PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=139160}

Tenacious D: Kostka Przeznaczenia

Tenacious D in The Pick of Destiny
2006
7,2 70 tys. ocen
7,2 10 1 70069
6,0 25 krytyków
Tenacious D: Kostka Przeznaczenia
powrót do forum filmu Tenacious D: Kostka Przeznaczenia

Zastanawiam się kto i dlaczego dał temu badziewiu aż tyle punktów? Zaczęliśmy oglądać to z moim facetem i wytrzymaliśmy jakieś 30 minut... Dalej się nie dało! To jest moje prywatne zdanie ale w ciągu tych 30 minut nie zauważyliśmy żadnej śmiesznej sceny. Osobiście uważam to coś za stratę czasu!

ocenił(a) film na 7
inna17

To film tylko i wyłącznie dla fanów muzyki rockowej, inni nie załapią klimatu.

ortis_birion

Dla fanów mówisz.... W tym miejscu mam pytanie: poleciłbyś ten film Kazikowi Staszewskiemu? Albo Spiętemu??

ocenił(a) film na 7
inna17

No cóż, biorąc pod uwagę kooperację Kazika z El Dupą, co jak wiadomo było projektem prześmiewczo-satyrycznym, nie podejrzewałbym Staszewskiego o brak poczucia humoru, No ale tak na poważnie to nie sądzę, żeby go szczególnie zainteresował. Ale nie w tym rzecz. Przecież nie tylko to fajne co potencjalnie może spodobać się Kazikowi, prawda? Film jest lekki, trochę głupkowaty, tak jak i Tenacious D niezbyt poważni. Nie widzę najmniejszych powodów zestawiać tego typu filmów z działalnością Staszewskiego - zupełnie inne bajki, co nie dyskredytuje filmu, bowiem to lekkie kino rozrywkowe z plejadą rockmanów w rolach głównych, i jako takie spełnia się nie najgorzej.

ocenił(a) film na 8
inna17

człowieniu szkoda że nie masz w swoich żyłach rocka ja te z nie mam manuala nie gram na gitarze itd ale jak w duszy masz to "coś" to ci wystarczy ty tego nie posiadasz to masz gula i nie skumasz. A dla mnie to był mega film 10 na 10 nie zniechęcaj ludzi do filmu bo jest zajebisty tylko podejście trzeba mieć pozdro dla dla fanów black jacka..POLECAM :D

kidlah

mam pełne prawo by zniechęcać do tego filmu jak i zachęcać... :D spodziewałam się że pseudofani tego filmu mnie zjedzą...

ocenił(a) film na 8
inna17

Dlaczego 'pseudo'? Bo brzmi to bardziej obraźliwie? Jak pseudokibice?

pellam

Rany!!! Widzę, że niektórzy ludzie na tym portalu nie wiedzą do czego on służy... "Pseudo" jest tu jak najbardziej na miejscu... Wystarczy spojrzeć na wpis kidlah! Kurde do niedawna miałam wrażenie, że Filmweb jest po to żeby się wypowiedzieć na temat jakiejś produkcji, nie ważne czy pozytywnie czy negatywnie... A tu proszę, można się zdziwić :/

ocenił(a) film na 8
inna17

<"Pseudo" jest tu jak najbardziej na miejscu... Wystarczy spojrzeć na wpis kidlah!> - jedynie ten fragment można traktować jako odpowiedź na mój post. Reszta to jakaś paplanina ponieważ nie pisałem o twojej ocenie filmu. Zadałem Ci tylko pytanie, na które nie potrafisz jasno odpowiedzieć. Nie jestem fanem (ani pseudofanem lub antyfanem) tego filmu, nie interesuje mnie jak Ty oceniasz ten film. Zwróciłem uwagę na twój wpis ponieważ użyłaś słowa 'pseudofan', które widuję bardzo często na forum FW jako argument ostateczny właśnie w tej postaci: 'spodziewałam się że pseudofani tego filmu mnie zjedzą' mówiący nam o tym, że postawiłaś na swoim i opnie innych Cię nie interesują, dyskretnie przy tym ich obrażając. Ma to świadczyć o twoim wysublimowanym guście i wyższości nad oponentem. Szanuję twoje zdanie na temat filmu i proszę abyś Ty uszanowała zdanie innych.