5,2 20 tys. ocen
5,2 10 1 19592
3,7 6 krytyków
Tajemnica Westerplatte
powrót do forum filmu Tajemnica Westerplatte

Czy oprocz Szyca, Adamczyka i Wesołowskiego, który grał już chyba we wszystkich polskich filmach o II WŚ ('Dzisiaj idziemy do kina', 'Czas honoru') i w '1920. Wojna i miłość' nie ma innych aktorów?

georgiana

* i jeszcze 'okraszone' to obecnością Baki i Grabowskiego... zaczynam wątpić, czy w naszym kraju nie ma juz innych aktorow?

ocenił(a) film na 7
georgiana

Jutro idziemy do kina...

RAC_79

Ach tak, drogi użytkowniku, proszę mi wybarczyć tą straszną pomyłkę.

ocenił(a) film na 7
georgiana

To już uwagi nie można zwrócić ? Grozi, to chamską odpowiedzią od użytkownika/ów.

RAC_79

Ale co tutaj było chamskiego? ;) Ja tylko przyznałam Ci rację, bo rzeczywiście się pomyliłam :)

ocenił(a) film na 6
georgiana

Jest jeszcze Karolak.
I Kot.
Ale tutaj, o dziwo, nie grali - podobno mają być w serialu na podstawie tego "arcydzieła" ;)

ocenił(a) film na 5
georgiana

Tak to już jest,sprawdzeni grają aż do zaj..ania :/ Z tym że,jesli Grabowski i Baka grają,to Wesołowski tu tylko występuje. Sam się zastanawiam,kto tego cżłowieka z ewidentnym szczękościskiem,manieryzmem,fatalną viskomiką,sztucznością etc etc - tak bardzo foruje na artystę. Robi mu krzywdę,gdyż p.Wesołowski może być co najwyżej poprawnym rzemieślnikiem w tym zawodzie czy halabardnikiem. Chyba nawet kino nieme nie miałoby z niego pozytku.
W temacie p.Szyca trudno się wypowiadać. Szkołę skonczył,papier ma,magister jest. I na tym bym skonczył.
Adamczyk jakby się zatrzymał w rozwoju. Reklamy sa la niego teraz najważniejsze. Molże buduje dom,może ma długi...

georgiana

a moim zdaniem Wesołowski doskonale nadaje sie do takich filmow, ma taką przedwojenną urode