Uwielbiam stare filmy z Arnoldem i szanuje jego zdanie, że Terminator z Bale'em ssał (ale dla mnie akurat nie był aż tak zły). ale kurczę... Ten trailer tak od zniechęca, że ja pierdziele... Jak trailer jest taki słaby, hype znika i film na 99% będzie słabszy od poprzednika, czuje to w syrach panie i panowie.
http://pl.bab.la/slownik/angielski-polski/suck
Trzecia definicja od góry.
Czyli wychodzi na to co pisałem powyżej.
Nie można wszystkiego tłumaczyć dosłownie z języka na język.
Taki np. angielski zwrot - raining cats and dogs też przetłumaczysz wyraz w wyraz? No raczej nie.
Koszmar. Nie wiem co gorsze - zwiastun czy opis. Niechby się w końcu wzięli za coś nowego, a nie ciągle tylko koszmarne rebooty. ;p
Chciałbym obejrzeć film z takim dubbingiem i napisami. RISE OF THE MACHINES 2 - Parodia "pierwsza klasa" aaaa i zamierzam sciągnąć film w tym języku, na pewno będzie https://www.youtube.com/watch?v=WNxv72k5k9g
Prawda jest tak,że kultowe serie są zarzynane,tak jak to było przy Szklanej pułapce gdzie z każdą kolejną częścią jest gorzej tak również jest z Terminatorem a dlaczego tak jest?Proste,producenci mają wylane na to kto jest scenarzystą albo reżyserem,tu tkwi największy problem,dziwię się,że oni tego nie ogarniają,rozmieniają się na drobne....
Tak sobie sprawdziłem, przed chwilą reżysera i scenarzystów przy jakich tytułach pracowali, i jestem zszokowany o.O...
Scenarzyści są okropni... Ale reżyser to ogóle inny level. Alan Taylor - Got, Rodzina Soprano, Six Feet Under, Lost, Mad Men, Boardwalk Empire i nagle Thor o.O i teraz ten Trailer z Terminatora... Nie ogarniam...
Zauważcie,że taka np:Szklana pułapka kolejna jak wchodziła do kin to był wielki szum a zarazem sukces ale patrząc przez pryzmat piątej odsłony to była jakaś żenada normalnie,ten film leży prawie w każdym aspekcie począwszy na montażu a skończywszy na grze aktorów gdzie nawet taki Bruce nie uratował tego filmu a i on sam wypadł bardzo przeciętnie w swojej kultowej roli,po prostu pogrzebali tą serię ostatecznie bo nie postawili na rzetelnego reżysera i scenarzystę....Teraz wchodzi również piąta odsłona Terminatora i patrząc na trailery jakoś mam dziwne odczucia,jakby zapodali film klasy B i nie jest to moje osamotnione wrażenie,to nawet przy czwórce lepiej to wszystko wyglądało(trailery,plakaty)a jak wiemy film mimo wszystko wypadł bardzo mdło tak więc słabo to widzę,no ale bądźmy dobrej myśli bo tylko to nam pozostało...
Czwórka miała świetne trailery. Ja się spodziewałem filmu częściowo wojennego i myślałem, że wreszcie pokażą coś co chciałem zobaczyć w temacie terminatorów - przebieg wojny z maszynami. No ale niestety, zaserwowali widzom coś zupełnie innego.
wydaje mi się, że fakt, że t1000 będzię grał skośnooki jednoznacznie określa ten film jako żenade. WTF??? Cameron musi mieć z tego niezłą beke
obejrzę i Wam powiem jaki był /.
bo rozumiem że Wy nie wybierzecie się na seans !!
Ja mam przeczucie, że to będzie dobre i choć zbliżone do Terminatora 3 a może nawet lepsze, bo odejmując te sceny z efektami z latającymi autobusami w większości scen jest wiele klimatu - kolorystyka i niepokój jak w dwójce.
