PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=512784}

Terminator: Genisys

Terminator Genisys
2015
6,1 72 tys. ocen
6,1 10 1 72496
3,9 33 krytyków
Terminator: Genisys
powrót do forum filmu Terminator: Genisys

Ostatnie trzy filmy o terminatorach potwierdzają jak dobrym reżyserem on jest. Inni próbują, próbują, ale próbować to sobie można.

ocenił(a) film na 5
rozkminator

Peter Jackson :D W jego wersji, Sarah i Kyle przebijaliby się przez hordy terminatorów, w tle grałaby podniosła muzyka, a bohaterowie bez problemu rozwalaliby wszystkie maszyny po drodze. Ja tego człowieka zapamiętałem jako "nadmuchiwacza". "Nadmucha" epicką scenę w której garstka bohaterów dzielnie stawia czoła setkom "przerażających" przeciwników, a zginie jedynie Sean Bean, bo on jak zwykle musi ;)

ocenił(a) film na 7
Dentarg

Zastrzegając że nie robiłby z tego od razu trylogii, to właśnie na taką część terminatora miałbym ochotę. Wojna ludzie vs Skynet, jak by to miało wyglądać bez podniosłej muzy i przeżynania się przez hordy robotów?? :D

ocenił(a) film na 5
rozkminator

np.: tak jak w urywkach Camerona z T1. Mrok, brud i ciężka walka o przetrwanie, a nie bajeczka o niezniszczalnych bohaterach.

ocenił(a) film na 7
Dentarg

Ale czy bród i syf nie może być epicki? Wyobraź sobie wyreżyserowany przez Jacksona początek Szeregowca Ryana w którym nazioli zastąpiono robotami. Niefajne??

ocenił(a) film na 5
rozkminator

A moze GEORGE MILLER ten od 4 czesci 'MAD MAX' powinien zrobic T6??? Pewnie by zrobil wielkie widowisko i mnostwo poscigow aut i wbuchow...

ocenił(a) film na 7
punisher822_filmweb

Nie pasuje, facet jest geniuszem jeśli chodzi o bandy obdartusów ganiające po pustyni, ale Terminator nie w jego klimacie...

ocenił(a) film na 5
rozkminator

A co sadzisz o tym co wczesniej pisalem czyli by rezyser swietnej EX MACHINA i DREDD'A zostal rezyserem tego T6?

ocenił(a) film na 7
punisher822_filmweb

No, będąc ścisłym, to facet reżyserował tylko Ex Machina - bo generalnie pracuje jako scenarzysta ;) Ex Machina zresztą miała świetny scenariusz, ale reżyserię w moim oku tylko poprawną. Więc nie ma szans żebym go poprosił do reżyserowania T6, nie ufam mu :)

ocenił(a) film na 5
rozkminator

A Sam Raimi po swietnej starszej trylogii SPIDER-MAN'A???

ocenił(a) film na 7
punisher822_filmweb

Chyba po świetnej trylogii Evil Dead?.. :P

Ja tak mogę do rana :D Lubię wielu reżyserów, tych których wymieniasz także, ale nie zmienię zdania :D

ocenił(a) film na 5
obleh

Wybacz kolego ale jestem innego zdania. Oni nie próbują być nawet tak dobrzy jak on. Oni poprostu podłączają się do jego tematu (który pewnie dawno juz został przez niego sprzedany) i wyciskają temat jak gąbkę. W świecie gdzie w telewizji jest 100 kanałów, niezwykle trudno jest coś oryginalnego wymyśleć. WIęc pewnie za duże pieniądze sprzedają prawa coraz to bardziej lichym wytwórniom którzy jeszcze próbują z tematu wyciągnąć ostatnie grosze.

Pozdrawiam