tyle przychylnych recenzji i krzykaczy gotowych walczyć z każdym słowem krytyki skierowanym w ich "horror roku".
Jeżeli ich recenzje sprawią, że nastawisz się na jakiś wielki przełom w gatunku, bądź będziesz się spodziewał ciarek na plecach, to wrócisz tu i napiszesz: "Panowie, co za gówno mi wciskacie?".
Więc może lepiej nie czytaj tych bzdur i nie oglądaj tego filmu? (6/10)
Więc może nie czytaj takich głupich komentów?
...to raczej powinien zrobić przeciętny użytkownik.
Nic o filmie tylko głupawa zaczepka w stronę fanów filmu. I kto tu komu gówno wciska?
Nie chodzi mi o twoje zdanie, tylko o formę w jakiej to zapisałeś - zwykła prowokacja.
To nie jest zaczepka, tylko przestroga (film to średniak).
Musisz wszędzie szczekać? Zostaw trochę pola dla ludzi nie będących [fanami tego filmu].
Nie szczekam, tylko mówię to pierwsze. Z resztą najpierw piszesz żeby się nikt nie szykował na przełom gatunku (więc wnioskuję z tego, że skoro wysuwasz takie stwierdzenie to w temacie siedzisz) po czym w następnym poście, żebym zostawił trochę miejsca dla ludzi nie będących (fanami tego filmu - co się równa z tym, że w temacie raczej nie siedzą, z przyczyn wiadomych mi i kilku innym osobom tutaj. powiedz więc kim jesteś fanem czy antyfanem tego typu filmów, bo sam sobie zaprzeczasz.
z resztą jak dotąd nie powiedziałeś o tym "średniaku" nic, wiec jak chcesz kogoś przekonać?
Jeśli już to nie mówisz tylko piszesz, to po pierwsze (czepiam się).
Filmów z tego gatunku trochę oglądałem więc może listy robił nie będę.
Napiszę tylko, że Wrong Turn i Devil's Rejects są o klase lepsze od kontynuacji Masakry [masakra = wzgórza mają oczy = see no evil = ble, ble];
Co do deklaracji mojej osoby [fan/antyfan] - widzę, że operujesz w systemie binarnym [0 | 1]. Powiedzmy, że film nie wywołał u mnie żadnych skrajnych emocji, więc zostaję po środku (tak jak ten horrorek w rankingach);
BTW, dzisiaj oglądałem film Severance (2006), który uważam za ciekawszy i bardziej wciągający;
Ps. Z mojej strony to chyba wszystko w tym temacie.
"Filmów z tego gatunku trochę oglądałem więc może listy robił nie będę."
Rzeczywiście, ta lista którą umieściłeś pod spodem uwiarygodnia twoją wypowiedź jak cholera. Napisałbyś: oglądałem trochę nowych produkcji tego typu ok, ale na znawcę się nie rób, bo prequel masakry na forach tematycznych nie schodzi poniżej oceny 7 i chodzi mi nie o średnią, a o oceny poszczególnych użytkowników. z resztą ciebie sobie jakoś nie przypominam, a obracam się w tym środowisku na co dzień, tak więc sam rozumiesz, nie rób się na znawcę, skoro nikt o tobie nie słyszał.
"od kontynuacji Masakry"
Kontynuacja masakry to kolejno rok '86-'90-'94, zaś jeżeli chodzi o rok 2006 mamy do czynienia z prequelem. Czy to takie ciężkie do pojęcia, bo co druga osoba używa terminu kontynuacja, zaskakujące, że właśnie na tychże forach tematycznych nie zdarzyło mi się spotkać z takim błędem/
Co do wrong turn i devil's rejects (tutaj problem jest taki że to raczej nie ten typ filmu co masakra, już napewno nie zaliczałbym go do slasherów, nie spełnia wymogów podgatunku, chociaż poniekąd slasherem też jest, aczkolwiek to problematyczny temat, napewno nie można oceniac TCM przez pryzmat tego filmu, gdyż to równocześnie film drogi, horror, thriller z wątkiem sensacyjnym do tego) zgadzam się, to filmy bardzo dobre u mnie obydwa mają po 8/10, jednak w swojej klasie jaką są slashery masakra jest od nich o klasę.
