Bardzo fajnie, że ktoś pisze recenzję, ale jak czytam - "okazuje się zdrajcą. Posiada on także tajemnicę, z której nikt sobie nie zdaje sprawy" - toż to jajca opadają.. czy kolega nie jest na tyle bystry żeby nie wpaść na to, że widz sam chciałby dowiedzieć się o co chodzi w fabule ??... Wypisz wymaluj -- "niczego nieprzypuszczający szef ginie z ręki własnego goryla.. zapraszamy na film.." (nie pamiętam czy to w Zmiennikach, czy w Alternatywy było)
dlatego nienawidzę opisów.. a w szczególności kretyńskich.
Ten opis jest mojego autorstwa (musiałem założyć drugie konto) i nie uważam, że zawiera znaczące spoilery. Nie pisze kto jest zdrajcą ani czego dotyczy jego tajemnica. Każdy opis zawiera część fabuły czy się to komuś podoba czy nie. Według Ciebie najlepiej w ogóle zrezygnować z pisania tego typu tekstów. Przykładowo w opisie "Szczęk" pisze, że jest rekin ludojad. Kurde to dopiero spoiler. Normalnie cała fabuła zawiera się w tym jednym stwierdzeniu. Czy ten opis jest jak to ująłeś kretyński? Nie, przecież nie pisze w nim napisane zakończenie albo film scena po scenie. Więc odpuść sobie, bo widziałem już na tym portalu bardziej zaspoilerowane opis.
Tak na marginesie, ten tekst napisałem dawno, gdy jeszcze nie było słowa o postaci Marcusa. Teraz mógł stracić na aktualności.Jeszcze jedno - zamieściłem go na podstawie tekstu z imdb.