Jak sprawdziłem budżet filmu (200 milionów dolarów) to wiem juz napewno, że film musi być znakomity. Chyba nikt mi nie powie, że jest to mało. Nie ma opcji, żeby film był tandetny.
ha! to że na film przeznaczono 200mln to ma małe znaczenie film równie dobrze może byc beznadzjeny znam masę filmów o niskim budżecie które są leprze od tych co maja po 200mln.
A znasz jakiś film, który miałby TAKI budżet i byłby beznadziejny? Titanic miał taki sam budrzet i stał się największym hitem wszechczasów (zarobił prawie 2 miliardy).
Ojojoj. Budżet, nie "budrzet".
Po drugie duży budżet nie zawsze idzie w parze z sukcesem komercyjnym. W historii kina były przypadki produkcji, które nie były szczególnie udane, a których budżet sięgał ponad 200 milionów dolców. Oczywiście o klapie w takim wypadku nie może być mowy, bo choćby efekty specjalne, czy aktorzy rekompensują niedostatki scenariusza, czy nieudolność reżysera...
Superman Returns, czy był arcydziełem? Nie wydaje mi się, choć budżet tego filmu wynosił 250 mln dolców...
Inny przykład to "Wodny Świat", gniotem co prawda nie był, ale arcydziełem raczej też bym tego nie nazwał. A budżet też coś koło 200 milionów wtedy kiedy powstawał...
Filmu nie ocenia się po budżecie, ani po efektach specjalnych. Mogę ci tu wymienić kilkanaście produkcji, z mikrym budżetem, które na stałe wpisały się do historii kina i są uznawane za kultowe.
a co ma k. budzet do ostatecznej jakosci filmu ? a... sorry, pewnie jestes istotą patrzącą jedynie na to jak drogie sa efekty w filmie i zapewne uwazasz ze im drozsze tym efektowniejsze i wiecej ich...
a im wiecej efektów tym lepszy film...
Nie koniecznie muszą być super efekty jeśli film jest na przykład komedją. Ale w filmie akcji science fiction liczą się według mnie w bardzo dużym stopniu. Ja bardzo lubię oglądać niesamowite efekty specjalne i wydaje mi się, że takie tu będą czego prubę można zobaczyć na trailerze.
Taa
Spider-Man 3 miał budżet 258 milionów $ i co? I Jajco. Co jak co ale znakomity to na pewno nei był. Superman Returns miał budżet 209 mln i był gniotem, więc moze być i 300 baniek i o niczym to nie świadczy.
Wszystko prawda, tyle że Superman Returns miał budżet 250 mln dolarów. Przynajmniej taka kwota pada najczęściej...
Nie jajco bo miał najlepsze otwarcie w historii w USA.
Pisząc o efektach z jednej strony niektórzy piszą, że efekty są nieważne i mają małe znaczenie dla filmu. Z drugiej strony ludzie bardzo żwawo reagują na to że w Awatarze Camerona mają być rewolucyjne efekty i już z tego powodu mówią, że film bedzie hitem. Ja Wam powiem, że wszystko ma znaczenie dla jakości filmu. Nawet budżet.
"Nie jajco bo miał najlepsze otwarcie w historii w USA."
Miał, juiż nie ma bo pobił go TDK.
A po drugie - co z tego - wszyscy poszli go zobaczyć bo napalali się na Venoma i co? I jajco - Venoma było tyle co kot napłakał, a film okazał się cienki, a to że zarobił to już inna sprawa.
pogratulowac kryteriow oceniania filmu... bo ten mial wielki budżet...
brawa, brawa... 200 milionow nie przeznaczyli chlopcze na scenariusz tylko na produkcje filmu. 200 baniek nie uratuje filmu ze slabym scenariuszem. poczekaj na premiere dopiero pozniej sie jaraj filmem
hah nie no ludzie oceniacie film którego nawet jeszcze nie obejrzeliście zauważyłem że wszyscy się kierujecie stereotypami to że arniego nie ma to nie znaczy że film będzie beznadziejny wyjdzie obejrzymy i ocenimy.
Wręcz przeciwnie - brak Arniego to wielki plus. Bo niby gdzie miała się by dziac akcja filmu z Arnoldem - w domu starców ?