Jak myślicie jak to było naprawde, bo przeciez film jest na autentycznych faktach.:)
Hehe ta zapewniam cie ze nie bylo nic takiego zeby swir latal z pila mechaniczna i zabijal ludzi hehe :) A to ze na faktach to tzw. chwyt marketingowy ^^ pozdro.
Z tego co ogólnie wiadomo film jest luźno związany z historią Edwarda Geina seryjnego zabójcy kanibala czy coś takiego dawno o tym czytałem można znaleść na sieci dużo wiadomości o gościu.
Z tego co ogólnie wiadomo film jest luźno związany z historią Edwarda Geina seryjnego zabójcy kanibala czy coś takiego dawno o tym czytałem można znaleść na sieci dużo wiadomości o gościu.
Nie mogę... nie było żadnego szaleńca z piłą mechaniczną. Faktem jest, że jego postać była luźno inspirowana osobą Geina, ale luźno. Faktem jest jeszcze, że niegdyś na farmie odnaleziono opuszczony dom z meblami z ludzkich kości, raczej ozdobionymi ludzkimi kośćmi. I tyle, nie ma mordercy z maską z ludzkiej skóry i piłą... jak mówię... odpowiednio przeprowadzona kampania reklamowa, a legenda będzie żyć wiecznie.
"Te morderstwa zostaly uznane za najwieksza sadystyczna zbrodnie w USA."
To tekst praktycznie żywcem wyjęty z filmu, zdajesz sobie z tego sprawę?
Jakbys tego nie napisal nie zwrocilbym uwagi, z prostej przyczyny. Ogladalem film dokumentalny wlasnie o najwiekszych zbrodniach USA (nie pamietam na ktorym kanale) i byly przedstawione fakty dotyczace "pana" z texasu. Film moglii nakrecic wlasnie dlatego ze uciekla jedna osoba ktora opowiedziala o wszystkim.
Did the real Ed Gein ever wear a human's face as a mask like Leatherface did in the film?
The real Ed Gein did wear a human's scalp and face. The real Ed Gein did this however, to help quell his desire to be a woman, not because of a skin disease as with Leatherface in the film. Also included in his uniform, Ed Gein wore a vest of skin complete with breasts and female genitalia strapped above his own.
a to odnosnie czy na twarzy mial maske z ludzkiej skory
Tacy ludzie jak ty mnie wlasnie zwalaja z nog - nie maja zielonego pojecia a zabieraja glos.
Film jest na faktach i to nie zaden chwyt. Byla wlasnie taka patologiczna rodzinka gdzie synek latal z pila lancuchowa. Najlepsze jest to ze do dzisiaj ich nie zlapali. Tylko 1 czesc zostala nakrecona na faktach bo jak widzieliscie na koncu uciekla jedna osoba ktora opowiedziala wszystko. Reszta to juz fikcja ew. przypuszczenia jak to moglo wygladac. A zapomnialbym. Te morderstwa zostaly uznane za najwieksza sadystyczna zbrodnie w USA.
Z tego co czytałem film bazuje na autentycznej histori mordercy z Teksasu, Edwarda Geina, który zabił w latach 70-tych ponad 30 osób, podobno przy użyciu piły mechanicznej. Chciałbym podkreślic tu słowo "bazuje", czyli autentyczny może byc tu jedynie fakt, że jakiś świr zabił ileś tam osób, a co do sposobu morderstw jakie przedstawia film to moim zdaniem zadziałała tu trochę magia Hollywood nastawiona na przyciągnięcie widza i zbicia dużej kasy (przemoc). Niezależnie od tego do dziś cała historia nie jest do końca wyjaśniona i budzi wiele kontrowersji w USA. Dla mnie tylko jedno jest pewne, nie chciałbym byc na miejscu którejkolwiek z ofiar tego świra.
Hehe to nie jest film na faktach :-). W USA był kiedys koles co zabijał kobiety i z ich skóry robił sobie ubranka :). Ale to nie to samo co w filmie
http://www.niewyjasnione.pl/ED_GEIN-t129.html
Tutaj macie wszystko o Edzie Geinie, bohatera tego filmu ;)
Pozdrawiam!
W filmie jedynie postać Leatherface'a jest luźno inspirowana autentycznym seryjnym mordercą, kanibalem, dewiantem - Edwaredm Geinem, który co prawda odziewał maskę wykonaną z ludzkiej skóry, ale nie ganiał z piłą mechaniczną. Ed Gein stał się również inspiracją dla kultowego filmu - Psychoza.
ludzie najpierw trzeba wyjsc od tego że nie ma czegos takiego jak FAKTY AUTENTYCZNE!!