PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186343}

Terminator: Ocalenie

Terminator Salvation
2009
6,5 148 tys. ocen
6,5 10 1 147571
4,8 37 krytyków
Terminator: Ocalenie
powrót do forum filmu Terminator: Ocalenie

Director's Cut

użytkownik usunięty

Zostanie wydany już w grudniu i będzie zawierał... 3 dodatkowe minuty... z czego większośc to pewnie cycki Moon Bloodgood i słynna "mega-brutalna" scena z wbijaniem śrubokręta...

ROTFL...

Jaki reżyser taka i wersja rezyserska...

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6

'A pulse pounding thrill ride'....haha:-)

użytkownik usunięty

Dobre też jest to - 123 million box office, jakby się było czym chwalić. Równie dobrze mogli napisać: Box Office Flop.

ocenił(a) film na 6

heh a miałem (głupi) nadzieję, że po tym jak głoszono, że znajduje się prawie 40min nie wykorzystanych scen + alternatywne zakończenie to DC z kat R będzie czymś, co trochę uratuje i podciągnie ocenę tego filmu....Szczerze liczyłem na jakieś 20-30min dłuższą wersję z 2 endingiem, a tutaj mamy 3 min i zapewne będą to sceny z cycami Moon i śrubokrętem....shame... bo wydaje mi się że w montażowni najbardziej skrzywdzono ten film...

ocenił(a) film na 6
shamar

Ale to 135 minut podane jest na stronie Warner Bros więc chyba jednak doczekamy się dłuższej wersji, i kategoria R też jest.

ocenił(a) film na 4
peesem

co nie zmieni tego, ze film jest durny. Nie wierze, ze 20 minut tu cos wyjasni.

ocenił(a) film na 6
shamar

No ja też nie, ale kupię na pewno taką wersję jeśli pojawi się in Poland.

ocenił(a) film na 7
Terminator9

ty tylko żeś trailer pociął... właściwie zrobiłeś to co ludzie odpowiadający za montaż Ocalenia. Może pare scen tylko było, małych fragmentów, a pomyśl, że tych scen było ponad 30 minut. Na końcu fota miażdży, dzieci idźcie pobawić się w komputer.

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 6

Czyli będzie scena pół nagiej Moon i Marcus wbijający śrubokręt w kolano, czy tam w ramię bandziora....'some violence and brief nudity'.....3 minuty.
No comment:-/

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 4

Na twoim miejscu zastanowił bym sie nad kupieniem "T2 Skynet edition z czaszką" :D. Bez kitu , zrobisz lepiej jak bedziesz mial drugiego T2 na polce zamiast tego TS. No i czaszka bedzie.

użytkownik usunięty
shamar

Nie stawiam na swojej półce żadnych pierdół, czaszek, figurek itp. :P

ocenił(a) film na 4

To SE powiesisz na drzwiach wejsciowych ..heh

shamar

Ej no... to chyba jakiś błąd w druku jest xD
Nie mogą się już bardziej ośmieszyć... 3 minuty? Please...

ocenił(a) film na 10
Mithrill

gieferg coś do ciebie:
- jak tak narzekasz na Salvation to podaj mi swój adres, z chęcią przyjadę i zapewnie CI świetne kino akcji - będą przekleństwa, będą ofiary, i będzie duuuużo krwi jak ci wykurwie z beretty prosto w twój brzydki jak noc pysk. :)))

ocenił(a) film na 7
jimbek1717

A lekcje na jutro odrobione?

ocenił(a) film na 4
jimbek1717

Gieferg masz szczęście że zabrał się za Ciebie jimbecyl1717, który jak wiemy jest studentem WueSBe. Staranne wykształcenie da się poznać już na pierwszy rzut oka - wypowiedź jest zwięzła ale treściwa, logiczna, precyzyjna i starannie wystylizowana, a zręcznie wkomponowane wulgaryzmy podkreślają dramaturgię przekazu. :)
Gdyby to był ktoś bardziej nieokrzesany mógłbyś być w niezłych tarapatach próbując uchwycić sens wypowiedzi. :)

japek1717, ja twojej karierze kibicuję z całego serca, i już teraz sugeruję abyś pomyślał o zrobieniu w przyszłości doktoratu. Tak na początek ;) Potem wszak możesz spokojnie zaliczać kolejne szczeble duchowego i intelektualnego rozwoju. :)
Z tego co widzę wszystko jest na jak najlepszej drodze - końcowy sukces musi być twój ;]
Szacun, wielki szacun.

