ten film wymiata..ale po kolei..ktos tam marudzil ze jest taki sam jak masakra z 2003....nosz kurda rece opadaja...po co zmieniac cos co bylo genialne? zeby zepsuc? w zasadzie zastanawiam sie teraz ktora czesc byla lepsza i nie wiem czy przypadkiem nie ta:D przyznam sie ze zdarlem 4 wersje zanim trafila mi sie w ladnej jakosci ale bylo warto:D a teraz pytanie do Man behind the sun ; pisales ze u nas byla obcieta wersja ..nie wiesz jakich scen brakowalo albo ile powinna trwac nieobcieta? bo nie wiem jaka widzialem ( w sumie mogla by byc mocniejsza:P) najlepsza moim zdaniem scena to gdy laska(nie pamietam imienia...eh te dziury w pamieci..) odnalazla swego dosc mocno zdeformowanego zolnierzyka w piwnicy..a pozniej na jej oczach leatherface dokonczyl dziela...to bylo po prostu cos nieziemskiego! ale trzeba sie umiec wczuc zeby to docenic..tzw. zdolnosc do empatii (podobna scena z masakry 2003 gdy laska gadala z kolesiem ktory wisial na haku bez nogi tez byla niezla:D)....wogole film jest wypasiony widzialem podobne rzeczy w realu tyle ze w znieczuleniu i w masakrze byly moze i mniej obrzydliwe ale jakies straszniejsze..czyli klimat wymiata!
teraz tak z ciekawosci co myslicie..nie zebym sie czepial bo ogolnie mam to w nosie film tak czy siak rox:D.tu jest 1939 a w masakrze z 2003 - ok 1979 o ile pamietam... jak to mozliwe ze szeryf pozostal dalej szeryfem i nikt sie nie zorientowal..nikt nie szukal prawdziwego szeryfa ktory notabene w ciagu tygodnia mial byc przeniesiony..nikt sie nie zdziwil ze sie nie zglosil? no wiadomo mozna bylo zadzwonic i powiedziec ze sie nie przyjedzie:) ale ogolnie policja to dosyc zwarta organizacyjnie jednostka (raporty kontrole rozliczenia z kazdej sztuki aminicji i galonu benzyny itepe..wszystko ma byc jak w zegarku..przynajmniej w zalozeniach:) a nie jakas samowolka na odludziach...tak mi sie wydaje nie wiem jak to wyglada w stanach;P a dam mu dyche niech ma!
ajjj...pomotalem daty...1969 i 1974 tak?:) no ale itak dlugo buszowali...aha jeszcze jedno..czy myslicie ze ta strasznie gruba kobieta(bardzo ja lubie) mogla byc biologiczna matka leatherface'a?
nie wiem czy zauwazyles ale tomus zostal wrecz wysrany na poczatku filmu. i rowniez na poczatku jesyt pokazanae jak te gownoi znajduje kobieta w smietniku. jak tak baardzo ci sie podobal to czemu tego nie zauwazyles.
pozatym powiedz mi gdzie twoim zdaniem byl klimat ??
facet biegnie po polu i nie zauwazly sidel wielkosci gulika ?? a scena na koncu jak babka ucieka przed tomciem jest moim zdanienm najglupsza i najsmieszniejsza scena kina, ktora pobila nawet matrixa 2 jak neo wchodzi do klucznika wszedzie klucze a on sie jeszcze pyta ty jestes klucznikiem ?? tak samo ona ucieka gdzie sie schowam hymmm w ubojni krow tak to napewno bedzie dobry pomysl, pozatym ten turbodopalcz w dupie to tez mial niezly jak ja gonil. no ijak moglem zapomniec o tym jak siedzial ztylu w wsamochodzie! istnie genialna scena !
o ale widac ze ludzie malo wymagaja od filmu!
zauwazylem ale co to ma do rzeczy? bo nie bardzo rozumiem? czy my wiemy kto go 'wysral'? nie..dlatego zastanawialem sie czy to nie ta gruba (tea lady) bo ta co go 'wysrala' tez byla dosc gruba a miasteczko male wiec kto wie...zreszta to byl maly off topic wiec sie tak nie podniecaj:] mysle ze mogl nie zauwazyc w koncu byl straszna ciota a trawa czy co to tam roslo byla wysoka..:) pozatym malo istotne..znam glupsze filmy a malo znam lepszych od tego ale jak tak cwaniakujesz to wymien lepsze w tym gatunku.
