, a nawet śmieszna, nie uznałam go za słaby film, bo zdaję sobie sprawę z tego, że nie jest przeznaczony dla mojej grupy wiekowej, tylko dla dzieci młodszych o jakieś 10-15 lat... Podobno jest ekranizacją książki, o czym nie miałam pojęcia, ale moim zdaniem w oderwaniu od książki prezentuje się nieźle. Gdybym oglądała go w dzieciństwie, byłabym zachwycona.