5,2 20 tys. ocen
5,2 10 1 19592
3,7 6 krytyków
Tajemnica Westerplatte
powrót do forum filmu Tajemnica Westerplatte

Film zapowiada się ciekawie i początek nie daje poznać tego co będzie się działo dalej, a niestety dalej jest klapa. W filmie ewidentnie brakuje klimatu, a odtwórca głównej roli Robert Żołędziewski kompletnie zawiódł - gra sztywno i nienaturalnie. Poza tym film aż do przesady pokazuje niezgodę między dowództwem i nieumiejętność poradzenia sobie z sytuacją. Szczególnie rozczarowuje postać Sucharskiego który zdaje się kompletnie oderwany od rzeczywistości i nieporadny. Ogólnie słabo, a szkoda, bo temat ciekawy i zapowiadało się na interesujący spektakl.

Laurra212

W tym filmie nie ma pomyslu, rezyserii, scenariusza, dialogow, aktorow, gry aktorskiej, efektow grafiki komputerowej na tzw przyzwoitym poziomie. Mam wrazwnie ze ktos znowu zarobil na szkolnych wycieczkach do kina. Przykre jest to, ze zrobil to w perfidnie lekcewazacy sposob.

ocenił(a) film na 5
zarkadiusz7

Przyznaję ci po części racje, chodź nie zgodzę się że nie było pomysłu, bo faktycznie film zapowiadał się całkiem nieźle. Dyskutowałam na ten temat z moim tatą, który był w kinie i który z zawodu jest historykiem i sama idea ukazania walki i sytuacji w jakie znaleźli się obrońcy Westerplatte dość wiernie został przedstawiony, niestety najbardziej zawiedli aktorzy, a zawłaszcza Żołędziewski. Tak złej gry nie widziałam już od bardzo dawna - gość nie nadaje się na aktora jest sztuczny i drętwy jak badyl. Żebrowski też się nie popisał czym bardzo mnie rozczarował, bo wystarczy porównać jego rolę w filmie "Pręgi" by wiedzieć, że nie jest to zły aktor.