Terminator: Ocalenie

Terminator Salvation
2009
6,5 148 tys. ocen
6,5 10 1 147731
4,9 32 krytyków
Terminator: Ocalenie
powrót do forum filmu Terminator: Ocalenie

Do filmu się zbierałem z pół roku aż w końcu obejrzałem i jestem zaskoczony.
Film lepszy od 3, ale jednak już zupełnie klimat inny niż w 3 pierwszych częściach.
Ostatnia scena z sercem nie potrzebna według mnie, bo raz że durna, a dwa, że bardzo durna. Moto Terminatory też śmieszne, tak samo jak te węże...

Według mnie 3 część nie powinna nigdy powstać w takiej formie w jakiej powstała.
Trzecią częścią powinna być właśnie Salvation z Arnoldem w roli głównej i z lepszą fabułą, ale nie ma co gdybać.

ocenił(a) film na 3
Xsaav

No ja obejrzałem drugi raz po ponad rocznym czasie. Musze powiedzieć, że moja ocena podskoczyła tak z 4 na 6, może nawet 7. Film nie był taki zły, jak myślałem wcześniej. Autor tematu ma racje, 3 nie powinna powstać, a salvation pownien być zamiast niej z Arniem, co by utrzymał stary klimat. Każdy z nas chciał chyba zobaczyć jak przeprogramowują go by wyslać do 2 części.

ocenił(a) film na 7
Xsaav

Ja nie miałem zbyt wielkich oczekiwań co do tej produkcji przez co oglądałem Ją dopiero teraz czyli prawie dwa lata po premierze. Jakie wrażenia? Zacznę od minusów. Moim zdaniem za bardzo nie klei się wątek z przeniesionym w czasie Kylem Reesem, ponieważ zarówno w tej jak i w poprzednich częściach serii wątek ten nie został dobrze wytłumaczony i w ogóle nie sfilmowany. Drugi trochę mniejszy minus to gra aktorska. W poprzedniej części ("T3") aktorstwo zostało jeszcze dosyć dobrze dobrane ale tutaj
moim zdaniem zupełnie nie trafili z obsadą. Pomimo dużego szacunku i sympatii do Christiana Bale'a w tej produkcji jako John Connor zupełnie mi nie pasował. Nie wspomnę już o pozostałych aktorach bo to praktycznie jak na razie druga liga. Momentami miałem odczucie jakby to była serialowa obsada. A teraz plusy, które wznoszą ten film na wyżyny kina s-f. Wrażenia od strony audiowizualnej będą długo niezapomniane. Świetnie dopracowane nowe technologie Terminatorów oraz inne, nowe maszyny robią naprawdę dobre wrażenie.

ocenił(a) film na 9
kierownik_video

Uwielbiam te głębokie mechaniczne dźwięki, na przykład podczas ataku na stację benzynową. Takie dźwięki by pasowały do Transformers.