PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=139160}

Tenacious D: Kostka Przeznaczenia

Tenacious D in The Pick of Destiny
2006
7,2 70 tys. ocen
7,2 10 1 70069
6,0 25 krytyków
Tenacious D: Kostka Przeznaczenia
powrót do forum filmu Tenacious D: Kostka Przeznaczenia

pytanie

ocenił(a) film na 10

wie ktoś może kto podkładał głos diabłowi w ostatecznym starciu? wiecie, chodzi mi o kawałek Beelzeboss (The Final Showdown)...

ocenił(a) film na 10
mike_666

Rolę Szatana grał i śpierwał Dave Grohl - lider zespołu Foo Fighter i perkusita Nirvany. Tą samą rolę grał w teledysku Tenacious D - Tribute. Pozdr.

mike_666

nie zgodze się z KUMAQ'iem
wydaje mi sie że w kawałku Beelzeboss (The Final Showdown) głos diabła podkładał DIO... ale moge sie mylic...

ocenił(a) film na 10
majcher87

Dio pojawił sie tylko w piosence Kickapoo. Co do obsady jestem na 100% pewien. Tak sie sklada, ze jestem maniakim Tenacious D i wiem o nich po prostu wszystko :> Pozdr.

ocenił(a) film na 10
KUMAQ

wiem, że w Tribute to był Grohl (jestem maniaczką tak jak ty :]), ale jeżeli mam być szczera to za Chiny bym nie pomyślała, że to Dave...
pozdrawiam :]

mike_666

To na 100% Dave jak masz oryginalna plye to jest on jak wokalista w tym utworze !! wiec musi byc tez w filmie tak ?? :D
I'm complite....
FUUUUUUUCCCCCKKKKK !!

ocenił(a) film na 10
Laisreann

Tia... mam oryginalną płytę - ich pierwszą i Pick of Destiny SE ;D

W srodku jest napisane:
Dave Grohl - Drums, demon vocals on "Beelzeboss (The final showdown)"

Pozatym widzialem kilka wywiadów z Jackiem na youtubie i mowil w nich, ze Dave gra szatana.

Jeszcze raz pozdr. :)

KUMAQ

a juz 27 lutego wychodza na DVD wiec trzeba isc sie zapisac na premiere do sklepu :)

ocenił(a) film na 10
Laisreann

Wychodza 27 lutego - ale w stanach :> Ja raczej poczekam na polska edycje czyli pewnie minimum pól roku znając naszych polskich dystrybutorów. No cóż... kocham to poczekam :P

A tak bedzie wygladala okladka:
http://www.the-frat-pack.com/images/news/pick-dvd.jpg

pozdr.

KUMAQ

u mnie w irlandii tez wychodzi 27 :) i juz mam zamowione :P

ocenił(a) film na 10
Laisreann

A tam u Was w Irlandii wyjdzie może z polskimi napisami? Jak tak to nawet za wysyłke zabule więcej byle zdobyć ten film szybciej :>

KUMAQ

No tak szczerze to chyba raczej nie liczylbym na polskie napisy a przesylka jest za darmo na caly swiat ;)
Polecam www.cdwow.ie 100% pewne :)

Laisreann

a to dodatki na tym DVD !!

Special Features:

* Audio commentary from stars Jack Black, Kyle Gass and director Liam Lynch
* Deleted scenes with introduction from director Liam Lynch
* Deleted/extended scenes
* Making of documentary
* In the Studio - featurette
* Making of the Video featurette for The Pick of Destiny
* Music Video: Tenacious D?s The Pick of Destiny
* Jump to a song jukebox feature
* Theatrical trailer
* Teaser trailer

ocenił(a) film na 10
Laisreann

Ee... region 1. Region 2 wyjdzie dopiero 26mar. Pozatym wole poczekać na polską edycje (Bóg jeden wie kiedy to nastąpi). A najdalej za miesiąc wyjdzie pewnie na necie jakiś dvdrip to sobie ściągne :P To będzie taki mój mały protest przeciw polskiej dystrybucji :P

KUMAQ

mi to generalnie bez znaczenia ale preferuje filmy w oryginale a wrecz nieznosze lektorow.wiec ja juz bede sie delektowal 27 lutego a w ogole to nie wioadomo czy do polski ten film trafi ??

ocenił(a) film na 8
KUMAQ

Oj kolunio,w sieci ten film jest od dawna ,jakość idealna.Tylko nie wyjeżdżaj mi że piractwo jest bee.

brunos

Nie wyjade Ci ze piractwo jest bee ale dzwiek jest bee szczegolnie w takim filmie gdzie muzyka jest najważniejsza wiec wole oglądać go w DTS-sie na swoim kinie domowym

KUMAQ

a tak bajdełej to na koncercie partie wokalne do satana spiewal Jason Reed ten ktory gra Lee w filmie :)
Pozdro :)

Laisreann

Tam podkładali prawie wszyscy. Meat loaf na pierwszym miejscu, potem dave i jables... Buzka....

ocenił(a) film na 10
Cordel

W Beelzeboss (The Final Showdown)? Nie... tam tylko śpiewają JB, KG i Dave, pozdr.

KUMAQ

Zatem wsłuchaj sie stary w pierwsze linijki jego " The demon code prevents me"... Czy to nie Meat Loaf?

Cordel

100% dave grohl !! Sprawdz sobie na płycie i w napisach koncowych filmu !!

Laisreann

A czy creditsy albumowe i filmowe to biblia? Ja tam w to nie wierze w tym przypadku.

ocenił(a) film na 9
Cordel

hehehehe... a jak mu pioruny między palcami świeciły to był Dodą Elektrodą! to nic, że jej nie ma w obsadzie... ważne, że ktoś w to wierzy! :D

ashu21

Hehe, a to dobre! Kurde no, zawsze byłem mocno wierzącym człowiekiem;)

ocenił(a) film na 10
Laisreann

I jak twoje DVD Tenacious D? Masz wersje Europejską czy ze Stanów z DTSem? Jezeli z DTSem to jak sie sprawdza? O wiele lepsze od regularnego DD? Odp jak mozesz bo sie zastanawiam nad kupnem wersji ze stanow.

KUMAQ

Co prawda nie napisze o PoD, ale mam jeden film (Ruchomy Zamek Hauru) w dwóch wersjach, DD i DTS, Różnice w jakości między DD a DTS słychać gołym uchem, oczywiście zależy do od sprzętu. Szkoda, że tak mało filmów (w europie) wychodzi z dzwiękiem w DTS, pewnie dlatego, że ścieżka dźwiękowa zajmuję minimalnie więcej.

ocenił(a) film na 10
Nighty89

Nee... ale mi chodzi konkretnie o PoD bo zdaza sie tak jak mowisz, ze roznica jest diametralna a czasami niczym prawie sie nie rozni tylko DTS jest troche glosniejszy od DD. Wiec wicaz czekam na odp :>