obsada konkret. Żenada. Film będzie w sam raz dla POżytecznych idiotów. Do spółki z Wałęsą sale kinowe będą pękać w szwach...od głupoty także.
Nie, ale już widzę, że to gówno po takich hasłach : prawdziwa historia ! Rozliczenie Polaków z ich przeszłością ! Taki sam anty polski syndrom co w Pokłosiu.
Skupiaj się na jakimś gów nie typu teletubisie i jakaś tam niby propaganda. Weź myśl co się dzieje u ciebie w kraju.
W kraju po staremu. LSD kocha Gierka i wzdycha do pochodów pierwszomajowych wyraźnie tracąc kontakt z rzeczywistością, Palikot skupia się na tym co zna najlepiej - du_pie i narkotykach, Platforma tańczy na słupkach sondaży, PSL jedną rękę składa do modlitwy by drugą zgarniać pod siebie wszytko co się da, kryptofaszyści z PIS chodzą na pasku papy Rydza. Ale to jest forum filmowe i ludzie nie szukają tu tego typu informacji. Chcieliby natomiast wiedzieć jakie masz zdanie na temat filmu. I zapewne woleliby żebyś film obejrzał zanim sobie takowe zdanie wyrobisz. W przeciwnym wypadku Twoje zdanie nie ma żadnej wartości. Rozumiem że piszesz tu by przekonać kogoś by przyjął twój punkt widzenia, ale forma którą się posługujesz, oraz absolutny brak treści w twoich wypowiedziach sprawia że to co robisz jest przeciwskuteczne.
Nikogo do niczego nie przekonuję, a jedynie wyrażam swoje zdanie. To raz. Dwa, film który znów atakuje Polskę i Polaków wzbudza we mnie torsje. Niedługo będziemy się musieli rozliczać bo nam udowodnią, że to my mordowaliśmy ludzi i rozpętaliśmy II wojnę światową. A może wiesz co ? Wkur wia mnie to, że to my się mamy ciągle z czegoś rozliczać. A kiedy Żydów rozliczą epopeje o naszych katach z UB co ?
PiS - kryptofaszyści ? Porażają mnie twoje skróty myślowe. Stać cię na większą inwencję twórczą czy po prostu musisz jak każdy debil w tym kraju przypisywać tej partii wszystko co najgorsze. Jeszcze niedługo PO j ebańcy ostatecznie winę za biedę z nędzą i kryzys zwalą na PiS i Kaczyńskiego.
Kolego na jakiej podstawie uważasz że film kogoś atakuje, skoro go nie widziałeś? Musisz odłączyć się od zdalnego sterowania i zacząć myśleć samodzielnie.
właśnie włączam samodzielne myślenie słysząc tekst o tym, że Polacy znowu się muszą z czegoś rozliczać. Z naszą mroczną historią i tego typu pierdoły to koszerna propaganda.
Tak, tak. Osaczają nas pejsaci. To okropne. W radiu Maryla Rodowitz, w Tv Robert Makłowitz , w sejmie Krystyna Pawłowitz. I jeszcze ten przeklęty Iceberg który zatopił Titanica. Prawdziwy Polak musi się bronić przed zalewem tej obrzydliwej koszerności. Tylko że to absorbuje tak wiele sił że nie ma już czasu obejrzeć tego o czym się pisze.
Sale nie będą pękać w szwach, bo (przynajmniej na prawicy) wiadomo, już od kilku lat, że ten film to antypolski gniot. Oczywiście fani "Pokłosia" i innych takich będą się zachwycać, ale kogo obchodzi zdanie tych głupków?
Polecam film "Westerplatte" z 1967 r.
http://www.youtube.com/watch?v=q6dXokgbXek
Zabawne (a może i nie), że filmy z okresu PRL-u były bardziej patriotyczne, niż te w "wolnej Polsce".
http://prawica.net/32842
Bardziej patriotyczne, bo wzorem kina radzieckiego pokazywały obrazy, gdzie nie było miejsca na wątpliwości, lęki, tchórzostwa, wulgaryzmy i zdrady? Nawet " Hubal" jest przekłamany, bo pokazuje tylko i wyłącznie walkę z okupantem hitlerowskim i ani słowa o potyczkach z oddziałami sowieckimi podczas kampanii wrześniowej i dalszych losach podpułkownika " Łupaszki" ( nie mylić z majorem Zygmuntem Szendzielarzem).
Bzdura. Po prostu kino III RP zostało przejęte przez lewactwo ze środowiska "GW", a celem tej grupy jest osłabianie narodowej dumy. O scenariuszu filmu Chochlewa czytałem już szereg artykułów kilka lat temu i nie ma on nic wspólnego z rzeczywistymi wydarzeniami. Kolejny gniot w stylu "Bożej podszewki" czy "Pokłosia".
W Hubalu reżyser pokazał tyle, ile było można w czasie, gdy ten film powstawał. Nie zapominaj, że wtedy w Polsce stacjonowało kilkaset tysięcy żołnierzy sowieckich. No a teraz stacjonuje lewacka banda przy Czerskiej w Warszawie i jej odpryski w różnych instytucjach, m.in. w PISF.
A zatem powiedz mi jak Twoim zdaniem wyglądało siedem dni walk o Westerplatte... czy załamanie nerwowe mjr. Sucharskiego, przejęcie dowództwa przez kpt. Dąbrowskiego oraz inne mniej chwalebne epizody to mit?
Nie. To akurat ponoć (bo bodaj tylko jedna relacja na to jest i sprzeczna z innymi) prawda. chodzi mi o sceny szczania na obraz bodaj Rydza-Śmigłego i w ogóle zachowywanie się żołnierzy WP jak na Woodstocku, co w tamtych czasach było nie do pomyślenia, bo ludzie byli zupełnie inni (mentalnie i kulturowo), a zwłaszcza żołnierze w tamtych czasach reprezentowali klasę. Tymczasem Chochlew (z tego co czytałem nt. scenariusza, bo filmu nie oglądałem) zrobił film, gdzie obrońcy Westerplatte zachowują się jak ćpuny w squacie.
3 artykuły z sieci, które wyrobiły moje zdanie na temat tego filmu już kilka lat temu:
http://nczas.com/wazne/jako-jedynie-i-pierwsi-publikujemy-scenariusz-%E2%80%9Eta jemnicy-westerplatte%E2%80%9D/
http://nczas.com/wiadomosci/polska/tajemnica-westerplatte-oczami-autora-scenariu sza/
http://nczas.com/wiadomosci/polska/film-o-westerplatte-dostanie-dotacje-od-panst wa/
No właśnie... cały czas wspominasz o pierwotnej wersji scenariusza, która wywołała szereg kontrowersji oraz przyznajesz, że nie widziałeś filmu. Skąd zatem wiesz czy Chochlew nie wprowadził zmian?