PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186343}

Terminator: Ocalenie

Terminator Salvation
2009
6,5 148 tys. ocen
6,5 10 1 147572
4,8 37 krytyków
Terminator: Ocalenie
powrót do forum filmu Terminator: Ocalenie

8/10

ocenił(a) film na 8

Wczoraj byłem na tym filmie w kinie.Film jest bardzo fajny,dla fanów Terminatora pozycja obowiązkowa.

ocenił(a) film na 6
bartek_hanys90

Pozycja obowiązkowa owszem, ale czy film jest bardzo fajny to bym się kłócił.

ocenił(a) film na 8
Valmont_3

No mi się przynajmniej podobał .

ocenił(a) film na 5
bartek_hanys90

jak dla mnie porazka roku. nie oczekiwalem, ze bedzie taki sam klimat jak w T2, ale liczylem, ze bedzie przynajmniej spojne, logiczne i trzymajace w napieciu. zamiast tego dostalem kolejną strzelankę w stylu rambo. (nie obrazajac rambo)

bartek_hanys90

Po tych narzekaniach spodziewałem się chały, a obejrzałem naprawdę bardzo dobry film. Byłem miło zaskoczony.

Fabuła wcale nie była tak słaba jak niektórzy narzekają, po prostu oczekiwali czegoś innego, albo kolejnego Terminatora 2.
Udało się scenarzystom mnie zaskoczyć, więc już jest jeden plus.
Postać Marcusa - rewelacja.
Efekty - REWELACJA!

Nie ma tu takiej głębi jak w T1 czy T2, styl jest inny, ale zdecydowanie bardzo dobry. Po niewypale jakim był T3 otrzymujemy wreszcie kontynuację godną kultowej serii. Film ten nie próbuje rewolucjonizować kinematografii, więc nie wiem skąd te narzekanie. Jest ciekawie, nie ma nudy, sceny akcji na najwyższym poziomie.

Niektórzy mówią, że mamy samą akcję i zero dialogów. Bez przesady. Może akcja góruje w tym filmie, ale nie jest aż tak...

ocenił(a) film na 8
Kazioo

..bardzo trafnie ocenione..sam po wielu opiniach czułem się nakręcony negatywnie i o tyle bardziej na plus zaskoczył mnie T4 :)) porównania T4 do poprzednich części Terminatora są bez sensu...inny czas akcji i to już jest sprzeczne...do tego w dzisiejszych czasach pokazanie sekwencji akcji zaskakującej widza jest chyba juz nie osiągalne :(...marudzą osoby które tak naprawdę nie wczuły sie w historię całej serii...T1 i T2 to kroki milowe dla FX a przede wszystkim pierwsze części wykorzystujące atut zaskoczenia i świeżości....Ja osobiście nie chciałbym oglądać kolejnej zsyłki kolejnego modelu T xxxx do czasów nam obecnych...

JarJar82

Podzielam twoje zdanie :) Kolejna zsyłka terminatora T-XXXXX(XXX...) do
naszych czasów żeby obronić głównego bohatera była by jedną wielką pomyłką
tak jak dla mnie pomyłką jest T3, chociaż są tacy co uważają go za
arcydzieło. Ale to jest moje zdanie i nikt mi go nie zabroni. Tak samo
ludzie naoglądali się urywków z T1 i T2 i myśleli że będzie tak od razu w
TS, za czym idzie ich rozczarowanie. Osobiście mi się film podobał bardzo
zrobili ciekawe T-600 Wysoki masywny mozolny (ogólnie badziew) nie co to T-
800 na samym końcu:D. Nie powiem że bardzo wielkim zaskoczeniem było dla
mnie jak zobaczyłem Arniego na samym końcu i jego 30 s role :P.Ogólnie film
według swojego zdania oceniam na 7,5/10.

JarJar82

Podzielam twoje zdanie :) Kolejna zsyłka terminatora T-XXXXX(XXX...) do
naszych czasów żeby obronić głównego bohatera była by jedną wielką pomyłką
tak jak dla mnie pomyłką jest T3, chociaż są tacy co uważają go za
arcydzieło. Ale to jest moje zdanie i nikt mi go nie zabroni. Tak samo
ludzie naoglądali się urywków z T1 i T2 i myśleli że będzie tak od razu w
TS wielka wojna lasery setki T-800 i takie różne tam, za czym idzie ich
rozczarowanie. Osobiście mi się film podobał bardzo zrobili ciekawe T-600
Wysoki masywny mozolny (ogólnie badziew) nie co to T-800 na samym końcu:D.
Nie powiem że bardzo wielkim zaskoczeniem było dla mnie jak zobaczyłem
Arniego na samym końcu i jego 30 s role :P.Ogólnie film według swojego
zdania oceniam na 7,5/10.

ocenił(a) film na 10
Riddik

Co do tych "zsyłek", to był przecież serial i to kiepski i pewnie niskobudżetowy, no bo w przyszłości sceneria by kosztowała majątek.
Co do Terminatora 4, te mi się podobał nastawiony byłem pozytywnie, bo kiedyś oglądałem trójkę z nastawieniem negatywnym po opiniach inny,a okazało się że mi się podobało. Dokładnie, to inny film i trudno go porównywać do poprzednich części, na ale pseudo znawcy zawsze się znajdą i będą zniechęcać do obejrzenia. Czekam na piątkę.

ocenił(a) film na 6
Pablo_833

wedug mnie film byl super napewno lepszy od 3 fajne efekty specialne duzo akcji dla mnie film na
10/10