ocenił(a) film na 10
suszyMie

Rozbawiłeś mnie koleś:))) <lol2> Ale trochę mnie irytujecie, tym głupim wyobrażeniem: że jak ktoś jest studentem to musi to być człowiek wykształcony, który pewnie nie zna słów na "k", "p" czy "ch" ... Studia dopiero zacząłem to tak na marginesie, a to że jestem człowiekiem totalnie zdemoralizowanym przez takie filmy jak "Pulp fiction" , "Jackie Brown" czy baje "Beavis & Butt-head", "South Park" , "Przerysowani" i wiele wiele innych rzeczy, których się w życiu naoglądałem to druga sprawa:))) Ja po prostu wychodzę z założenie że Gieferg to jakiś szczeniak, który chce wkurwić takich fanów Elektronicznego Mordulca jak ja swoim pojebanym gadaniem, albo po prostu jest na tyle głupi, że film musi dla niego (i dla całej reszty) być totalnym badziewiem. I cieszę się że tak dobrze mi życzysz:) wprawdzie o doktoracie nie myślałem ale magisterkę-czemu nie?:P
Pozdro ;)

ocenił(a) film na 7
jimbek1717

Czyli każdy komu nie spodobał się "Terminator" Ocalenie" jest z gruntu debilem?

ocenił(a) film na 7
jimbek1717

Aha i wyjaśnij mi jaki to fan "Elektronicznego Mordulca", który pierwszej części stawia 1?

ocenił(a) film na 10
Stranger

Przecież żartuje ziomuś;) Na pewno jedynka nie podobała mi się tak bardzo jak druga część(the best of first trylogy) a już nie wspominam o T:S ... Po prostu chciałem was wkurzyć i odpłacić się tym samym za to jak trolle tego pokroju gnoją ten film i uważają że nie zasługuje on nawet na 1 !!!
Powtórzę zatem jeszcze raz: dla mnie Terminator Salvation jest genialnym filmem akcji i zapowiedzią nowej, lepszej trylogii^^
Zastanawiacie się co by było gdyby w T1,T2 i T3 nie było by Arniego? Pewnie nikt by tego filmu nie oglądał no bo jak sam tytuł mówi, jakiś elektroniczny mordulec musi być ;D
Co usiłuje przez to powiedzieć? To, iż że z początkiem nowej trylogii musieliście się pożegnać z waszym ukochanym Arnim i pewnie to wam się nie podoba. Okej. Schwarzenegger zrobił swoje i chwała mu za to ale teraz pałeczkę przejął Bale i wyszło mu to naprawdę zajebiście! Teraz kolejna trylogia będzie się skupiać na Johnie Connorze a maszyny będą dostawać w dupę;) Amen.
P.S. Obejrzyjcie na spokojnie jeszcze raz ten film, zapominijcie o poprzednich częściach, rozluźnijcie mięśnie i wszystko będzie na swoim miejscu^^ Po co się kłócić skoro wszyscy wiemy że Salvation jest świetnym filmem? Pozdro ;)

użytkownik usunięty

Ten Dir Cut to jest śmiech na sali. Jedyna scena jakiej trochę szkoda, że nie ma w kinówce to nieco bardziej rozbudowana walka Marcusa z niedoszłymi gwałcicielami, w której jeden dostaje śrubokrętem, a potem ktoś nawet ginie zastrzelony. Słynna już "scena topless" wygląda jak wstawiona do filmu na siłę i zupełnie bez sensu, nakręcono to chyba tylko dlatego że McG chciał sobie na cycki aktorki popatrzeć (nawiasem mówiąc widz za dużo nie zobaczy). Do tego dochodzi kilka dodatkowych nic nie wnoszących linijek dialogu, do niczego niepotrzebne pojawienie się na 10 sekund robota T1 na początku filmu i podobno (sam nie zauważyłem) przemontowana i minimalnie rozszerzona walka Marcusa z T-800.

PS. Po drugim seansie moja ocena filmu wynosi 5/10

ocenił(a) film na 10

Moja po obejrzeniu tej rozszerzonej wersji pewnie wyniesie 11/10 :]
A skąd mogę ją zdobyć ? ? ?