PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=181219}

Teksańska masakra piłą mechaniczną: Początek

The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning
2006
6,1 36 tys. ocen
6,1 10 1 35564
5,4 13 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną: Początek
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną: Początek

Litości

użytkownik usunięty

już jedynka była żałosna, co to bedzie? nawqet "wzgórza mają oczy" było lepsze od tego. to jeden z najgorszych horrorów, jakie w zyciu widziałam (a widziałam sporo) nudny, przewidywalny i zupełnie nie oryginalny

ocenił(a) film na 8

A cóż dzisiaj jest oryginalne? Z resztą nie ma być oryginalny, tylko grać odpowiednio na kliszach tego typu filmów.

użytkownik usunięty
dux

tego typu, znaczy się reka, noga mózg na ścianie? no cóż i własnie o to chodzi, jeszcze żaden film "tego typu" nie znusził mnie tak jak ten. a ogólnmie prawie każdy mi się podoba

Jeśli jesteś taka wybredna, polecam francuski horror/thriller: Ils (AKA Them). Naprawdę polecam, dawano się tak nie bałam....i dodam, że nie jest przewidywalny, krew nie leje się hektolitrami i nogi, ręce i mózg są na swoim miejscy a mimo to....zobacz sama:)

ocenił(a) film na 10
O_L_I_M_P_I_A

Chodzi Ci o czesc 1-sza czy remake (ktory jest de facto czescia 5-ta w serii)...? Jakby nie patrzec oryginalny TCM byl jednym z prekursorem tego typu filmow, a remake przywrocil popularnosc na 'Masakre', bo niestety kolejne filmy z serii nie zachwycaly (z wyjatkiem niezlej 3). I za to im obu chwala:) Piszesz ze lubisz tego typu filmy, a ten bedacy w opinii fanow jednym z najwybitniejszych w historii gatunku cie znudzil...? Troche to dziwne dla mnie. Nie rozumiem jak mozna lubic HHE, a jednoczesnie nie lubic TCM:))) Mowisz ze ogladalas duzo krwawych slasherow, to podaj jakies tytuly godne uwagi Twoim zdaniem.

PS. 'Ils' to zupelnie inny rodzaj filmu, nie sadze zeby spodobal sie fanom slasherow/gore. Ja osobiscie wylaczylem po pol godziny, bo to po prostu nie moj typ filmu, ktory dostal sie przypadkiem w moje rece.

ocenił(a) film na 8
Man_Behind_The_Sun

Tego też nie mogę zrozumieć - TCM i HHE to wręcz bliźniaczy typ kina, więc nie wiem jak można być za jednym, a nietrawić drugiego..