Średnia sześć z kawałkiem no po seansie się zdziwiłem! Ale to tylko mnie utwierdziło w fakcie że nie ma się co sugerować oceną na tej stronie. A więc tera kilka słów o filmie. Według mnie to po prostu świetny slasher choć jest kilka takich drobnostek i nielogiczności jak np. po co Leatherface zakładał maskę z Kempera jak za chwilę wrócił do swojej starej (choć w tej starej wyglądał bardziej upiornie ale czy Thomas się tym przejmował:) a poza tym zachowanie bohaterów (ale w tego typu filmach to standard) nie jeden raz Erin miała szansę aby chwycić za piłę ale nie AAAAA!!! i w nogi.
Zalet jest jednak dużo więcej moim zdaniem przede wszystkim świetna rola R. Lee Ermya jako sadystycznego szeryfa po prostu uwielbiam wszystkie sceny z jego udziałem! Druga świetna postać mianowicie sam Leatherface naprawdę kapitalna charakteryzacja! ogółem cały ten klimat i ten dom stojący pośrodku niczego który zamieszkuje szalona rodzina kanibali no klimat rewelacyjny!
Film polecam wszystkim miłośnikom kina grozy zwłaszcza fanom slasherów bo to oni będą mieli najlepszą zabawę :)
Średnia sześć z kawałkiem to dosyć dużo jak na ten gatunek (horror) na tej stronie.
No rzeczywiście teraz przejrzałem kilka horrorów i średnia sześć z kawałkiem to rzadkość, ale tak czy owak uważam że film zasługuje na więcej.