Mogłabym oglądać bez końca, tajemniczy dwór, sekrety rodzinne, wspaniały angielski akcent (zwłaszcza u służącej jest cuuuudowny), budzący się do życia ogród. Stara jestem a się wzruszam:))
fantastyczny, piękny, bajkowy... można wymieniać mnóstwo pozytywnych epitetów. świetna książka, rewelacyjna ekranizacja. 9/10
Mnie również bardzo się podobał, niby wierny książce F.H.Burnett, a jednak Agnieszka Holland dodała coś od siebie. Świetnie zagrany, zwłaszcza przez młodych aktorów, z przepiękną muzyką (zwłaszcza ta z napisów końcowych) i wspaniale przedstawionym ogrodem.
Znacie jakieś podobne filmy? 10/10 dla Tajemniczego ogrodu, można by wymieniać mnóstwo pozytywów.
Wzruszający film. Te sekrety, tajemnice.. Cud. Bardzo mi się podoba, ale znów - nie dorównuję książce.
Jeszcze nie spotkałam się z takim przypadkiem, że film na podstawie książki był równie piękny co sama książka.
Co nie oznacza, że film bardzo się podoba. Ale.. Dickon? Z tego co wiem z książki, chłopiec nazywał się Dick.
Mógłby mi ktoś powiedzieć, czy w filmie imię jest zmienione, czy w mojej książce jest inne?