Współczuję wszystkim gimnazjalistom, licealistom itd... którzy będą msuieli wybrac się na tego gniota do kina.
jan111to Z kąt wierz że to jest gniot jak jeszcze nie oglądałeś tego filmu. Nienawidzę gimbusów którzy piepszą takie smuty aby pisać. Założę się że nawet Historii Polski dobrze nie znasz. Widziałem na razie tylko trailer i po nim mogę stwierdzić że zapowiada się nie zły film historyczny to się wam gimbusom przyda do szkoły.
matole po 8 klasach zejdź na ziemię. żadna z tych nowoczesnych współczesnych ekranizacji nie była czymś co warto poświęcić swój cenny czas. A tak najłatwiej nabić sobie trochę i oglądalności, i dzieciakom mózgi powypierać i $ trochę zarobić. Czy ty nie rozumiesz, że to nie jest film by edukować ale by... ZARABIAĆ ??? DLA WIELU LUDZI TO JEST BIZNES !!!
ok, wszystko zrozumiem ale!!: "z kat wierz" po jakiemu to ku$%a jest?????? jak nie idiota to analfabeta....
Tobie się matole przydadzą lekcje języka ojczystego, bo kaleczysz niemiłosiernie. Brawo przyganiasz innym, a sam na idiotę wychodzisz.
Faktycznie cofam swoją poprzednią wypowiedź widziałem film i mogę powiedzieć z bólem serca że to jest gniot. Ten film nie ma pokrycia z Historią ponieważ ta ekranizacja jest interpretacją reżysera, o wydarzeniach jakie mogły mieć miejsce podczas pierwszych dni wojny jakie rozgrywały się na Westerplatte ale nie mają pokrycia z danymi historycznymi, mianowicie zmierzam do tego że ten film ukazuje dramat dowódcy, żołnierza, człowieka ale to co się dzieje w filmie jest głupie i bez sensowne że w jednej z scen Dowódca dostaję ataku epilepsji i ma zwidy i omamy. Przecież ta choroba z miejsca dyskwalifikuje go jako żołnierza i dowódcę razem to jest chory film stawiający Polskich żołnierzy jako tchórzy i naród który nie potrafi walczyć. Stwierdzam to po obejrzeniu pierwszej ekranizacji Westerplatte z 1967r. I dopiero tam jest pokazana cała historia tamtych wydarzeń i zgodna z Historią. To nowe coś to jest gównem nie polecam.