PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=181219}

Teksańska masakra piłą mechaniczną: Początek

The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning
2006
6,1 36 tys. ocen
6,1 10 1 35529
5,4 13 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną: Początek
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną: Początek

Miałam 10 lat, gdy obejżałam ze straszym bratem pierwszy horror w swoim życiu. Był to horror o wampirach. Film był przerażający. Po nocach nie mogłam spać. Miałam przed oczami wampiry. itp. Dziś mam 16 lat. Nie dawno obejżałam ten horror jeszcze raz i... zrozumiałam, że nic w nim strasznego nie ma.
Sądze, że nie powinieneś iść na ten film w córką. Mimo tego, ze piszesz, że się nie boi itp moim zdaniem jest za młoda. To może się odbić na jej psychice. Jak będzie miała grubo 14 lat może zacząć oglądać prawdziwe horrory typu "Hannibal", "Teksańska masakra piłą mechaniczną". Wtedy będzie je odbierać z dystansem. Nie będzie ich brać tak dop siebie. Wiem, ze dzieci w wieku 12 lat jeszcze biorą wszystko raczej na serio. Pozdrawiam :)

megan1300

Nie komentujcie tego ;D Pomyliło mi się.

użytkownik usunięty
megan1300

faktycznie majac 14 lat czlowiek wszystko inaczej odbiera,jest osoba dojrzala emocjonalnie, zauwaza ze to co kiedys bylo straszne i rylo psychike od srodka ,w wieku 14 lat jest zwykla bajka ,cos jak poranne sniadanie czy jazda na rowerze. Zreszta w takim wieku dzieci sie juz rozmnarzaja ,pila i pala ,wiec co to dla nich taka kreskowka.
12 letnie "dziecko" ma siano w glowie,ale juz dojrzala 14latka zmienia postac rzeczy...

Kiedy ja mialem 14 lat, ojciec powiedzial :synu jestes juz na tyle dorosly, ze sam powinienes zalozyc juz rodzine,znajdz sobie zone i mieszkanie, zarabiaj na siebie bo kiedy bedziesz mial 18 (!!!) lat ,to juz bedziesz za stary na takie zabawy ... eh - dzis mam 22 lata i czuje sie wypalony, wszystko widzialem, wszystko przezylem, wszystkiego sprobowalem, wiec juz tylko pozostaje, czekac na koncowy gwizdek ...

Stary, bez przesady...
Pisząc takie rzeczy (ostatni akapit) nie odmienisz swojego życia...
Świat jest ogromny i złożony. Piszesz, że wszystko widziałeś? W takim razie zalatany z Ciebie kolo.