Żeby było zabawnie to scena z autobusem to nie jest efekt specjalny (same salto w powietrzu)..
Obejrzyj materiały z planu..
Też jestem coraz bardziej spokojny, szkoda tylko tylko wycieczku scenariusza sprzed ponad roku..
Ostatnio reguła jest jedna: gdy zwiastun nie zachwyca to film robi to bezproblemowo :) mam nadzieję że i tak będzie tym razem. Oby się sprzedał, zarobił kupe siana i niech zakończą to uniwersum ostatnią trylogią nakręconą w jednym konkretnym kierunku.
PS: ostatnie klipy pokazują, że materiał został mocno dopracowany i dopieszczony, więc o warstwę wizualną bym się nie martwił.
Kur..cze również mym skromnym zdaniem , film Terminator będzie hm wydmuszką Terminatora 2 ( podobny zmiennokształtny Terminator , poważnie a nie można wymyślić nowej wersji Co zabawne niektóre , a może nawet sam trailer zbudowany jest jakby z ujęć z kultowej 2 części filmu ) . Aż mnie dziwi że twórcy filmu bawią się w przenoszenie do przeszłości zamiast w końcu pokazać nierówną wojnę ludzi i robotów i przede wszystkim skupić się na bitwie , wyszukiwaniu mega broni itp i zakończyć sagę Terminatora ( która mym zdaniem powinna się już dawno skończyć )
A tu clip: http://www.shortlist.com/entertainment/films/arnie-fights-arnie-in-a-new-clip-of -terminator-genisys
Ludzie czy wy nie zauważyliście, że ten film nie jest kontynuacją 1,2,3 czy czwórki. Jest to nowy film reboot serii i myślę, że będzie napewno lepszy niż 3 ale myślę, że nie gorszy niż 1,2 czy czwórka
TERMINATOR GIMBASYS nie gorszy od 1,2 ? To rozumiem, że filmy na równi albo lepszy od T1/T2.
Wiekszość ludzi na forum FILMWEB oceniają film w skali - od gniot do średni (ocena od 1 do 5/6) a nie ukrywam, że liczyłem na przeciętniaka i oby nie gorzej więc ciekawe czy pokochamy ten film jak to przewiduje James Cameron. Nie jestem fanem wszystkich części bo nie trawie 2 poprzednich odsłon - idą do kosza. TG zalatuje modą dla gimbusów a ścieżka dżwiękowa nie dosięga do pasa muzyce jaką stworzył Brad Fiedel (wstępna opinia). Terminator Genisys to ta "sama liga" co The Terminator czy Terminator 2: Judgment Day? Raczej nie natomiast jest szansa na "prawdziwego Terminatora 3 według J.C." Obejrzymy, ocenimy.
Parsley81. Czy Ty i inni nie rozumieją, że to nie kontynuacja. 1,2 i 4 była dobra chociaż i tak uważam, ze Tam gdzie Arnold grał dobrego to był najlepszy terminator. Trójka była kiepska a 4 taka sobie. Raz, że nie było filmu tylko zwiastun i już go wszyscy oceniają i krytykują. Powiem jeszcze raz to co mówili o filmie, że to nie kontynuacja tylko nowa trylogia i dlatego nazywa się Genesys. Proste jak budowa cepa
Sama obsada już zniechęca. Tyle razy widziałam T1 i lubiłam go m.in.właśnie za aktorów,którzy zagrali tam super. A tu znowu odgrzewane kotlety,Kyle czy John....brrrr.
Wychodzi na to że faktycznie ten film to jedna wielka porażka 17 % na RT słabooo,myliłem się co do tego filmu te recenzje o czymś świadczą ojojoj
17% na RT gdzie ocenia czy tam krytykuje 8 osób, a na innym portalu - imdb jest ocena 7.8 (2395 osób) a ludzie pozytywnie odbierają ten film. Piszą, że TG jest o wiele lepszy niż T3 i Salvation, aktorzy dobrze zagrali swe role,
CGI jest lepsze niz CGI Jurassic World....Prawdopodobnie James Cameron miał racje, że Terminator Genisys to
"prawdziwy T3"
Są ci co widzieli 24 czerwaca na specjalnym pokazie przedpremierowym w Nowym Jorku i 25 czerwca podobno na światowej premierze.. ale za kilka dni, tydzień, 2 itd. będzie wiadomo.
