PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123698}
5,6 19 tys. ocen
5,6 10 1 19458
3,6 10 krytyków
Tekken
powrót do forum filmu Tekken

ZENADA !!!

ocenił(a) film na 3

fabula filmu nie ma nic wspolnego z gra dlaczego tworcy filmow biorac sie za ekranizacje gry na duzym ekranie nigdy nie trzymaja sie fabuly gry tylko ja zmieniaja co zawsze wychodzi zle. takie gry jak Tekken Resident Evil Final Fantasy czy Max Payne to kultowe klasyki z ktorych na podstawie samej fabuly i klimatu mozna zrobic rewelacyjny film ale nie lepiej zrobic tandetna komerche z efektami specjalnymi ktore niestety nie wystacza na dobry film i licza na zarobienie sporej kasy poprzez sam tytul i wysoka range gry zenada. Moja ocena Tekken to 3|10 film jest po prostu slaby.

inovation2

Zgodze sie z Toba, totalnie nieporozumienie, jeszcze na sile wcisnkane pseudo watki milosne. Jak dla mnie bylo za malo walk, niektore postaci nie wiem dlaczego tam sie znalazly?! Z pewnoscia zabraklo kultowych: Hwoarang, King, Jack, Lei, Ling Xiaoyu, Paul(!!!), Julia...Anna w ogole nie walczyla, Eddie chwile sie powyginal i przegral...Gorzej niz slaby, czlowiek zostaje wrzucony w srodek historii, ktora nie wiadomo jaki miala swoj poczatek.

ocenił(a) film na 4
inovation2

Fabułę zawsze zmieniają, bo nigdy nie dostaną zgody od twórców gry na taką samą, jeśliby chcieli wykorzystać identyczną fabułę, to ciągnie to dodatkowe koszty w sześciu zerach dla twórców i scenarzystów gry, dlatego zawsze w filmach jest "na podstawie", bo wychodzi taniej, choć zgodzę się, że byłoby lepiej szarpnąć się na te kilka mln (bo co to dla filmowców) i zrobić coś porządnie. Jak dla mnie zabrakło przede wszystkim Hwoaranga, nie podobało mi się to, że Bryan miał (jak w ogóle można popełnić taki błąd!) wąsy :O. Heihachi mało podobny (i śmiesznie w lektorze go czytano "hajaczi" WTF?)... Anny i Niny nie będę komentować... Na pewno film o niebo lepszy od ekranizacji DB. Obejrzeć można, ale jak dla fanów gry to jednak sporo za mało...

ocenił(a) film na 3
teegermaster

wlasciciele praw autorskich danego tytulu powinni sie nie godzic na sprzedawanie pozwolen na ekranizacje poniewaz to w wiekszosci konczy sie hanba wlasnie dla takich utytulowanych marek jak tekken czy DB. Tylko czekac jak powstanie film pod tytulem GTA ;] a swoja droga to w dróga strone jest odwrotnie gry na podstawie filmow sa dobre a niektore wrecz genialne jak chodzby poloczenie Aliena i Predatora dwa filmy w jednej grze efakt niesamowity gra juz przezla do historii skutki niestety powstanie takiego gowna(filmu) jak AvP 1 i 2 modlmy sie zeby 3 juz nie robili.