Niezły film psychologiczny z dość kiepską fabułą . Film ratuja piękne zdjęcia Północnych Włoch, okolic jeziora Garda i ładna muzyka . Gdyby ten film umieścic w scenerii szarego blokowiska , już taki ładny by nie był. To swiadczy o bardzo dobrej reżyserii i scenografii . Film traktuje o problemach pschologicznych młodego dorastającego chłopaka , który nie wie co ma zrobic ze swoim budzącym sie popędem seksualnym . "Pomaga" mu w tym wizytujący dużo starszy kolega ojca .. Dla mnie postaść negatywna . Niepotrzeban była końcowa mowa ojca . Niepotrzebana bo zamiast wytłumaczyć sytuacje , niewytłumaczyła i ukazała ojca w dziwnym świetle . Mieszane uczucia po tym filmie .
Akurat "mowa ojca" była rewelacyjna. Powinna stanowić wzór dla wszystkich rodziców, którzy nie wiedzą jak rozmawiać ze swoimi dorastającymi dziećmi. Jest w niej empatia i mądrość dojrzałego rodzica.
Naprawdę tak uważasz ? Przyjąłem za fakt że ten 17 letni chłopak nie umiał sobie poradzić ze swoja seksualnością która dopiero co zaczynała buzowac . Pokazywały to pierwsz momenty filmu. Nie mógł sobie poradzić z dziewczyną z którą się spotykał . W pewnym momencie przyjeżdża ten kolega ojca . Facet dorosły , z gatunku przystojnych i pewny siebie pod każdym względem . Chłopak zaczyna czuć do niego pociąg , zaczyna rodzic się fascynacja . Co robi ten facet ? Nic . Jeszcze prowokuje bardziej chłopaka . Wiemy , okazuje sie później że był biseksualny . Facet z pełną świadomością wykorzystał tego chłopaka , wiedząc ze jest w związku z kobieta od 2 lat w USA . Przepraszam , ale gdyba facet miał brodę i wyglądał trochę starzej to co ? Byłby pedofilem ? Chłopak ma tylko 17 lat . A gdyby sprawa dotyczyła 35 letniego faceta i 17 letniej dziewczyny ? Konkludując , dlatego nie podoba mi sie postawa ojca , który mówi synowi że o wszystkim wiedział . I co ? I zezwolił na to że jego znajomy , dużo starszy facet uwiódł mu syna w jego własnym domu ? To mi sie nie podobało . Co wcale nie znaczy że mi sie film nie podobał . Bardzo mi się podobał , czego najlepszym przykładem jest to że teraz o tym piszemy , pozdrawiam :-)