PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=422895}

Templariusze. Miłość i krew

Arn: Tempelriddaren
2007
6,7 24 tys. ocen
6,7 10 1 24361
4,7 3 krytyków
Templariusze. Miłość i krew
powrót do forum filmu Templariusze. Miłość i krew

7/10 

ocenił(a) film na 7

Ciekawa produkcja, fajnie się ogląda. Jak dla mnie widzę dwie wady. Po pierwsze dłuuuugość, byłby 30 minut krótszy i bym się nie obraził. Po drugie za mało walk, pokazania głównego bohatera jako templariusza. A strasznie długo takiego ględzenia płaczliwego. Ale w końcu to melodramat... Więc w tych kategoriach wyszedł z tego całkiem dobry film, warty pooglądania. Podobała mi się akcja jak walczy z wrogim swojego ojca, i jak pięknie go załatwił. Ocalając honor rodziny, a jednocześnie zachowując czyste sumienie. Za to duży plus. Jeśli ktoś się nastawia na kostiumowy melodramat to się nie zawiedzie, bo filmu przygodowego w tym mało...

Ps. Aż mnie gotował jak widziałem te stare piz*y w zakonie, nic tylko wsiąść miecz i równo łby ciach ciach.

ocenił(a) film na 7
Sprite_87

Podzielam twoje zdanie. Zwłaszcza w kwestii starych bab z zakonu.

ocenił(a) film na 6
szepcik

Zakonnice były dobre, widać że potrzebowały dobrze się spocić.
Dałbym 4 może 5 bo film faktycznie może jest trochę za długi jak na ilość akcji którą widzimy ale zdecydowałem się na 6 bo jednak są świetnie ukazane krajobrazy no i niezła muzyka. Choć co do ścieżki dźwiękowej też mam ale bo jednak troszkę jej za dużo i w połączeniu z innymi chwytami rodem z hollywood trąci czasem kiczem

ocenił(a) film na 4
Sprite_87

To akurat ciekawe, bo znacznie lepsza jest wersja 4-godzinna niż ten skrócony chłam. Znacznie pełniejszy obraz zarówno epoki, jak i samego wątku miłości Arna i Cecylii. Polecam obejrzeć oryginalną wersję lub serial.

Sprite_87

Moim zdaniem film niedoceniony ,co z tego ze brakuje mu efektow ,kostiumy sa bardzo dobre ,role moim zdaniem bez zarzutu. Dawno nie bylo tak dobrej produkcji o lojalnosci milosci i odwadze ,dla mnie porownywalne z Braveheart.

ocenił(a) film na 8
Sprite_87

Bardzo dobry film. Nie zgadzam się, że za mało walk, a za dużo "płaczliwego ględzenia". To przeplatanie wątków Arna walczącego i Cecylii w zakonie sprawiło, że film się nie dłużył. Plus też za dobrą muzykę.