nie wiem co jest smiesznego ze tomcio ja goni co moze mial jej nie gonic?:| (zreszta jak myslisz ze to jest najglupsza scena to z pewnoscia nie widziales poprzedniej masakry kiedy to bohaterka 'polozyla' tomcia i zamiast go dobic to uciekla)..to ze wlazla do rzezni..hmm..a co ty bys zrobil? tam miala jakies szanse minimalne.. bylo tam napewno sporo kryjowek i ostrych narzedzi..a co moze miala biec na oslep maraton na otwartych terenach gdzie ja bylo widac z pol kilometra? ona byla na srodku wyludnionego pustkowia jakbys nie zauwazyl a oponenci mieli samochody zaraz raz dwa by ja dopadli..to ze nie rozumiesz sceny z tym ze tomcio sie schowal z tylu to tylko dowodzi ze sie za malo wczules..panna byla tak osrana ze jak tylko zobaczyla bryke to juz ja nic nie obchodzilo tylko depnac gaz na maxa i sie jak najpredzej oddalic...eh...wiadomo ze to glupie ze go nie widziala ale coz...magia kina:) to jest film chcesz 100% realnosci to wystaw glowe przez okno i sobie ogladaj:D powiem ci cos jeszcze...masz seans za friko! ze dopalacza dostal to widac pewnie sie wqrwil ostro zreszta czepiasz sie takich szczegolow ze glowa mala...nie masz lepszych argumentow? moze po prostu nie lubisz tego gatunku dlatego tak majaczysz..w swojej klasie jest to jeden z najlepszych filmow jakbys obejrzal takich wiecej to bys o tym dobrze wiedzial chyba ze to za duzo do ogarniecia dla ciebie..a klimat kochany byl.. i to nieziemski...szeryf robil najwieksza robote ale co ja ci bede tlumaczyl..psychoza, terror i smiertelny strach..nie czujesz tego? nie bede sie rozpisywal na temat wymagan co do filmu i gustow bo mam na tyle taktu..dosc powiedziec ze mam zdrowe podejscie, mimo to malo filmow mi sie podoba a ogladam ich wzglednie duzo. Film to film a jaki film jest kazdy widzi tylko tobie sie wydaje ze filmy maja nie byc filmami tylko nie wiem...reality show...dokument? sam nie wiem...
aha jakbys byl troszke bardziej rozgarniety to bys sie czepil predzej faktu ze na koncu rozmsmarowali gliniarza i jakiegos gostka samochodem i nie ma bata tu juz musialo byc porzadne dochodzenie gliny musialy weszyc i podejrzane jest ze przez 5 lat nic nie wyweszyly....
ps..scena z klucznikiem wymiata a ty jej nie czujesz bo nie czujesz nie czujesz nic! moze przestan ogladac filmy oszczedzisz sobie 'rozczarowan' bo wlasnie pojechales bo dwoch wysmienitych filmach..watpie zeby kiedykolwiek cokolwiek cie zadowolilo (wspolczuje twoim dziewczynom:D)
Miki, daj sobie lepiej spokoj:) Tzw 'Dzieci Neostrady' trzeba po prostu ignorowac - z czasem sie znudzą. Inaczej bedziesz sie uzeral i tracil czas do usranej smierci na infantylne dyskusje. Przemysl to:)
uuu i kolejna wypowiedz naszego znawcy filmow i gatunku horroru. ja akurat nie bawie sie w wymyslaniu przydomkow, wiec ci nie udziele ryposty;)
hahaha
stary teraz z matrixem to juz mnie do konca rozwaliles
ale zaczne od poczatku
1. to ma do rzeczy, ze nie ogladasz z uwaga, bo jak mozna pomylic babke ktora wyjela go z smietnika, zlaska ktora go urodzila
2. a co do rzeczy ma, ze byl ciota, 5 letnie dziecko zauwazy sidla, a trawa nie byla wysoka!
3. a ten film jest jednym z najgorszym z gatunku horrorow
4. inne filmy lepsze od niego hymm lśnienie,amittyville,halloween, piatek..., ring, NOC ZYWYCH TRUPOW i wiele innych wiele!
5. a ja bym biegl ile wlezie, nie wiem czy wiesz jaki wtedy masz dopalacz jak widzisz ze ktos chce cie zlapac, a teraz biartac pod uwage ze tomcio ktory na bank biega wolniej od niej i na dodateg ma jeszze pile mechaniczna ktora nie wazny 2 kg. jak by biegla to by spokojnie zlaeciala tam do tego policjanta !!
6. jak mogla nie slyszec goscia ktory siedzial za nia i dyszal, a skad wiemy ze dyszla bo przebiegl taka sama trase jak ona jeszcze z pila. stego co widzialem to terminatorem nie byl zeby nie byl zmeczony! a co d
7. magia kina nie osmieszaj sie chlopie, bo kino juz wielokrotnie pokazalo prawdziwa MAGIE !!
8. a co do szerfa to daj spokoj terror strach psychoza, zobacz siedem albo pile to dopiero wtedy pogadamy o tych trzech rzeczach bo nie masz pojecia chyba o odzialowywaniu na psychike
9. ogladam filmy dziennie i sprownaniu do ciebie umniem docenic film, ale film a nie kolejna komercyjna produkcje o tym samym scenariuszu co poprzednia czesc.
