Ted

2012
6,5 279 tys. ocen
6,5 10 1 279181
6,0 49 krytyków
Ted
powrót do forum filmu Ted

Jak dla mnie, film kiepskawy. W opisie pisze komedia, a tu śmiesznych kawałków jak na lekarstwo.
Ogólnie, jakoś tak mało wciągające jest to dzieło.
A przecież pomysł ciekawy, z milusiego pluszaka wyrasta prawdziwe "zwierze towarzyskie" ;)
/scena z kasjerka na zapleczu - normalnie lekko mnie przytkało z wrażenia/
Moim skromnym zdaniem, mimo fajnego pomysłu, to jednak spartolili robotę.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 8
Mala_29

A ja uważam odwrotnie. Film był bez potencjału, a całkiem dobrze wyszedł. Z byle czego zrobiono śmieszną komedię. Oczywiście to zasługa Setha ;)

extranick

zrobiono śmieszną komedie? hmmm, powiedz szczerze, czy naprawdę dobrze się bawiłeś na tym filmie? Naprawdę uśmiałeś się do łez, jak na porządnej komedii powinno być?

ocenił(a) film na 8
Mala_29

nie mówię, że to jakieś arcydzieło, ale po prostu dobra komedia. Ogólnie jestem fanem Family Guya, czyli serialu stworzonego przez tą samą osobę, co Ted i może dlatego mi się podobał. Film ten spokojnie zasługuje na 7, według mojego gustu :) Oczywiście nie mówię, że ten film musi się podobać każdemu, zależy jaki kto lubi humor

extranick

skoro dałeś mu aż tyle punktów / rety, aaaale dużo ;)/ czyli naprawdę Ci sie spodobał. I fajnie. Może to po prostu nie moje klimaty, może jako baba ;) nie gustuje w tego typu humorze...
Podoba mi się, ze na moja krytyczna opinie konkretnie odpowiedziałeś , a nie użyłeś argumentu w stylu "jesteś głupia i się nie znasz". Niestety, ale filmwebowicze bardzo obniżyli loty ostatnio...
W każdym razie dzięki za odpowiedz, pozdrawiam ciepło

ocenił(a) film na 6
Mala_29

zgadzam się pomysł ciekawy sm wymyśliłbym ze 100 gagów a tu chcieli komediodramat zrobić sensacje i holera wie co jeszcze-słabo - mówi to ktoś lubiący głupie komedie

ocenił(a) film na 7
ostrejo

Zgadzam się z pierwsza opinią.Film zdecydowanie przereklamowany.Miał dobry potencjał,ciekawa historia ale jednak śmiesznych scen było za mało jak na taki "Hit" jedynie utkwiła mi w pamięci scena z prostytutkami,grubaskiem,i ta w supermarkecie.Jak na komedię to za mało..Dałam 7 ze względu na dobrą obsadę ;)

marta905

a mi się podobał, jedna z lepszych komedii jakie przez ostatnie kilka lat widziałem, kilka scen rozbawiło mnie bardzo, ale ja nie jestem kobietą, to też nie jest bez znaczenia :)

ocenił(a) film na 9
moon13

Tu się podpiszę. Cały film wybuchałem salwami śmiechu a po obejrzeniu czułem się wyczerpany ale szczęśliwy jak po obejrzeniu Indiany Jonesa albo czegoś w ten deseń. Zajebisty film z dobrym czarnym humorem i nabijania się ze wszystkiego bezpardonowo. Najlepszy film dla dzieci ale dla dorosłych od Shreka :)

ocenił(a) film na 3
RadAg

Denne żarty a film leci po schematach jak może.

Mala_29

Tu się zgadzam - pomysł bardzo dobry, ale czegoś zabrakło. Takie piwo bezalkoholowe - niby ta sama butelka, niby to samo piwo - a jednak w głowie nie szumi :-)

Plusy:
- fajny pomysł. Pluszak palący zioło, podrywający panienki i nadużywający słowa "f*ck". Niszczy dzieciństwo :-)
- duuużo smaczków, jak ktoś pamięta lata 80-te to wzdycha z sentymentem. Dzwonek do telefonu z "Gwiezdnych Wojen", "Knight Rider" (whoa!), teledysk Tiffany w telewizji, dialogi o Belindzie Carlisle no i oczywiście "Flash Gordon" z muzyką Queen w tle. Oj, dużo tego było i co chwila jakiś uśmieszek do widza.
- niepoprawność polityczna pełną gębą, a już motyw z "źle mnie poskładaliście" niszczy system.
- Thunder Buddies: nie do pokonania :-)

Minusy:
- średniawe wykorzystanie potencjału. Wydaje mi się ze można było więcej wycisnąć niż tylko gonienie pluszaka po stadionie. Osobiście mniej-więcej od połowy zacząłem się nudzić. Niby jest akcja, niby imprezki i pościgi, ale brakowało jakiejś iskry. Większość zabawnych rzeczy jest w trailerach. Zabawna komedyjka wyszła, ale w pamięci długo nie zostanie a i kultową nie będzie.

zmechu

Gdzieś tu w dyskusjach przeczytałam opinie, z którą się zgadzam. W sumie żarty są, ale kurcze, często są tak wymuszone, ze po prostu nie śmieszą. Film określany jest jako komedia, ale jakoś nie pasuje mi ten opis. TO tak jak z tym piwem, bez-alkoholowym oczywiście ;)
Jak przeczytałam Twój tekst, faktycznie zdałam sobie sprawę, ze tych "Smaczków" było dużo. Faktycznie, czasem jakiś element przywoływał myśl " kurcze, pamiętam, fajne to było ;) Choć przyznam, ze nie zwróciłam na nie szczególnej uwagi, Może przez to, ze tez mnie nieco znudził ten film, i spora część tak po łebkach obejrzałam.Popieram Twoje stwierdzenie, ze wyszła taka sobie komedyjka. Jak dla mnie, na nudny, zimowy wieczór. Tak dla zabicia czasu

ocenił(a) film na 6
Mala_29

jak dla mnie to przecietna komedia, kilka smiesznych scen a oglądałem dla aktorki, Mila grala tak samo dobrze.