PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=181219}

Teksańska masakra piłą mechaniczną: Początek

The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning
2006
6,1 36 tys. ocen
6,1 10 1 35580
5,4 13 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną: Początek
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną: Początek

Świetne kino

ocenił(a) film na 9

Bardzo dobry horror. gdy zabierałem się do tej pozycji nie za bardzo wiedziałem czego się spodziwać. Moje poprzednie doświadczenia z tym filmem to była TCHM z 1984r. W sumie spodziwałem się czegoś takiego samego tyle że nowsze z ładniejszymi efektami.Po obejrzeniu filmu byłem bardzo pozytywnie zaskoczony.. powstał bardzo dobry, mocny horror. Film jest przepełniony krwią, śmiercią i brutalnością. Jest zaskakujący co jest na plus. Do tego dobrze obsadzony piękną i świetną aktorką Jordaną Brewster. Cały czas miałem nadzieje, że uda jej się uciec. Dopiero wtedy kiedy padła scena kiedy ta baba mówi że ona wszystkim rozpowie to skojarzyłem sobie, że nie rozpowie bo film nosci tytul pozątek opowieda o początku a ta TCHM z 84r była już dużo póżniej co oznacza że ją zabiją. Wady jakie dopatrzyłem się wtym filmie to takie że ten Dean chyab mógł zabić tego przybrabego szeryfa i że zginą za łatwo. Kolejną wadą sa motocykliscie od kiedy to sobie jedzie jedena facet sam zamist całą ekipą tam wpaść zabić ich i uwolnić więżniów. Dotakowo w tym starsznym momencie zabicia (niepamiętam jak ją nazwali w filmie) Brewster nie mogła się jakoś scylić wykoczyć z samochodu czy coś.. Ogolnie horror świetny. Spokojnie przebija Wzgórza mają oczy z 2006r. I inne produkcje. osobiście film polecam osobom którym widok ćwiartowanych rozprówanych ciał nic na nich nie robi. I lubią takie klimaty.

ocenił(a) film na 9
Zetnakatel

Sory za błedy i pomyłka co do roku. Nie była to TCHM z 84. Tylko ta pierwsza z 1974r.
PS. Dziwne że nie ma opcji edytuj albo ja śleby jestem.