PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186343}

Terminator: Ocalenie

Terminator Salvation
2009
6,5 148 tys. ocen
6,5 10 1 147552
4,9 41 krytyków
Terminator: Ocalenie
powrót do forum filmu Terminator: Ocalenie

Jestem, a może byłem wielkim fanem terminatora, w szczególności 1 i 2 części. Jak byłem młodszy to często jak dzieliłem się wrażeniami z obejrzenia tych filmów, to zawsze powtarzałem że chciałbym zobaczyć kolejną część nakręconą właśnie w przyszłości, gdy roboty przejęły władzę na ziemi. I doczekałam się takiej kontynuacji, ale w wykonaniu efekciarsko - żałosnym. Jak wspominam świat przedstawiony po buncie maszyn z I części terminatora, to ten w ocaleniu wydaje się być jedynie bajką dla trochę młodszych widzów.

W ocaleniu,pomimo bdb efektów specjalnych brakuje napięcia z I i II. Mnóstwo błędów logicznych, które można bez problemu odkryć przy pierwszym zetknięciu się z tym filmem, naprawdę powodują niechęć do niego. Film ten zepsuł mopje wyobrażanie o filmie idealnym, który miał pokazać przyszłość ludzkości po uaktywnieniu skyneta. Po obejrzeniu tego gniota dla dzieci nie miałem żadnych przemysleń, po prostu fim jak fim, obejrzało się i tyle. Doskonały przykład jak zmarnować potencjał, ktry się wydawał nie do zmarnowania.

ocenił(a) film na 3
rekkarol

Dobry komentarz. No niestety tak to już jest jak za legendę bierze się człowiek odpowiedzialny za Aniołki Charliego ale to nawet nie jest kwestia reżyserii, tylko złego scenariusza bo do reżyserii tak bardzo bym się nie czepiała. Po prostu skrypt fatalny i tyle.