"Co do deklaracji mojej osoby [fan/antyfan] - widzę, że operujesz w systemie binarnym [0 | 1]. Powiedzmy, że film nie wywołał u mnie żadnych skrajnych emocji, więc zostaję po środku (tak jak ten horrorek w rankingach); "
Ok tyle tylko, że w dalszym ciągu nie usłyszałem co o nim sądzisz. konkretnie o TYM filmie. najpierw skromne 6/10 (i nie czepiam się tego, chcę żebyś powiedział co jest ok, a co nie, w końcu 6/10 to ocena dobra) a potem tytuły filmów, nie powiedziałeś nawet które elementy do siebie porównujesz...
Oj, masz czasu na szczeknie, szkoda tylko, ze nie masz go na czytanie ze zrozumieniem.
[Napisałem] "Napiszę tylko, że Wrong Turn i Devil's Rejects są o klase lepsze"
-="Rzeczywiście, ta lista którą umieściłeś pod spodem"=-
Czy to wygląda na listę? przecież napisałem wyżej "więc może listy robił nie będę". Mała prośba: naucz się czytać i myśleć jednocześnie.
-="Napisałbyś: oglądałem trochę nowych produkcji tego typu ok, ale na znawcę się nie rób"=-
Dziękuję za radę, ale chyba będę pisał sam za siebie. Poza tym na określenie "znawca" masz chyba wyłączność, więc niech tak pozostanie.
-="Czy to takie ciężkie do pojęcia, bo co druga osoba używa terminu kontynuacja"=-
Właśnie? Czy nie lepiej zajrzeć do encyklopedii, niżeli szczekać na co drugą osobę?
[Prequel ? swoista "kontynuacja" jakiegoś utworu (zwykle popularnego filmu), opowiadająca o wydarzaniach wcześniejszych niż opisane w pierwowzorze (np. nowe epizody Gwiezdnych wojen George?a Lucasa.)]
Więc może nie bierz wszystkiego dosłownie bo popadniesz w schematy lub skrajności).
-="tutaj problem jest taki że to raczej (dop. raczej?) nie ten typ filmu co masakra, już napewno nie zaliczałbym go do slasherów, nie spełnia wymogów podgatunku, chociaż poniekąd slasherem też jest, aczkolwiek to problematyczny temat"=-
Znawca w całej krasie. No więc zostawmy ten problematyczny temat innym znawcom (tym którzy znają definicję slashera).
-="Ok tyle tylko, że w dalszym ciągu nie usłyszałem co o nim sądzisz."=-
Film to średniak (jak wół pisze wyżej). Ale Ty chcesz żebym tu szczegółową rozprawkę napisał? Np. na temat "Dlaczego Dean wolał siedzieć z syrą w sidle zamiast się uwonić?" Eeech.. Darujmy sobie.
Na koniec o błachej sprawie: ocenie filmu.
Chainsaw Massacre: The Beginning [5,6/10]( 2000 głosów);
Devil's Rejects [7,0/10](12 000 głosów);
Nie muszę pisać skąd mam dane (?), znawco..
Nie nie musisz.
A o znajomość terminologii związanej z horrorem kłócił się z tobą nie będę, z resztą masakra to wyraźnie film zrobiony przez miłośnika dla miłośników. Co do rozprawki... podać kilka minusów i plusów jakiejś produkcji to nie jest chyba dłuższa forma wypowiedzi... z resztą krócej by ci wyszło jakbyś napisał to o co prosiłem (z prostej przyczyny chcę poznać twoje zdanie) niż wypisywał następny komentarz, który do najkrótszych nie należy. Co do znawcy... cóż na tle autorytetów w dziedzinie horroru w tym kraju wypadam jeszcze słabo, ale na tle niespotykanej ilości młotków, jaka zalewa ostatnio filmweb wypadam już lepiej. Nawiązując dyskusję o horrorach potrafię odwoływać się do filmów starszych, a nie tylko do tych powstałych do 5 lat wstecz i jeszcze bezczelnie twierdzić przy tym, że co to ja nie jestem w tej konkretnej dziedzinie, tak więc wiesz... przyczep się do innych bezsensownych wypowiedzi, których twórcy nie umieją nawet dyskutować, robią się na znawców i nie mogąc się przyznać do błędów, w następnych wypowiedziach brną w jeszcze większe absurdy...
uuuu widzeze dex kolejni uzytkownicy jada po tobie!
wsumie trudno sie dziwic.
jak widze nadal nie nauczyles sie czytac ze zrozumieniem i kolejna osoba ci pisze zebys zagladal czasem do slownika.
a co do "mlotkow" to jestes najwiekszym jaki na filmwebie sie wypowiada.
pozatym dyskutowac i podawa argumentow to ty absolutnie nie umiesz i nigdy nie bedziesz umial.