PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=422895}

Templariusze. Miłość i krew

Arn: Tempelriddaren
2007
6,7 24 tys. ocen
6,7 10 1 24361
4,7 3 krytyków
Templariusze. Miłość i krew
powrót do forum filmu Templariusze. Miłość i krew

Czegoś nie zrozumiałem - Jak się ma film "Templariusze. Miłość i Krew" (2007) do filmu "Arn - Królestwo Na Krańcu Drogi" (2008) ? Czy jest to jeden cały film w dwóch częściach ? Czy drugi film jest kontynuacją pierwszego ? I co to z informacja w recenzji, że pierwszy film jest dwugodzinnym streszczeniem czterogodzinnego oryginału ? Jeśli tak to czym wtedy jest ten drugi film ?
W recenzji jest to tak zamotane, że już nie wiem o co biega. Wytłumaczy mi to ktoś ?

ocenił(a) film na 8
Lucass

Chodzi o to, że w Polsce film "Templariusze. Miłość i Krew" jest jakby streszczeniem (trwającym 2,5h) dwóch części oryginału (z której każda ma 2,5h) polska wersja jest po prostu na tyle pocięta, że nawet jeśli zobaczyłeś pare miesięcy wcześniej oryginał to ciężko się połapać...
oryginał:
-pierwsza część
Arn - Templariusz
-druga część
Arn - Królestwo Na Krańcu Drogi
Polskie streszczenie:
Templariusze. Miłość i Krew

respen

Dzięki za odpowiedź. Teraz zajarzyłem :) A czy wiesz może czy cały oryginalny film jest dostępny w Polsce ?

ocenił(a) film na 8
Lucass

Nie mam pojęcia. W kinie nie ma, bo jest tylko ta badziewna wersja... w empiku byś musiał poszukać albo na czymś w stylu pecetowca... czyli strony do oglądania w internecie.