Widzę, że większość narzeka na obsadę, że wciąż ci sami aktorzy... ale nikt nie zauważył, że w
czołówce jest Robert Żołędziewski? Proszę się pochwalić, kto zna tego Pana ;) to przecież on
razem z Żebrowskim grają najważniejsze postacie!
I założę się, że po premierze zjawią się tu kobitki zakochane po uszy w Żołędziewskim :D
Mi obsada odpowiada. Żołędziewski jest mało znany, a Żebrowski to nie gra w byle jakich komediach. Nie odpowiada mi Szyc, ale to mniejsza rola.
obserwując polski rynek, widzę te same twarze. jestem ciekawy nowych osób, bo tylko prawda na ekranie jest w stanie zamknąć usta krytyce :) wierzę w polskie kino, i daję jemu szansę, choć to takie nie polskie, wierzyć w to co polskie :)
a co do Żołędziewskiego, to poczekam aż zobaczę. jeżeli jest dobry to się obroni, jeżeli nie to popłynie. Twarz ciekawa, przyznaję ! a o roli powiem więcej ja zobaczę :)
Dobrze że są nowe twarze co do Żebrowskiego to lubie go ale nie wiem po co ten Szyc !!! naszczeście chyba nie gra dużej roli .
mi tam obsada nie przeszkadza. może być nawet Szyc i Karolak. jedynie mam obawy odnośnie tego że mogą zrobić kolejny antypolski film zakłamujący historię i obraz polskiego żołnierza.
mysle,ze te obawy sie rozwieja lub potwierdza dopiero po obejrzeniu filmu ;) jednak zwiastun nie wyglada jakby zapowiadal film antypolski.
Tak na marginesie polscy żołnierze, to nie tylko czterej pancerni, zamiast z filmów, radzę czerpać wiedzę czytając wiarygodne źródła . Ja oczekuję obrazu jak najbardziej zbliżonego do prawdy historycznej.
Prawdopodobnie chodzić będzie w filmie o wątek domniemanego dowodzenia obroną Westerplatte przez Dąbrowskiego, a nie Sucharskiego.