Zaczęłam oglądać... ale po pierwszych 30 minutach po prostu nie wytrzymałam.... jaki jest w ogóle sens tego filmu...?? znęcanie się, bicie, katowanie, cięcie, etc. etc. Lubię horrory ale nie takie... w tym filmie nie trzeba za bardzo wysilać mózgu... po prostu patrzenie na ohydne sceny maltretowania ludzi. Gdzie tu jakaś fabuła...?? Gdzie logika? To jest film dla jakichś psycholi :/ Kiedyś horrory wyglądały zupełnie inaczej, teraz to tylko bezsensowne wypruwanie flaków, wydłubywanie oczu itp. :/ w ogóle to nawet nie powinni już nazywać tego typu filmów "horrorami", bo powstał nowy gatunek - filmy "gore". Nazywajmy więc rzeczy po imieniu. Zresztą co tu dużo mówić... na pewno takie filmy nie są kinem ambitnym. Nie polecam. (na pewno zaraz odezwą się fani tego gatunku) no ale to jest tylko moje zdanie. 0/10 za całokształt.
"(na pewno zaraz odezwą się fani tego gatunku)"
Zupełnie jakbyś był prorokiem ;) hehe śmiać się czy płakać? Takie pierdoły to w Polsce tylko na filmwebie można poczytać... hehe
"Kiedyś horrory wyglądały zupełnie inaczej, teraz to tylko bezsensowne wypruwanie flaków, wydłubywanie oczu"
Zobacz sobie dziecko kiedy powstała lista video nasties i produkcje z którego roku już obejmowała. hehe...
"bo powstał nowy gatunek - filmy "gore""
...hehe... no tak ponad czterdzieści lat temu. hehe. Piszesz pierdoły, a nawet nie masz pojęcia o czym piszesz, więc wybacz moją obłudę, hehe. To jest po prostu śmieszne i niedorzeczne.
"To jest film dla jakichś psycholi"
A tego komentował już nie będę... bo szkoda zarówno moich, jak i twoich nerwów, ale jest podejście krzywdzące zarówno dla filmu jak i dla jego odbiorców.
... a na koniec jeszcze jedno, po raz setny w przeciągu miesiąca tutaj - estetyka gore to nie to samo co film gore... i do dzisiaj głowię się jaki debil przypiął starej masakrze plakietkę "gore", a reszta tumanów to powtarza to dzisiaj - w odniesieniu do wszystkich filmów z serii. Jakaś zbiorowa psychoza?
Może napiszę prościej, mnie się film nie podobał i to wszystko. Może faktycznie masz rację i nie znam się na tych gatunkach. Ok. :) Nie będę się kłócić. ... no i nie jestem ani prorokiem ani facetem, ani dzieckiem ;P ... fani gatunku się odezwali :) pozdrawiam