Co się stało z dumnym narodem polskim? Pamiętam jak świętowaliśmy obalenie komuny, Dziś wszytko przeistoczyło się w niwecz. Żydzi poukrywani pod polskimi nazwiskami, którzy niegdyś słusznie swego żydostwa się wstydzili i wypierali dziś są na piedestale. To straszne co dzieje się z naszym krajem. Dobrowolnie oddajemy się ty, którzy nie tak dawno na nas napadali zabierali nam tożsamość narodową, dziś sami ja oddajemy. Co się stało z Polakami?
ja Herr Flick. Najważniejsze by każdy Polak oglądnął "Der Sieg des Glaubens" oraz "Triumph des Willens".
Po twojej ocenie twierdze, że twoim zdaniem każdy "porządny" Polak powinien zobaczyć te tytuły obowiązkowo.
Analogicznie do twojego myślenia -
Po twojej ocenie twierdze, że twoim zdaniem każdy "porządny" Polak powinien zobaczyć "Diune" i "Człowieka w ogniu".
Co to za kretyńskie bzdury?
Tak tylko że ja mówię o filmach propagandowych a nie rozrywkowych. Oba gatunki dla innych celów powstają, jeden dla rozrywki a drugie dla prania mózgu. A widzę po twoich wpisach ze akurat ta propaganda przemawia do ciebie i twojej ideologii.
Czy to ze ocenię dobrze zrobiony, nawet dokument, powiedzmy o pedofilu oznacza, że jego zachowania pasują do mojej ideologii? Co za bełkot człowieku. To ze tak oceniam owe filmy oznacza wyłącznie, że są arcydziełami w swoim gatunku. Ale ty lubisz wiedzieć więcej, być mądrzejszy od innych i informować ludzi co myślą, bo wiesz to lepiej niz oni sami. Wiesz wszystko, więc wiedz sobie bo to twojego łba nic nie jest w stanie przemówić.
Nie. Propagandowe. Czy ty potrafisz czytać ze zrozumieniem?
Poza tym "Triumph des Willens" niewątpliwie zawiera w sobie masę elementów filmu dokumentalnego. Zaprzeczysz? Widziałeś ten film?
Każdy film propagandowy zawiera jak to nazywasz "elementy filmu dokumentalnego". Tylko że wszystko jest pokazane z odpowiedniej perspektywy, często odpowiedni komentarz itd.
Dziękuję za wykład. W życiu bym na to nie wpadł. Ale ty sprytnie nadal nie odpowiedziałeś na pytanie.