Ostatnie trzy filmy o terminatorach potwierdzają jak dobrym reżyserem on jest. Inni próbują, próbują, ale próbować to sobie można.
Peter Jackson :D W jego wersji, Sarah i Kyle przebijaliby się przez hordy terminatorów, w tle grałaby podniosła muzyka, a bohaterowie bez problemu rozwalaliby wszystkie maszyny po drodze. Ja tego człowieka zapamiętałem jako "nadmuchiwacza". "Nadmucha" epicką scenę w której garstka bohaterów dzielnie stawia czoła setkom "przerażających" przeciwników, a zginie jedynie Sean Bean, bo on jak zwykle musi ;)
Zastrzegając że nie robiłby z tego od razu trylogii, to właśnie na taką część terminatora miałbym ochotę. Wojna ludzie vs Skynet, jak by to miało wyglądać bez podniosłej muzy i przeżynania się przez hordy robotów?? :D
np.: tak jak w urywkach Camerona z T1. Mrok, brud i ciężka walka o przetrwanie, a nie bajeczka o niezniszczalnych bohaterach.
Ale czy bród i syf nie może być epicki? Wyobraź sobie wyreżyserowany przez Jacksona początek Szeregowca Ryana w którym nazioli zastąpiono robotami. Niefajne??
A moze GEORGE MILLER ten od 4 czesci 'MAD MAX' powinien zrobic T6??? Pewnie by zrobil wielkie widowisko i mnostwo poscigow aut i wbuchow...
Nie pasuje, facet jest geniuszem jeśli chodzi o bandy obdartusów ganiające po pustyni, ale Terminator nie w jego klimacie...
A co sadzisz o tym co wczesniej pisalem czyli by rezyser swietnej EX MACHINA i DREDD'A zostal rezyserem tego T6?
No, będąc ścisłym, to facet reżyserował tylko Ex Machina - bo generalnie pracuje jako scenarzysta ;) Ex Machina zresztą miała świetny scenariusz, ale reżyserię w moim oku tylko poprawną. Więc nie ma szans żebym go poprosił do reżyserowania T6, nie ufam mu :)
Chyba po świetnej trylogii Evil Dead?.. :P
Ja tak mogę do rana :D Lubię wielu reżyserów, tych których wymieniasz także, ale nie zmienię zdania :D
Wybacz kolego ale jestem innego zdania. Oni nie próbują być nawet tak dobrzy jak on. Oni poprostu podłączają się do jego tematu (który pewnie dawno juz został przez niego sprzedany) i wyciskają temat jak gąbkę. W świecie gdzie w telewizji jest 100 kanałów, niezwykle trudno jest coś oryginalnego wymyśleć. WIęc pewnie za duże pieniądze sprzedają prawa coraz to bardziej lichym wytwórniom którzy jeszcze próbują z tematu wyciągnąć ostatnie grosze.
Pozdrawiam