PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186343}

Terminator: Ocalenie

Terminator Salvation
2009
6,5 148 tys. ocen
6,5 10 1 147571
4,8 37 krytyków
Terminator: Ocalenie
powrót do forum filmu Terminator: Ocalenie

Muszę przyznać, że nie jestem wielką fanką Terminatora i do kina poszłam, ponieważ zapowiadał się nieźle, a i brat mnie namawiał. No więc poszłam. Myślałam, że to będzie jakiś nudnawy kicz, ale film pozytywnie mnie zaskoczył. Szczególnie końcówka, akcja w fabryce. Z przyjemnością wystawiam 10/10 i gorąco polecam. :)
PS. Dzięki tej części chyba stanę się fanką Terminatora ;P

ocenił(a) film na 6
KeiChan

dla mnie film jest super na pewno lepszy od fatalnej 3.w T4 są fajne efekty,dobra obsada,dobra fabuła dla mnie to film na
9/10
jedyną rzeczą głupią to jest to że connor jeździł na moto terminatorze który niema kierownicy

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Karzyciel

Oho, już nawet nie można swojej opini wyrazić, bo od razu znajdzie się jakiś antyfan i egoista.
Proszę bardzo, może ci być nas żal- o gustach się w końcu nie decyduje. Szkoda jednak, że nie doceniasz
tego wspaniałego filmu.
I bardzo proszę mnie NIE obrażać.

ocenił(a) film na 7
KeiChan

Pisząc "nie doceniasz tego wspaniałego filmu" to tak jakbyś pisała że jest to opinia ogółu, a nie Twoja subiektywna. A wiesz jak go ludzie i recenzenci oceniają:)? Jako kawał niespójnego gówna ze słabą obsadą nazywając Bale'a drewnianym. Jak dla mnie ten film to jest najsłabsza część ze wszystkich i nawet efekty specjalne tego filmu nie bronią, bo nie są niczym specjalnym w tej dziedzinie.

ocenił(a) film na 10
alanero

Film jest genialny, moim zdaniem jeden z najlepszych filmów tego roku.

ocenił(a) film na 5
Twins

Jedni z Was przesadzają w jedną stronę, inni w drugą ;) Moim zdaniem T:S nie zasługuje ani na 10/10, ani na 1/10. Nie spodziewałem się wybitnego dzieła przekazującego w nowatorski sposób ponadczasowe prawdy o życiu, tylko za***** wielkich wybuchów, wartkiej akcji i ogólnej rozwałki, przy której można wyłączyć mózg (przy katowaniu m.in. Bergmana i Antonioniego można go sobie nadwerężyć ;)) i cieszyć się jak dziecko widząc pierwszorzędne efekty specjalne. I właśnie taki film dostałem. Oczywiście zauważyłem pewne (czasem spore) nieścisłości i ogólny brak większego sensu, ale nie przeszkodziło mi to w dobrej zabawie. Za miłe zaskoczenie obdarzyłem T:S trochę naciąganą 8/10.

mrozikos667

Jako, że jestem fanem terminatora to nie mogę ocenić go źle. Od razu widać, że cameron nie przyłożył do tego projektu ręki tylko pozwolił zniszczyć to amatorom!

ocenił(a) film na 9
tRiDio

chyba tobie sie pojebało w trzecią częscią bo tamten film to dopiero badziewie. tu jest świeża historia , znakomici aktorzy i niesamowite efekty specjalne. niestety dzięki takim pustkom jak ty film ten za dużo niezarobił co jest niesprawiedliwe :( a takie gówniane i puste Transformersy moga sie cieszyc.

ocenił(a) film na 4
Walker_

Hehe, dzięki mnie ten film zarobił i żałuję :P Byłem nastawiony na kontynuację godną jedynki i dwójki a dostałem fajne efekty, dobrych aktorów... i wybitnie żenującą fabułę :P

ocenił(a) film na 4
KeiChan

Zawiodłem się niestety :( Na pewno wielu osobą się spodoba, ale ja i moi przyjaciele po wyjściu chcieliśmy podejść do kasy pozwrot pieniędzy :P 3/10

BTW jeśli chcecie zobaczyć fajne efekty i dobrą grę aktorską to wasza ocena powinna być o cztery pięć oczek wyżej :)

ocenił(a) film na 3
Tenenit

Ja temu filmowi dałem uczciwe 6/10. Myślę, że to dobra, neutralna ocena. Nie był on szczególnie głęboki, nie miał rozbudowanej fabuły i nie zaskakiwał innowacyjnością. Ale miał ładne wybuchy, świetne animacje Terminatorów, całkiem dobrą grę aktorską...
Dwoma największymi atutami filmu jest scena z Arnoldem oraz szczątki głównego motywu muzycznego (opinia fana T1 i T2 :P)

Idąc na ten film nie spodziewałem się wielkiego kina. Po prostu kupa dobrej akcji i dwie godziny świetnej zabawy. Nieważne jaka jest kolejna część, fan serii żadnej sobie nie odpuści :)

ocenił(a) film na 4
Atanamir

Moim błędem było chyba właśnie nastawienie. Spodziewałem się po prostu czegoś co mnie zachwyci... A tu taki średniak ledwo... Może wersja reżyserska będzie lepsza?