5,2 20 tys. ocen
5,2 10 1 19592
3,7 6 krytyków
Tajemnica Westerplatte
powrót do forum filmu Tajemnica Westerplatte

Nie wiem kto dobierał obsadę ale film 100% lepiej wypadł by z aktorami całkowicie anonimowymi. Jak można ubrać tego Wesołowskiego w strój marynarza czy kim on tam miał niby być PROFANACJA nie wspomnę o Adamczyku i reszcie serialowych gwiazd.......Trochę wkurzała mnie żółta łuna śmigających kul:):):)

kosinio

Człowieku ! - żółta łuna śmigających kul:):):) - to są efekty specjalne za grubą kasę hehehe:):):)

ocenił(a) film na 3
kosinio

a najlepsze było jak 20 żołnierzy niemieckich ( nie wiadomo skąd ) podchodzi po okopy polskie i leża 50 metrów przed nimi i nic. Czekają by ich wystrzelać. Ilość żołnierzy która brała udział w ataku była tak śmiesznie mała, że myślałem iż grają w paintballa. Efekty specjalne fatalne jak na te lata. Dźwięk - tradycyjnie do dup**, ale to prawie w każdym polskim filmie. Aktorstwo jak kolega wyżej wspomniał strasznie słabe, jak mnie by mieli motywować do walki taką ambicją w głosie to by mi się nie chciało walczyć. Scenariusz słaby.

Ogólnie to wyglądało tak jakby Hitler zesłał 1 statek i 30 żołnierzy na podbój Westerplatte z czego niemieccy żołnierze szli sobie by zginać a inni stali celując.

Dawno nie wystawiałem tak słabej oceny jak 4. Współczuje ludziom którzy byli na tym w kinie.