Oglądając film Tajemnice Los Angeles, znalazłem pare podobieństw pomiedzy polskim filmem Psy. I nie chodzi mi tu o to że oba te filmy opowiadają o policjantach. Przedewszyskim oba te filmy są o policjanach o niekoniecznie nieskazitelniej reputacji. Podobnie jak w Psach jeden przyjaciel jednego z głównych bohaterów zostaje zwolniony dyscyoplinarnie (zostaje kozłem ofiarnym),idąc dalej tak jak w Psach Franz tak i w Tajemicach L.A Bud muszą w pewnien sposób prowadzić śledzctwo przeciwko swojemu przyjacielowi (chociaż w TLA on nie żyje). Następnie Bud jest facetem z zasadami podobnie jak Franz zwłaszcza jeżeli chodzi o kobiety i obaj są typowymi monogamistami, którzy oczekują wierności od swoich kobiet, a także ulegają emocją jeżeli sprawy wiążą się z nimi. W obu tych filmach pojawia się nowy policjant, który nienajlepiej zaczyna swoją współprace z kolegami z pracy. w obu filmach momentem kulminacyjnym wydaje się moment kiedy czy to Bud czy to Franz dowiaduje się o zdradzie swojej kobiety. Zapewne znalazłoby się jeszcze kilka podobieństw, te przezemnie wymienione to nie jest nadinterpretacja, chociaż cięzko by twórcy Tajemnic Los Angeles znali wcześniej dzieło Pasikowskiego, jednak reasumując Franz to Bud, Olo to Dick Stensland a Nowy to Ed Exley. I moim skromnym zdaniem Psy są i kilka klas lepsze