10. a co do ostatniej seceny to akurat mi sie podobala jak walnela ich naraz przynajmniej jakis zwrot akcji szkoda ze na koncu filmu byl taki. no ale w tym horrorze byly dwa napoczatku i na koncu. pomijam juz niewidzialna krowe
11. a scena z klucznikiem
neo wchodzi do pokoju i widzi wszedzie klucze, na scianach, na sprzetach, na suficie, na drzwiach, na gosciu wisza klucze, a on sie jeszcze go pyta "to ty jestes klucznikiem ??" a kto to mial niby byc gornik??
12. matrix dwa i trzy w porownywalne do tcm, czyli gowniane dlaczego odpowie ci to kazdy fan matrixa. nie trzyma sie kupy scenariusz, sceny ktore sa bezsensu jak np. klucznik czy np impreza w syjonie itd itp. ale nadtym nie bede sie rozpisywal
13. akurat myslisz sie bo bardzo lubie gatunek horror, ale prawdziwy horror, a nie film gdzie zamiast mam sie bac to sie brzydze, gdyby nie to ze wydalem 14 zyla na bilet to bym wyszedl!ale z zasady tak nie zrobilem
14. a powiem ci tyle ze moja kobieta zadowala mnie w 100% :D,ale skoro o tym wspominasz to tobie musi byc kiepsko w tym temacie skoro cie podnieca scena jak laska ucieka do ubojni i ogolnie ten film!
:)
hehe masz racje Man..koles nawet nadal nie rozumie o co mi chodzi z tea lady chociaz mu wyjasnilem..i wiedzialem ze mi wyjedzie z takimi horrorami(mialem mu nawet napisac zeby go troche naprowadzic zeby mi nie wypisywal ducha omena czy chocby egzorcysty od biedy i czego tam jeszcze.. innych wielkich klasykow z calkiem innego gatunku horroru zreszta...ale co tam mozna posmiac troche z glupoty ludziej ..chociaz moze to niehumanitarne ale co tam :P) ale jakie gosciu ma mniemanie("ogladam filmy dziennie..."hihi ..widac:D) o sobie hehe..moze i strata czasu ale polewke mam z niego niezla:D
---------------------------
gosciu a ciul wie kto to byl...niekumasz wogole matrixa:D zreszta tego goscia wogole tam nie bylo to wszystko VR :D a neo musial sie upewnic bo klucznik byl wazny:P hehe dosc ma jakas manie niedlugo jak ktos mrugnie okiem tam gdzie nie bylo potrzeby to bedzie pisal posty:d
faktycznie skoro krytykujesz egzorcyste, o nie mamy o czym gadac ! boli bo wymienilem prawdziwe horrory. a ty biedny jestes skoro boisz sie jak ludzie sa kanibalami jak odcinaja rozne cz ciala, czy duzej ilosci krwie. aha jeszze jedno nie rozumiemsz pojecia horror on ma na celu przestraszenia widza!,a ten film obrzydza.
(tak na marginesie czasowniki z nie pisza sie osobno:P) co z tego ze klucznik byl wazna postacia? jak byla ta scena to ludzie sie zaczeli smiac w kinie, a z tego co pamietam matrix nie jest komedia??!! i widac ze to ty nie kumasz matrixa skoro podobaly ci sie dwie kolejne czesci wogole nie apsujace do pierwszej!
a co do "polewki" to sobie nie wyobrazasz jak bardzo ty zabawny jestes !
Widzisz Miki, a nie mowilem:) Dziecko w ogole nic nie kuma z tego co sie do niego pisze, ciekawe na ile starczy Ci cierpliwosci^^ Ja osobiscie wysiadam:)
A co tu dużo mówić. Słowo slasher przerasta możliwości pojmowania większości polskiego społeczeństwa. Było już porównywanie do ghost story, horrorów o tematyce satanistycznej/religijnej poczekajcie jak wyjadą z animalami. Szkoda słów.
widzies man tu widac wlasnie kto jest dzieckiem ! bo to to zawsze dzieci usilnie pragna by doroslymi, niestety musze cie zmartwic ty do nich nie nalzezysz!
dux horror to horror obojetnie czy to slasher czy gghost story to ma byc horror. a w tym "hororrze" nie ma nic z tego gatunku!
i tu masz racje dux wiekszosc ludzi, jak nie prawie wszyscy, nie rozumieja ludzi, ktorzy rozumieja ten gatunek !
czesc male pytanie. czy to jest w koncu na faktach autentycznych czy nie ;> w maerykanskiej gazecie napisali ze tylko przypomina to zbrodnie goscia ktory zamordowal dwie kobiety i zdjal z nich skory ale dlatego ze byl tranzwestyta. podobno to sie nie zdazylo. ktos cos wie na ten temat?
Wolf creek, teoretycznie an american haunting i exorcism of Emily Rose, chociaż wiadomo jak to jest... nikt tego tak naprawdę nie sprawdzi.