PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=181219}

Teksańska masakra piłą mechaniczną: Początek

The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning
2006
6,1 36 tys. ocen
6,1 10 1 35564
5,4 13 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną: Początek
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną: Początek

1.Źli bohaterowie w roli głównej. 2.Piła mechaniczna pracuje znacznie częściej. 3.Wszystko to czego zazwyczaj się nie pokazuje w tego typu filmach tu mamy zaprezentowane w całej okazałości(rzeźnia bez cięć i dziwnych ujęć). 4. Hostel zrobił swoje. 5. Brakuje kogoś ala Jessica Biel( z 1 części). 6. Bardziej obrzydliwy niż straszny.

stich_2

Dla mnie brak kogos pokroju Jessici Biel to duzy plus tej produkcji. Nie ma tandetnego machania cyckami i niszczenia w ten sposob klimatu. Glównymi bohaterami sa tu Hewittowie i to oni graja tu pierwsze skrzypce (pily:)), a konkretnie Thomas "Leatherface" Hewitt. I to bardziej mi odpowiada. Co do tego ze "Hostel" zrobil swoje, to nie rozumiem do konca o co ci chodzilo, ale jesli o wplyw tego filmu na "TCM" to zgoda, jest tez znecanie sie nad ofiarami, ponizanie i ciezki klimat (jednak o wiele ciezszy i ponury niz w slabiutkim "Hostelu"), a jesli o to ze przetarl sciezki dla filmow krwawych i brutalnych w kinach w Stanach, to dobrze, w koncu horrory takie jakie byc powinny wracaja do lask (choc w Stanach w kinach leci wersja ocenzurowana o az 7 minu!!! Smiac sie czy plakac?!?:)). Co do reszty twoich spostrzezen zgadzam sie w zupelnosci. Zamiast tandetnego straszenia jump scenkami (choc kilka jest, ale nieduzo i nie raza) mamy ponury, ciezki, duszny klimat i potezna ilosc makabry. Kolejny plus dla rezysera. Tylko czekac na premiere kinowa i na komentarze zniesmaczonych widzow, ze to gowno a nie horror i ze gorszego szajsu nie widzieli na oczy:)

ocenił(a) film na 8
slepy

Widać jednak "Hostel" w jakiś sposób przysłużył się kinematografii, teraz może więcej horrorów nie będzie na krwii oszczędzać... oby.

dux

1.Co do J.Biel to nie jestem jej fanem, ale czasami miło jest popatrzeć jak koleś z piłą gania jakąś znaną gębę :)) (patrz: marny finał marnej Paris Hilton w "House Of Wax" :)))2. Co do Hostel(jaki by nie był) to, tak jak tu trafnie zauważono, swoją rolę odegrał. Mnie się ten film podobał.(mimo brutalności miał moralne przesłanie :))3. Ciekawe czy Saw 3 też będzie lekko hostelowaty? (w sumie najbardziej się nadaje).

ocenił(a) film na 10
stich_2

Mi tam ladne kobitki nie przeszkadzaja w ogladaniu:)

ocenił(a) film na 6
stich_2

dla mnie Jordana Brewster jest ładniejsza od Jessici.
Przyjemna buźka....