Teksańska masakra piłą mechaniczną 3

Leatherface: Texas Chainsaw Massacre III
1990
5,5 4,3 tys. ocen
5,5 10 1 4296
5,8 8 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną 3
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną 3

to wciąż najlepszy Leatherface. Porządna i niedoceniona kontynuacja, solidny i konkretny slasher.

Radoslaw_1917

W porównaniu z Wrong Turn to gorszy. W porównaniu z wszystkimi jego sequelami to znacznie lepszy od nich. Choć trójka jest po prostu obiektywnie średniakiem to lubię wracać do tego. Musiałem więc z oceny przeciętnej podnieść do przyzwoitej skoro lubię sobie to puścić czasem.

W serii TCM powiedzmy, że stoi na równo z The Beginning. Remake jest już bez wątpienia lepszy. Do pierwszego filmu nie ma sensu porównywać. Kompletna przepaść dzieli oryginał od całej reszty serii, nawet w porównaniu z remakiem Nispela.

Radoslaw_1917

W porównaniu z Wrong Turn to gorszy. W porównaniu z wszystkimi jego sequelami to znacznie lepszy od nich. Choć trójka jest po prostu obiektywnie średniakiem to lubię wracać do tego. Musiałem więc z oceny przeciętnej podnieść do przyzwoitej skoro lubię sobie to puścić czasem.

W serii TCM powiedzmy, że stoi na równo z The Beginning. Remake jest już bez wątpienia lepszy. Do pierwszego filmu nie ma sensu porównywać. Kompletna przepaść dzieli oryginał od całej reszty serii, nawet w porównaniu z remakiem Nispela.

grzegorz_cholewa

Remake to zwykły slasher, tyle że bardzo poważny i stylizowany na wiarygodny.

grzegorz_cholewa

Właśnie obejrzałem po raz kolejny remake Nispela i jego kontynuację. Nie jest tak źle, aczkolwiek nadal rozczarowują, sequel z 2006 r. to całkiem przyjemny slasher z dobrym pomysłem na siebie.

Radoslaw_1917

Generalnie najlepsze są slashery, w których jest mniej więcej zachowany realizm i ciekawa fabuła z dobrym aktorstwem, dlatego polecam "My bloody valentine" z początku lat 80.