Tajemniczy ogród

The Secret Garden
1993
7,3 50 tys. ocen
7,3 10 1 50351
7,1 14 krytyków
Tajemniczy ogród
powrót do forum filmu Tajemniczy ogród

Wspaniały film mojego dzieciństwa.
A tak na marginesie, kiedyś, daaaawno temu, leciał na TVP 4 film, coś w stylu Tajemniczy Ogród 2. Ale uwaga! Nie chodzi mi o ''powrót do tajemniczego ogrodu''! Bo w tym filmie co widziałam, Mary nie żyła już od dawna, podobnie jak Colin, a i na końcu okazało się, że ziemia na której stał Secret Garden należy do jakiś robotników czy coś w tym stylu...Wie ktoś co to za film?

ocenił(a) film na 9
Constantine_12

Również film mojego dzieciństwa ,niestety filmu nie kojarze,ale ostatnio przeczytałam książkę Susan Moody"Powrót do tajemniczego ogrodu"gdzie ukazane były dalsze losy całej trójki,ale miałam mieszane uczucia po jej przeczytaniu,smutno im sie to życie dorosłe potoczyło.

ocenił(a) film na 10
littillea

ja dzis wlasnie obejrzalam ten film , byl on pod tytulem "powrot do tajemniczego ogrodu " , lecial na tvp2. produkcja USA z 2000roku.
myslalam ze to bedzie ten film o ktorym tutaj jest napisane ze Colin i Mary jeszcze zyja itp , ze ebdzie sie dzialo iles lat po 1 czesci ale za ich zycia jeszcze.
no niestety byla to opowiesc dziejace sie dlugo po smierci Mary i reszty i obecnie glownymi bohaterami filmu byla wnuczka Mary i jej kuzynka z USA.i wlasnie cos odnosnie tych robotnikow bylo ze niby klatwa nad ogrodem przestanie dzialac jak okoliczna ludnosc spowortem dostanie swoje ziemie itp.
ale niemoge tego filmu tutaj nigdzie znalesc poki co.

ocenił(a) film na 10
netya

znaczy mialam na mysli 2 czesc "ogrodu" ktora tutaj jest w filmach w "zwiazanych" i malam nadzieje na jego obejrzenie a jednak pod tym samym tytulem byl ten oktorym napisalam i takze 1 osoba z tego tematu.