6,6 24 tys. ocen
6,6 10 1 24177
6,7 24 krytyków
Tatarak
powrót do forum filmu Tatarak

Film z cyklu "Co autor miał na myśli?".
Ludzie chodzą do cyrku co by babę z brodą zobaczyć lub kluana i chwilę odetchnąć od baby z brodą. Można iść na basen popływać lub trochę się polansować. Zależy co kto lubi. Jeśli idę do kina i płacę 18 zeta, to nie chcę usypiać po pierwszych 15-tu minutach. Ale co tam. Ludziska obok też nogami przebierały ... nic się nie dzieje. Głupio trochę z kina wychodzić ... no bo Wanda, sorki ... Janda. Lepiej iść na hot-doga.

ocenił(a) film na 9
tomasz_tom

Tak, hot-dog to zdecydowanie lepsza opcja dla ciebie. Jak jesz to przynajmniej nie możesz mówić i pisać. Chyba że to ci wcale nie przeszkadza, nie zdziwiłbym się...

tomasz_tom

TEn film nie jest dla wszystkich. Ten film jest dla prawdziwych fanów dobrego kina. To nie jest jakieś "kochaj i tańcz" to jest poważny trudny ciężki i zarazem piękny film. Myślę że dla niektórych za trudny. Rola Jandy i reżyserstwo Jandy oraz piękne zdjęcia były niezastąpione. Po tym filmie człowiek zastanawia się nad sensem życia i śmierci....i próbuje zrozumieć tą śmierć....

Gratulacje za film i za rolę Pani Krysi.!
Ogromny szacunek.!

ja_olcia

........chciałam napisać reżyserstwo Wajdy.....

ocenił(a) film na 9
tomasz_tom

Lepiej iść na Hannah Montana, nie? ;]
Ten film trzeba poczuć, chociaż przez chwilę zmusić sie do refleksji. Chyba nie spodziewałeś się, że idziesz na film akcji? Następnym razem radzę uważniej oglądać zwiastuny.

tomasz_tom

Ludzie, po co karmić trolla? Są ludzie wiedzący, którzy chodzą do kina, żeby mieć styczność z dziesiątą muzą i są ludzie, którzy chodzą do kina po to, żeby nażreć się popcornu. Osobnik porównujący "Tatarak"do baby z brodą zdecydowanie należy do tej drugiej grupy.

ocenił(a) film na 1
tomasz_tom

bieda z nedza!!!! zaluje kazdej wydanej na niego zlotowki...

ocenił(a) film na 3
tomasz_tom

Niestety muszę się zgodzić z autorem tematu film raz, że nudny, a dwa, że do tej refleksji na temat śmierci to ja muszę się zmusić, a film miał mnie niby ku temu skłonić. Jakoś opowiedziana historia, nawet przez tak dobra aktorke jak Janda, totalnie do mnie nie przemawia, a wręcz przeciwnie sprawia, że ta dramatyczna na pozór historia staje się trywialna. Żywe stłumione emocje, ubrane tylko w słowa, zupełnie obcej mi osoby są słabym środkiem przekazu.
Wystawiam 4/10 gdybym był na świeżo po śmierci kogoś bliskiego to bym pewnie z 7-8 dał, tak niestety film po mnie spłynął jak po kaczce. Jutro już go nie będę pamiętał.

ocenił(a) film na 1
Hilarious

Janda to żadna aktorka. a Wajda to hipokryta, za to że sprzeciwił się powstaniu pomnika ludobójstwa UPA powinien być bojkot jego filmów!.

Ciężko wysiedzieć na tym w kinie przez cały czas ludzie wzdychali, przewracali się z boku na bok, a pan brodaty obok lekko chrapał.