PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=181219}

Teksańska masakra piłą mechaniczną: Początek

The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning
2006
6,1 36 tys. ocen
6,1 10 1 35529
5,4 13 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną: Początek
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną: Początek

Do okolo godziny seansu nie przypomina horroru... malo akcji, strachu prawie w ogole, troche scen brutalnych jest ale jednak gorszy od wersji sprzed 3 lat a o wiele gorszy od starszej wersji.... Lipne dialogi i fabula, wszystko tak sie rozkreca ze pozniej raczej bedzie nas nudzil niz trzymal w napieciu... nie polecam chyab ze jestescie fanami serii wiec wtedy mzoecie obejrzec i sami ocenic;] Nie jest to kicz roku, mozna obejrzec ale naprawde spodziewalem sie czegos lepszego...

ocenił(a) film na 5
Smokey

Zgadzam się !! Porażka ROKU ten film. Początek mi się nawet podobał, ale później to już totalny kicz

ocenił(a) film na 8
xmaluszekx

Wiesz w ogóle co kicz? Odnoszę wrażenie, że kolejna osoba używa pojęcia którego znaczenia nie zna (i nie przytaczaj mi regułek z wikipedii bo i tak nic to nie pomoże)

dux

no ale widac chociaz (jesli zdjecie jest prawdziwe;D) ze Madziunia jest calkiem ladnym dziewczeciem i na horrorach znac sie nie musi, no Dux, nie przesadzaj:D spojrz na jej liste przystojniakow lepiej, hehe;D kurna no, nie ma nas tam, brzydali...;)

slepy

Jak dla mnie 0/10.. Totalna beznadzieja!!! Zadnej fabuly!! Z tego filmu zapamietalam, tylko psycholnietego kolesia biegajacego za ludzmi z pila, i jego nie mniej psycholnietego tatusia :/ I nie mowcie, ze ktso nie zna sie na horrorach, bo sa rozne gusta, a poza tym, jesli was podnieca krew i widok ludzkich wnetrznosci rozpryskujacych sie po calym pokoju to gratuluje :)

kuncyfunaa

no zesz k...a;) ja juz nie daje rady czytac takich komentarzy...czy ty pomylilas filmy?!? Na komedie romantyczna chcialas isc (w sumie tytul na to wskazuje, co nie, szczegolnie Chainsaw, to brzmi komediowo;D)???
"I nie mowcie, ze ktso nie zna sie na horrorach, bo sa rozne gusta"
a co maja wspolnego gusta z tym, czy ktos sie na czyms zna czy tez nie?!?...z logika jestes na bakier? Meczylas sie w podstawowce czy jak??? No ja juz nie wiem jak wam to tlumaczyc...Dux, pomoz!;)

ocenił(a) film na 8
slepy

Ja mogę na okrągło, ale ostatnimi czasy moja cierpliwość się kończy, oj ludu... kiedy wreszcie sobie wybierzecie gatunek filmowy który wam pasuje i skończycie chrzanić takie głupoty?

Nie mam siły dzisiaj już pisać więcej bo z wykładów właśnie wróciłem i jestem zmęczony, wrócimy do tej "dyskusji" (ktoś tu w ogóle potrafi dyskutować, poza kilkoma osobami, bo na filmwebie ta podstawowa funkcja forum DYSKUSYJNEGO, jak sama nazwa wskazuje już dawno została pogrzebana przez natłok idiotów którzy wyrastają tutaj jak grzyby po deszczu) wkrótce.

ocenił(a) film na 2
Smokey

jak dla mnie 4/10 dla tego filmu to stanowczo za wiele. Daję mu 2/10 bo to dno totalne, wtórność do kwadratu. 'Teksańską...' można w stu procentach można nazwać komercją i to najbardziej perfidną i żenującą. Wydaje mi się że tu nawet scenariusza nikt nie napisał tylko posłużono się tym z wcześniejszego filmu. Stara masakra była dobrym horrorem, który potrafił trzymać w napięciu, remake był taki sobie, ale znośny, ale to coś jest beznadziejne i nudne jak flaki z olejem do tego stopnia że (pierwszy raz w życiu) przewinełam końcówkę bo jak laska znów wbiegła do rzeźni to po prostu ręce mi opadły.

ocenił(a) film na 4
kinga_007

Sorry ale tak się składa ze na horrorach trochę się znam i potrafię docenić dobre tak jak choćby "The Texas Chainsaw Massacre (1974r.)", "The Omen", "The Shining" i wiele innych ale ten film napewno nie zalicza siędo tego grona, fabuła oklepana i jak zwykle to samo przez ponad połowę filmu nic sie nie dzieje, zero klimatu... nie jest beznadziejnie bo kilka akcji w miare dobrych bylo ale dobrze tez nie jest... wiec niech kazdy ocenia film jak sie mu podoba i jak go widzi po to jest ta strona zeby wyrazac wlasne opinie... pozdr

ocenił(a) film na 4
Smokey

Ja dałem tą samą ocenę, co Smokey - 4/10. Dlaczego? Bo film mnie znudził. Prócz świetnych scen gore nie miał nic innego do zaoferowania. Przynajmniej tak sądze(widziałem wersję unrated). Ja już obejrzałem niemało horrorów, nie mogę ich policzyć. Bardzo dużo tego było i mnie film nie zachwycił. Z drugiej strony nie można na kogoś najeżdżać za to, że ten film mu się nie podobał - są gusta, które muszą ulec uszanowaniu. A na filmwebie są takie czubki, które jak zobaczą negatywne recenzje swoich ulubionych filmów, to od razu zjeżdżają tamtą osobę, chociaż napisała całkowicie porządną recenzję bez żadnych durnowatych określeń, typu "szit", "ale gówno", "ch..jowe", "głupi kicz", itd. Już skończyłem.