5,2 20 tys. ocen
5,2 10 1 19592
3,7 6 krytyków
Tajemnica Westerplatte
powrót do forum filmu Tajemnica Westerplatte

Co się stało z dumnym narodem polskim? Pamiętam jak świętowaliśmy obalenie komuny, Dziś wszytko przeistoczyło się w niwecz. Żydzi poukrywani pod polskimi nazwiskami, którzy niegdyś słusznie swego żydostwa się wstydzili i wypierali dziś są na piedestale. To straszne co dzieje się z naszym krajem. Dobrowolnie oddajemy się ty, którzy nie tak dawno na nas napadali zabierali nam tożsamość narodową, dziś sami ja oddajemy. Co się stało z Polakami?

ocenił(a) film na 3
herszplung

ja Herr Flick. Najważniejsze by każdy Polak oglądnął "Der Sieg des Glaubens" oraz "Triumph des Willens".

ocenił(a) film na 2
rafib1975

To już ty powiedziałeś.

ocenił(a) film na 3
herszplung

Po twojej ocenie twierdze, że twoim zdaniem każdy "porządny" Polak powinien zobaczyć te tytuły obowiązkowo.

ocenił(a) film na 2
rafib1975

Analogicznie do twojego myślenia -
Po twojej ocenie twierdze, że twoim zdaniem każdy "porządny" Polak powinien zobaczyć "Diune" i "Człowieka w ogniu".

Co to za kretyńskie bzdury?

ocenił(a) film na 3
herszplung

Tak tylko że ja mówię o filmach propagandowych a nie rozrywkowych. Oba gatunki dla innych celów powstają, jeden dla rozrywki a drugie dla prania mózgu. A widzę po twoich wpisach ze akurat ta propaganda przemawia do ciebie i twojej ideologii.

ocenił(a) film na 2
rafib1975

Czy to ze ocenię dobrze zrobiony, nawet dokument, powiedzmy o pedofilu oznacza, że jego zachowania pasują do mojej ideologii? Co za bełkot człowieku. To ze tak oceniam owe filmy oznacza wyłącznie, że są arcydziełami w swoim gatunku. Ale ty lubisz wiedzieć więcej, być mądrzejszy od innych i informować ludzi co myślą, bo wiesz to lepiej niz oni sami. Wiesz wszystko, więc wiedz sobie bo to twojego łba nic nie jest w stanie przemówić.

ocenił(a) film na 3
herszplung

To są dla ciebie filmy dokumentalne?

ocenił(a) film na 2
rafib1975

Nie. Propagandowe. Czy ty potrafisz czytać ze zrozumieniem?
Poza tym "Triumph des Willens" niewątpliwie zawiera w sobie masę elementów filmu dokumentalnego. Zaprzeczysz? Widziałeś ten film?

ocenił(a) film na 3
herszplung

Każdy film propagandowy zawiera jak to nazywasz "elementy filmu dokumentalnego". Tylko że wszystko jest pokazane z odpowiedniej perspektywy, często odpowiedni komentarz itd.

ocenił(a) film na 2
rafib1975

Dziękuję za wykład. W życiu bym na to nie wpadł. Ale ty sprytnie nadal nie odpowiedziałeś na pytanie.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem