PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=422895}

Templariusze. Miłość i krew

Arn: Tempelriddaren
2007
6,7 24 tys. ocen
6,7 10 1 24361
4,7 3 krytyków
Templariusze. Miłość i krew
powrót do forum filmu Templariusze. Miłość i krew

coś jest nie halo

użytkownik usunięty

z tym filmem.Który reżyser wpada na pomysł,żeby zamęczać widza przez półtorej godziny retrospekcją?Można z tego zrobić osobny ,całkiem niezły obraz,a tak...groch z kapustą okraszony zasmażką!

Moim zdaniem gdyby film trwał dwa razy dłużej (więcej można pokazać) byłą by lepsza ciągłość fabuły (niepotrzebne by wtedy były uproszczenia), nie brakowało by dobrych scen, może jakaś porządna scena batalistyczna (znacznie większa niż ta malutka w filmie), bardziej dopracowany scenariusz i lepsze dialogi ... Wtedy to był by FILM! Nawet przy nie zbyt powalającym aktorstwie.

A tak... jest to co jest... przewidywalny, liniowy, płytki filmik. Scenografia była nawet niezła ale to za mało. Wszystko po łebku, rozgrzebane i nie wyjaśnione do końca wątki a wszystko zakończone szybciutkim 'The End'... nawet brakło 'Żyli długo i szczęśliwie'...

Dla mnie to jest namacalny przykład sytuacji "jak popsuć dobry temat na film". Oprócz tego, jak dla mnie może być... choć oczekiwałem czegoś większego i bardziej dopracowanego.
7/10

użytkownik usunięty

W zupełności się zgadzam. Zbyt długi i monotonny.

ocenił(a) film na 5

Wyszedł z tego film na miarę produkcji telewizyjnej. Niby fajny, ale nie można liczyć na zbyt wiele i w konsekwencji pozostaje niedosyt.
Oglądając go bezpośrednio po "Królestwie niebieskim" siłą rzeczy nie mogłem uniknąć porównywania obu filmów, niestety...
Scenariusz, dłużyzna, albo uszczuplony wątek. Sceny batalistyczne, bardziej już chyba nie mogły być okrojone (oglądałem 2h wersję, więc może sam jestem sobie winien). Fajny temat, ale jej potencjał nie został w pełni wykorzystany.