No zobaczy się, mnie wystarczy jak będzie lepszy od Terminator 3 i Terminator: Kroniki Sary Connor. Jakoś tak 3,75/6 i będzie OK.
No generalnie RT daje taki mniej więcej przybliżony obraz jak ten film się prezentuje mad max od początku miał tam świetne recenzje i faktycznie się sprawdziło,tutaj obraz jest dość negatywny zwłaszcza że oceniają to krytycy filmowi(którzy jednak mimo wszystko też znają się na filmach) w przypadku mad maxa od razu były pozytywne recenzje a tu taki klops .
Niezależnie od recenzji na film się wybiorę mimo wątpliwości i lekkiego rozczarowania wstępnymi recenzjami .IMDB 7.7 trochę to słabo wygląda, może na 7.2 się zatrzyma ,chyba jednak Ant -man stanie się blockbusterem lata .
a to będzie ciąg dalszy poprzednich części ? czy jakieś inne czasy? bo mi sie miesza wiecznie inne daty ;p
właśnie promo filmu jest świetne .! tylko mi to tak miesza ze szok , przeciez sara nie zyje ojciec johna tez jak oni sie pojawili.
to będzie zajebiste :D hehe może nie jak poprzednie ale będzie dobrze. :D mam nadzieje że Arnold będzie w nastęonych częściach ! :D
Nie, to nie jest zajebiste. Jest dość średnie z poronionym, sweetaśnym zakończeniem.
Dokładnie tak się dzieje Wampirzyco, jak napisał Bon
dodatkowym smaczkiem końcowa scena jak Arnie całuje w czoło tego Azjatę co gra T-1000 i przejmującym głosem wypowiada "I forgive You..."
ta jasne w czoło :D po co owijać w bawełnę przecież oni się całowali namiętnie z języczkiem XD
No film jest PG13, więc narządów płciowych, do których jaja się zaliczają, nie pokazywali :-P
Zamiast Azjaty powinien to być cameo z Robertem Patrickiem, najlepiej jeszcze w reżyserii Camerona. Wyobraź sobie ten gniew ludzi. Przychodzą na nowego terminatora Camerona, słyszą plotki, że będzie tam cameo z T-1000 z T2, a tu takie kwiatki :D Wszyscy sobie przebaczają. Skynet przybiera ludzką postać i wychodzi za mąż, za Johna Connora. CGI Arnold z T1 przeprasza Sarę, że próbował ją zabić. T-X wypłakuje się Kyle'owi, że wielu ludziom nie podoba się T3, po czym spotyka Marcusa z T4 i płaczą już razem. A na końcu, podstarzały Arnold całuje w czoło Roberta Patricka, mówi "I forgive you, baby", bierze różę w zęby i wraz z Robertem, tanecznym krokiem maszerują przez siedzibę Skynetu.
Połowa kin na świecie poszłaby z dymem :D
Wcale nie... Nie kieruj się pozorami, jakimi są zwiastuny.
W razie czego - tu masz moją recenzję
http://www.filmweb.pl/user/WSZF030/blog/568420-%22Terminator%3A+Genisys%22+-+rec enzja
Ja byłam w kinie i mi się podobało . :D Ale zmieniło się wiele , jestem ciekawa Czy Johna historia się nie zmieniła raczej to wszystko co było jak spotkał Terminatora dwa razy z 2 i 3 części to on wie ? hmmm a gdzie jego Żona ?Kate ? Bo raczej historia zmieniła się tylko Sary i Kayla.