Film ŻENUJĄCY !
Od strony akcji i efektów odstający lata świetlne od produkcji światowych.
Natomiast sama treść... to jedno wielkie zakłamane dno ! Ten "film" ma tyle wspólnego z prawdą historyczną co stalin z Unicef'em.
Polacy ukazani jako psychopaci i tchórze walczący sami ze sobą, a walka z Niemcami to tak przy okazji ukazana w paru scenach.
Oczywiście wiadomym jest na całym świecie, że banda psychopatycznych tchórzy skaczących sobie do gardeł, bez racjonalnie myślącego dowódcy jest w stanie odpierać ataki o niebo lepiej uzbrojonej i liczniejszej armii dnie całe, ba nawet może i miesiące jakby się pan reżyser uparł... :P
Dziwię się tak znanym aktorom, że zagrali w tym ****, widać, że kasa była ważniejsza.
Walka z polską historią i o polską historię trwa, a próby jej niszczenia przez tego pseudo reżyserynę wkrótce pójdą w niepamięć mam nadzieję.
najgorsze w tym wszystkim, ze taki rezyser ma do tego prawo, bo to jest sztuka. Powstalo juz wiele filmow bazujacych na faktach dokumentalnych, ktore wypaczaja obraz historii w taki sposob, ze malo kto to moze zauwazyc gdzie jest prawda a fikcja. Rezyser chcial zaistniec no i zaistnial. Ten film to dla mnie niemal jak ogladanie wiadomosci telewizyjnych w telewizji publicznej, nadawanych przez naga, atrakcyjna dziennikarke. Przekazywanie wiadomosci, faktow historycznych z drwina w glosie. Moim zdaniem rezyser sie spalil i tylko takie towarzystwo jak 'Gracjany Rozstockie' czy ' Anny Grodzkie' beda wspieraly te 'sztuke'.
Z drugiej strony podoba mi sie odwaga rezysera. Dlatego szanuje Anne Grodzka za twarda postawe, z politowaniem patrzac na jej wysilki w szerzeniu 'teczowej rewolucji'.
Czy zauważyliście że Sucharski pije ze szklanki design Ikea?...No własnie.Tyle ma też wspólnego z realiami historycznymi
Tak od strony akcji i efektów film nieprezentuje się cudownie ale nie jest beznadziejnie :( dali by więcej walki i może nawet dał bym 6 :P
ale nadmiernie rozbudowany wątek sporu w dowodzeniu :( co dodatkowo obniżyło jakość tego filmu , a scenę bójki to już naprawdę mogli sobie darować .
Ogólnie film dość słaby .
I po raz kolejny muszę powiedzieć z ubolewaniem że nienakręciliśmy od jakiś 30 lat żadnego bardzo dobrego filmu miałem cichą nadzieję że ten film taki będzie ale niestety ten film podtrzymuję naszą wieloletnią tradycje filmów wojennych :(